true
انتقاد ظریف وزیر امور خارجه از سوال نماینده مجلس در باره پولشویی و برجام
اخبار سیاسی پایشگر- وزیر امور خارجه با انتقاد از نمایندگانی که بی موقع وی را برای پاسخگویی به مجلس میکشانند، تصریح کرد: کسانی که حرفهای بنده را که حمایت از نظام جمهوری اسلامی است، تبدیل به حمایت از مخالفت با نظام میکنند، باید پاسخ دهند که چرا حرفهایی برخلاف امنیت ملی میزنند؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که امروز(یکشنبه) برای پاسخ به سوال ابطحی نماینده مردم خمینی شهر مبنی بر علت اظهارات وزیر خارجه درخصوص پولشویی در ایران به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان و همچنین انفعال در برابر وقت کشی سه کشور اروپایی در برجام در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد، گفت: دیروز شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفتند که جلسهشان را امروز ساعت ۳ بعدازظهر برگزار کنند و من از هیئت رئیسه خواستم سوال را عقب بیاندازند تا من بتوانم سر فرصت پاسخ بدهم که مخالفت شد.
وی افزود: بنده الان به جای اینکه به جلسه شورای عالی امنیت ملی بروم باید برای هشتمین بار در طول سه ماه گذشته در صحن مجلس به سوال پاسخ دهم و جای خوشبختی است که دوستان چنین محبتی را به من دارند و ما خدمتشان میرسیم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: آنچه اهمیت دارد این است که بنده مسئول دفاع از جمهوری اسلامی ایران در خارج هستم و همه نحوه دفاع بنده از کشور در خارج را مشاهده کردند. هم در تلویزیون پخش میشود و هم کلیپ های آن منتشر میشود و مشخص است که چه کسانی به خاطر منافع داخلی سوالاتی را مطرح میکنند.
ظریف اضافه کرد: من فکر میکنم که مسائل امنیت ملی ما مهمتر از آن است که با بحثهای جناحی مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: بیشترین تلاش را برای مقابله با حرکت های غربیها در مورد پولشویی، جمهوری اسلامی و وزارت امور خارجه انجام داده است و این تلاش ها را ادامه خواهیم داد. الان هم که آخرین اقدام کمیته اقدام مشترک(FATF) در مورد پولشویی علیه ایران صورت گرفت، تندترین دفاع ها را از موضع جمهوری اسلامی بنده کردم.
وزیر امور خارجه با اشاره به اظهارات سال گذشتهاش درخصوص پولشویی در ایران، افزود: آن صحبتی که قبلا در مورد پولشویی کردم، صحبت بنده نبود بلکه اظهاراتی بود که مقامات مختلف کشور مطرح کرده بودند. وظیفه من حمایت و دفاع از جمهوری اسلامی است و حتما یک مقداری و شاید عقل داشته باشم که صحبتی نکنم که در خارج مجبور شوم خودم از آن دفاع کنم.
ظریف تاکید کرد: اتهاماتی که به جمهوری اسلامی وارد میکنند این است که به این کنوانسیونها نمیپیوندد چراکه نمی خواهد با تروریسم و پولشویی مقابله کند ولی آنچه من عرض کردم این بود که گروههای فشاری هستند که آنها منافع مالی شخصی دارند. حالا شما میتوانید در تلویزیون ببینید که در دادگاه سلطان سکه درخصوص روشهای پولشویی چه گفتند.
وی گفت: دامن نظام جمهوری اسلامی از این حرفها مبرا است، آنچه بنده عرض کردم در جهت حرف هایی است که در خارج از کشور در حمایت از جمهوری اسلامی زده میشوند و آن این است که منافعی که باعث میشود با این حرکتها مخالفت باشد، منافع دارنده پول هستند و مواردی هست که هزار-هزار میلیارد تومان پولشویی توسط باندهای قاچاق سکه و ارز رد و بدل میشود و امروز در دادگاه های جرایم اقتصادی مورد بررسی قرار میگیرد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: کسانی که این حرفهای بنده را که حمایت از نظام جمهوری اسلامی است، تبدیل به حمایت از مخالفت با نظام میکنند، باید پاسخ دهند که چرا حرفهایی برخلاف امنیت ملی میزنند؟
ظریف اظهار داشت: بنده مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران هستم و سیاست ما در مقابل گروه ۱+۴ در هیئت نظارت هستهای تصویب میشود و بنده موظف به اجرای آن هستم و جمهوری اسلامی به هیچوجه انفعال در برابر غرب و اروپاییها ندارد.
