×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
بازی آمریکا با سرنوشت غزه با کارت تشکیلات خودگردان فلسطین

بازی آمریکا با سرنوشت غزه با کارت تشکیلات خودگردان فلسطین

اخبار بین‌الملل پایشگر– تشکیلات خودگردان فلسطین درحالی از همکاری با آمریکا برای اداره نوار غزه پس از جنگ در صورت عملی شدن ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر از بین بردن جنبش حماس صحبت می‌کند که به هیچ وجه مورد اعتماد و قبول ملت فلسطین و حتی صهیونیست‌ها نیست این به رغم آن است که در برهه‌های مختلف با هماهنگی امنیتی با رژیم اشغالگر همدستی خود را با رژیم کودک‌کُش ثابت کرده‌است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، رژیم صهیونیستی و بزرگترین متحدش آمریکا، اصرار دارند که حماس پس از حمله به شهرک‌های جنوب فلسطین اشغالی در هفتم اکتبر دیگر نمی‌تواند اجازه داشته باشد به حکومت بر نوار غزه ادامه دهد. به همین دلیل آمریکا، تشکیلات خودگردان فلسطین را طرف مناسب برای اداره نوار غزه در مرحله پساجنگ در صورت موفقیت رژیم صهیونیستی در نابودی حماس دانسته و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور نیز بارها بر لزوم سپردن دوباره مدیریت نوار غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرده‌است.

در مقابل این تمایل آمریکا، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان نیز در دیدار اخیر با بلینکن، آمادگی این تشکیلات برای به دست گرفتن امور نوار غزه را اعلام کرده بود.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه این موضع، در نوزدهمین سالروز درگذشت یاسر عرفات، رئیس فقید این تشکیلات نیز گفت: «ما تاکید می‌کنیم که نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر دولت فلسطین است و ما مسؤولیت خود را در قبال کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه به طور کامل و در چارچوب راهکار سیاسی فراگیر برعهده خواهیم گرفت.»

روزنامه نیویورک‌تایمز درباره این اظهارات محمود عباس نوشته‌است که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با مطرح کردن این اظهارات به دولت آمریکا برای پذیرش نقش حاکمیتی در غزه بعد از اتمام جنگ چراغ سبز نشان داده‌است.

محمود عباس در تازه‌ترین اظهار نظر در این باره نیز جمعه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز درخصوص به دست گرفتن کنترل نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان پس از توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی تاکید کرد: تشکیلات خودگردان فلسطین همچنان به عنوان یک هیئت در غزه حضور دارد و همچنان حقوق و هزینه‌های ماهانه بالغ بر ۱۴۰ میلیون دلار را به کارمندان، بازنشستگان، خانواده‌های نیازمند و سایر بخش‌ها پرداخت می‌کند.

چراغ سبز به آمریکا

در همین راستا، «احمد مجدلانی» عضو برجسته کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین، اخیرا در گفت‌وگو با مجله نیوزویک که در یکی از دفاتر دولتی در رام الله، مقر اداره فلسطین در کرانه باختری اشغالی انجام شد، گفت: در صورتی که جامعه بین‌الملل از بازسازی غزه حمایت کند و اسرائیل را به موافقت با راه‌حل ۲ دولتی سوق دهد، تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا را برای یکپارچه‌سازی مجدد نوار غزه و کرانه باختری تحت کنترل تشکیلات خواهد پذیرفت.

مجدلانی اظهار داشت: ما برای برنامه‌های سیاسی اصلاحاتی از طریق انتخابات سراسری آزاد و دموکراتیک آماده هستیم. اگر اسرائیل به تشکیلات اجازه ندهد که درباره آینده نوار غزه تصمیم‌گیری کند، تشکیلات پای میز مذاکره نخواهد رفت.

وی گفت: ما پشت تانک‌های اسرائیلی بازنخواهیم گشت و این امر از طریق راه حل سیاسی انجام خواهد شد.