وی گفت: اگر بنده در جلسه ای که در دوحه قطر سخنرانی کردم مطالبی را بیان کردم به این دلیل بود که آمریکا نباید در دنیا علم مذاکره را در دست گیرد چرا که این کشور قانون شکن است و آمریکا کشوری است که هیچ کشور دیگری در دنیا آمادگی ندارد با آنان صحبت کند، ما باید این چهره کریه و نفاق آلود آمریکا را به دنیا معرفی کنیم نه اینکه به آنها اجازه دهیم ایران را منفعل کند و ادعا کند آنان آماده مذاکره بی قید و شرط با ایران هستند و آن قانون شکن بخواهد بگوید ایران اهل مذاکره نیست.
وزیر امور خارجه افزود: ایران اهل مذاکره، گفتگو و صحبت است اما باید صحبت بر اساس مقررات بین المللی باشد و آنچه بنده گفتم کلمهای کمتر از مقام معظم رهبری نبود که فرمودند «آمریکا باید به برجام برگردد» فلذا بنده از خودم صحبتی نمی کنم.
ظریف اظهار داشت: بنده مجری سیاست های نظام هستم و اگر شما می خواهید کلیپ و نواری پخش کنید بفرمایید پخش کنید اما آنچه بنده در آن جلسه عرض کردم و هنوز هم می گویم این است که منافع شدیدی در کشور برای جلوگیری از مقابله نظام جمهوری اسلامی ایران با پولشویی وجود دارد و ما اصلا به خارجی ها کاری نداریم و بحث ما مقابله نظام جمهوری اسلامی ایران با پولشویی است و همان چیزی است که حضرت آقا فرمودند اگر اقدام کنید صدای خیلی ها در می آید.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند اگر در مقابله با فساد اقدام کنید، صدای خیلی ها درمی آید که سوال ما این است این خیلی ها چه کسانی هستند؟ لازم است برای مردم معین شود خطاب مقام معظم رهبری چه کسانی هستند؟
وزیر امور خارجه تاکید کرد: اگر می خواهید به صحبت های صداهای بیگانه توجه کنید، ببینید آیا از بنده نقل کردند یا از آقای حسین شریعتمداری که به بنده حمله کرده بود؟ ببینید خارجی ها از چه کسی نقل کردند و برای چه جشن گرفتند؟ حرف بنده این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران حامی تروریسم نیست و گروه های فشاری هستند که از پولشویی منافع دارند و هزاران میلیارد تومان از پولشویی منفعت می برند.
ظریف گفت: اگر به واقع اینگونه نبود افرادی از پولشویی منفعت ببرند چه نیازی بود دولت و قوه قضاییه ۶۰ صفحه آیین نامه برای مقابله با پولشویی تصویب کنند و همچنین اگر پولشویی در ایران وجود ندارد و گروه های فاسدی پولشویی نمی کنند پس سلطان سکه را به چه جرمی اعدام کردند؟
وی تاکید کرد: سوال بنده این است چرا صحبتی که در دفاع از نظام جمهوری اسلامی شده و مبنی بر رد اتهامات بیگانگان و منافقان علیه نظام جمهوری اسلامی بود تبدیل به صحبتی علیه نظام کرده اید. چرا شریعتمداری این کار را کرد؟ چرا روزنامه کیهان آن مقاله ها را نوشت؟ آن مقاله ها بود که اسباب دست روزنامه های غربی شد نه عرایض بنده.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: بنده در رسانه های غربی معروفم به اینکه برای دفاع از منافع جمهوری اسلامی سینه چاک می کنم و خوب است عنوانی که وزیر امور خارجه آمریکا به بنده داده و باعث افتخارم است را مورد توجه قرار دهید و با توجه به این مسائل آیا بنده علیه منافع جمهوری اسلامی صحبت می کنم یا کسانی که از صحبت های دلسوزانه من به خاطر منافع جناحی سوءاستفاده می کنند.
ظریف گفت: بنده آنچه در مورد پولشویی مطرح کردم برای مبارزه با فساد و کسانی بود که به نام حمایت، انواع جنایت ها را انجام می دادند و این کارها بنده را از دفاع از نظام جمهوری اسلامی باز نمی دارد.
وی درباره اقدامات وزارت خارجه در برخورد با گروه ۱+۵، اظهار داشت: دور گذشته که ما ناگزیر از مذاکره با آمریکا شدیم، به خاطر علاقه ما به مذاکره با آمریکا و اعتمادمان به این کشور نبود و ما اگر به آمریکا اعتماد داشتیم، ۱۵۰ صفحه توافق نمی نوشتیم و فقط دو خط می نوشتیم.
وزیر امور خارجه افزود: اگر ما به امریکا اعتماد داشتیم، در بند ۳۶ برجام جملات شرطی نمی گذاشتیم و این مسئله حاکی از آن است که ما به امریکا اعتماد نداشتیم اما اقداماتی که در قبل از ورود ما به مسئولیت شکل گرفته بود، جمهوری اسلامی را با ۶ قطعنامه شورای امنیت مواجه کرده بود.
ظریف تصریح کرد: ۶ قطعنامه شورای امنیت تنها در صورتی می تواند لغو شود که ۵ عضو دائم موافق آن باشند و ۶ قطعنامه شورای امنیت که صرفاً کاردستی و کاغذ پاره برخی از دوستان بود، فقط با توافق ۵ عضو دائم شورای امنیت قابل لغو بود و در غیر این صورت لغو نمی شد.
وی ادامه داد: ما نمی خواستیم با آمریکا مذاکره کنیم و بنده پس از سالها زندگی در غرب، عاشق و شیفته مذاکره با غربی ها نبودم و این فشارها را بیش از هر کسی دیگر، بنده تحمل کردم و سختی مذاکرات و فشارهای مذاکرات و توهین هایی که شد به حمدالله و به لطف خدا نهایتاً هم از سوی آمریکایی ها تحریم شدم. این اقدامات برای این انجام شد که بتوانیم ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را لغو کنیم و کردیم. کاری که در تاریخ شورای امنیت اتفاق نیفتاده بود.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بدون اینکه حتی یک دقیقه این قطعنامه ها را اجرا کرده باشیم، ۶ قطعنامه شورای امنیت را لغو کردیم و حالا می خواهیم این قطعنامه ها برگردد تا دوباره برای لغو آن گروهی مجبور به مذاکره با آمریکا باشند! اگر می خواهید این اتفاق بیفتد، بفرمائید.
ظریف اظهار داشت: بالاخره مقامات عالی نظام صلاح کشور را می فهمند که می فرمایند تنها در صورتی آمریکا می تواند به میز مذاکره برگردد که برجام را بپذیرد و نمی گویند که برجام به تاریخ پیوست.
وی گفت: ما برای اینکه در این شرایط حساس کشور را از گزند بدی ها و تبلیغات نابجا مصون داریم، نیاز است که یکدل و یکپارچه و همراه با یکدیگر باشیم که در صورتی که این گونه باشیم، حتماً آنهایی که از هر طرف برای کشور نقشه می کشند، به لطف خدا و یاری امام زمان (عج) شکست خواهند خورد.
وزیر امور خارجه بیان کرد: مردم ایران همگی آماج حملات دشمنان هستند و اصلاح طلب، اصول گرا، موافق و مخالف نمی شناسند و انشاءالله این مردم با حضور یکپارچه در پای صندوق های رأی حتماً نشان خواهند داد که اراده این مردم خلل ناپذیر است و این مردم هستند که ضامن پیروزی انقلاب اسلامی هستند و ملت ما باعث شکست مخالفان و کسانی هستند که آرزوی بد برای مردم دارند.
گفتنی است محمدجواد ظریف پس از بیان اظهارات خود گفت: بنده از نمایندگان مجلس شورای اسلامی عذرخواهی می کنم که دیگر نمیتوانم در جلسه علنی بمانم و ناگزیر هستم در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور یابم و ادامه جلسه مجلس را از رادیو گوش می دهم.
شایان ذکر است که پس از آنکه وزیر امور خارجه جلسه مجلس را ترک کرد، این اقدام وی منجر به اعتراض جمعی از نمایندگان به ویژه محمد جواد ابطحی که این سوال را مطرح کرد، شد.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=52760
false
false