مقام سازمان آزادی‌بخش فلسطینی همچنین گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین می‌تواند به محض پایان درگیری‌های کنونی، اداره غزه را آغاز کند و می‌توان پس از یک «دوره انتقالی» یک تا ۲ ساله، انتخابات برگزار کرد.

او افزود که اگر «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان در آن زمان همچنان در سمت خود باشد، این مسئله به او و حزب سیاسی‌اش واگذار خواهد شد که تصمیم بگیرند آیا او باید برای انتخاب دوباره تلاش کند یا نه.

محمد آشتیه، نخست‌وزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین نیز جمعه در این باره اعلام کرد، تشکیلات خودگردان فلسطین در حال همکاری با مقامات آمریکایی روی طرحی برای مدیریت غزه پس از پایان جنگ است.

وی با اشاره به احتمال مشارکت حماس در اداره غزه پس از جنگ اعلام کرد که هدف اسرائیل برای از بین بردن حماس غیرواقع بینانه است و در عوض پیشنهاد کرد که «آن را در یک سیستم حکومتی جدید قرار دهد».

نخست‌وزیر دولت رام‌الله در موضعی خودسرانه افزود: «پس از پایان جنگ، ترجیح این است که حماس به یک شریک کوچک در چارچوب سازمان آزادیبخش فلسطین تبدیل شود.»

در این راستا بلومبرگ گزارش داد که آشتیه قرار است به قطر سفر کند تا دوحه را متقاعد کند که به جای حماس برای تشکیلات خودگردان فلسطین پول ارسال کند. وی فاش کرد که وزرای دولت او بارها با همتایان صهیونیستی خود در ارتباط بودند، اما با آنها مخالفت شد.

آشتیه در مصاحبه با بلومبرگ فاش کرد که مقامات آمریکایی اخیرا با وی دیدار کردند تا در مورد طرح روز پس از جنگ غزه گفت‌وگو کنند و خاطرنشان کرد که دو طرف توافق کردند که «اسرائیل نباید غزه را دوباره اشغال کند یا قلمروی غزه را برای ایجاد یک منطقه حائل کاهش داده و یا فلسطینی‌ها را اخراج کند».

وی تاکید کرد: «ما بر اساس نقشه نظامی اسرائیل به آنجا نخواهیم رفت. مردم ما آنجا هستند. ما باید مکانیزمی ایجاد کنیم و این چیزی است که با جامعه جهانی روی آن کار می‌کنیم.»
تلاش آمریکا برای کشاندن تشکیلات خودگردان به پروژه «نابودی حماس»

«محمود علوش»، پژوهشگر و کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با پایگاه خبری «عربی۲۱» درباره اهداف آمریکا از این پیشنهاد می‌گوید: اظهارات مقات آمریکا درباره نقش احتمالی تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار غزه با توجه به ادامه جنگ، تلاشی برای سوق دادن عملی آن به مشارکت در پروژه نابودی جنبش حماس است.

این کارشناس روابط بین‌الملل معتقد است: محمود عباس خواستار بازگشت تشکیلات خودگردان به نوار غزه است، اما نمی‌خواهد اینگونه نشان داده شود که او به صورت غیر مستقیم جزئی از این جنگ و شریک اسرائیل در تلاش برای از بین بردن حماس است.

این تلاش‌های محمود عباس برای پنهان کردن این همدستی با رژیم صهیونیستی درحالی است که وی چند روز پس از آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه روزه سکوت خود را شکست و به جای اعلام حمایت از رزمندگان مقاومت مدعی شد که جنبش حماس نماینده مردم فلسطین نیست.

الجزیره در گزارشی میدانی از نوار غزه نوشته‌است: علی‌رغم پیشنهاد محمود عباس مبنی بر اینکه تشکیلات خودگردان ممکن است آماده بازگشت به غزه باشد، به نظر می‌رسد در خیابان‌های این باریکه، تمایلی برای تشکیل دولت خودگردان فلسطین در این منطقه وجود ندارد.

«عمر عساف»، فعال فلسطینی در تشریح دلایل این خشم ملت فلسطین از تشکیلات محمود عباس می‌گوید: تشکیلات خودگردان علی‌رغم تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر تا بدین لحظه قدمی برنداشته‌است که تعصب خود را نسبت به ملت فلسطین و اهالی غزه نشان دهد. حتی صدای خود را بلند نکرده تا بگوید رژیم اشغالگر به تنهایی مسؤولیت این جنایت را بر عهده دارد و اقدامات رژیم کودک‌کُش را با دفاع مشروع مقاومت برابر و یکسان می‌داند.

وی تصریح کرد: همچنین تا امروز شاهد فراخوانی برای تشکیل جلسه دبیران کل گروه‌های فلسطینی یا کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) نبوده‌ایم و این باعث تضعیف اعتماد به تشکیلات خودگردان شده است.

تشکیلات خودگردان می‌توانست با انجام چند اقدام ساده حسن نیت خود را به اهالی غزه و به طور کلی ملت فلسطین در مناطق مختلف ثابت کند، اما بار دیگر در راستای همدستی با رژیم صهیونیستی از چنین اقدامی صرف نظر کرده و نظاره‌گر جنایات فجیع و ددمنشانه آن علیه غیرنظامیان و به ویژه زنان و کودکان در نوار غزه است و تنها اقدام آن نیز به اظهارات و بیانیه‌های محکومیت خلاصه شده‌است.

عساف در این باره معتقد است: تشکیلات محمود عباس می‌توانست هماهنگی امنیتی با رژیم اشغالگر را متوقف و از تمامی توافقات با آن خارج شود و در مقابل با تمرکز بر تلاش هیئت‌های دیپلماتیک و سفارتخانه‌های خود در سراسر جهان، به افشای جنایات این رژیم برای جهانیان بپردازد. تشکیلات خودگردان همچنین می‌توانست رزمندگانی را که در زندان‌های خود بازداشت کرده‌است برای مقابله با رژیم اشغالگر آزاد کند؛ تشکیلات خودگردان و رهبری آن فرصت واقعی برای تفکر درباره سال‌ها هماهنگی امنیتی با تل‌آویو را از دست دادند.

تشکیلات خودگردان فلسطین طی سال‌های گذشته نه تنها توسط مقاومت نوار غزه بلکه توسط اهالی کرانه باختری نیز به همدستی با رژیم صهیونیستی متهم بوده؛ چراکه با بازداشت رزمندگان مقاومت در مناطق مختلف و به ویژه اردوگاه‌های آوارگان به این رژیم خدمت کرده‌است، بنابراین حتی اگر رویاهای دور و دراز رژیم صهیونیستی برای نابودی حماس به واقعیت بپیوندند نیز ملت فلسطین اعتقاد و اعتمادی به این تشکیلات به رهبری محمود عباس ندارند.

همچنین یک مقام آمریکایی با اشاره به مخالفت صهیونیست‌ها با بازگشت تشکیلات خودگردان به غزه گفت: «هیچ‌کس باور نمی‌کند که تشکیلات خودگردان فلسطین در وضعیت فعلی خود بتواند غزه را مدیریت و امنیت را تامین کند، اما در حال حاضر هیچ‌کس جایگزینی برای رهبری فلسطینی در غزه پس از جنگ نمی‌بیند.»

وی افزود: ما معتقدیم که باید تشکیلات خودگردان فلسطین را تقویت کنیم تا بتواند غزه را اداره کند.

آنچه حائز اهمیت است این است به رغم اینکه تشکیلات خودگردان در طول سال‌های گذشته در زمین صهیونیست‌ها بازی کرده این بار از حمایت صهیونیست‌ها برای رفتن به غزه برخوردار نیست و حتی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته‌است، تشکیلات خودگردان فلسطین راه حل نوار غزه نیست.

با این اوصاف باید دید اشغالگران که با واشنگتن، در مورد نقشی که تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه ایفا خواهد کرد، اختلاف دارند، چگونه این اختلاف را حل خواهند کرد.

false
true
false
false

true