true

بیمه های درمان و زندگی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند
اخبار بانک و بیمه پایشگر- غلامرضا سلیمانی درباره سرنوشت دریافت مالیات بر ارزش افزوده در مجلس اعلام کرد: خوشبختانه با تلاشی که انجام شد، بیمه های درمان و زندگی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی امروز یکشنبه 20 بهمن ماه 98 به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: مجموعه شرکتهای بیمه تمامی بیمه نامههای کشور که کنسرسیومها در سالهای ۹۷ و ۹۸، ایجاد کردند بیمه مرکزی، بیمههای اتکایی داخلی و صندوق ویژه تحریم تحت پوشش قرار میدهند.
رئیس شورای عالی بیمه افزود: بعد از خروج آمریکا از برجام، اولین شرکتهایی که از ایران خارج شده و قراردادهای خود را تمدید نکردند، شرکتهای بیمه اتکایی بودند.
وی با بیان اینکه مکانیزمی ایجاد کردیم تا ریسکهای موجود در کشور توسط بیمههای داخلی مدیریت شود، اظهار داشت: بخشی از موضوع اتکایی را کنسرسیومهای ایجاد شده برعهده گرفتند و بخش اتکایی هر بیمه نامه، قبل از بیمه مرکزی برای کنسرسیوم ارسال میشود.
غلامرضا سلیمانی درباره افزایش نرخ بیمه شخص ثالث گفت: ما شاهد افزایش اثرات تورمی در صنعت بیمه هم هستیم و امیدواریم که مانند سال گذشته میزان افزایش حق بیمه ثالث از نرخ تورم کمتر باشد.
وی درباره سرنوشت دریافت مالیات بر ارزش افزوده در مجلس اعلام کرد: خوشبختانه با تلاشی که انجام شد،بیمه های درمان و زندگی از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.
رئیس شورای عالی بیمه خاطرنشان کرد: برای سال آینده ۱۷۵ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی برای دولت پیش بینی شده و به همین دلیل نتوانستیم رشته شخص ثالث را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کنیم.
غلامرضا سلیمانی تصریح کرد: در اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ در بخشهایی از شمال کشور، استانهای خوزستان و لرستان شاهد وقوع سیل بودیم و وضعیت این استانها از نظر بیمهای از چابهار بهتر است.
وی گفت: کل شهر آق قلا در استان گلستان تحت پوشش بیمه بود و کمیته امداد استان لرستان را تحت پوشش بیمه قرار داده بود و استانهای جنوبی نیز تحت پوشش بنیاد برکت قرار داشت.
رئیس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: تاکنون ۲۹۰ میلیارد تومان خسارت سیل برای واحدهای آسیب دیده این استانها پرداخت شده است.
وی ادامه داد: خسارتهای سیل اخیر در چابهار، ولی متوجه برخی زیرساختها و زمینهای کشاورزی شده است و به دلیل آنکه واحدهای تحت پوشش بسیار ناچیز بود، ۱۶ میلیارد ریال ارزیابی برای پرداخت خسارت شده است.
رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد که با داشبورد جدید مدیریتی، مغایرتهای آماری به حداقل رسیده و در تلاش هستیم تا آمارهای سه ماهه را منتشر کنیم.
سلیمانی درباره وجود آیین نامه برای عزل مدیران عامل شرکتهای بیمه اظهار داشت: البته آیین نامهای برای برکناری و سلب صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیات مدیره داریم و هر زمان تشخیص دهیم که منافع ذی نفعان به خطر میافتد، تمام اعضای هیئت مدیره را برکنار و از بیمه مرکزی سرپرست مشخص میکنیم.
وی افزود: درباره برکناری مدیرعامل بیمه ملت به طور شخصی از وزیر کار سوال کردم و گفت که دلیل این موضوع فیش حقوق نبوده است.
سایمانی، درباره انتشار فیش حقوقی مدیران شرکتهای بیمه گفت: با توجه به دولتی و خصوصی بودن شرکتهای بیمه، در شرکتهای دولتی حقوق و مزایا تعیین شده و در چارچوب پرداخت میشود. اما حقوق و مزایای مدیران عامل در شرکتهای بیمه خصوصی مرتبط با رابطه سهامدار و مدیران است که بر اساس توافق مبالغی در رابطه با حقوق و مزایای سالانه تعیین میشود؛ پس بیمه مرکزی دخالتی در حقوق و مزایای مدیران بیمههای خصوصی ندارد.
وی افزود: بیمه مرکزی دخالتی در تعیین حقوق مدیران بیمههای خصوصی ندارد، اما برای اینکه افشا نمیشود با بورس هماهنگیهای لازم صورت گرفته و البته دستوری هم وجود ندارد که مدیران حقوق خود را افشا کنند. پس هیچ اجباری در این رابطه وجود ندارد و بیمه مرکزی نمیتواند اجباری در این موضوع داشته باشد.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین با بیان اینکه پرداخت خسارت اغتشاشات آبان ماه همچنان در حال ارزیابی است، از پرداخت ۲۰۰ میلیارد ریال خسارت قطعی شده خبر داد و گفت: تقریبا بیشتر واحدهای تجاری دارای بیمه آتش سوزی هستند، ولی برخی از آنها از جمله بانکها دارای کلوز آشوب و بلوا بودند.
رئیس شورای عالی بیمه گفت: شرکتهای بیمه خودشان به بانکها نامه زدند که ارزیابی خسارت و تعداد واحدهای آسیب دیده آبان ماه را اعلام کردند. برخی بانکها این رقم را اعلام و برخی هنوز در حال ارزیابی هستند.
سلیمانی اعلام کرد که هنوز اطلاعات مربوط به سقوط هواپیمای اوکراینی کامل نیست و مذاکرات بین دولتهای ایران و اوکراین در جریان است.
وی با بیان اینکه مذاکرات درباره خسارت در جریان است، افزود: شرکتهای بیمه ایرانی درگیر این موضوع نیستند، ولی بیمه مرکزی اعلام کرده اگر بحثی درباره مباحث بیمهای در این خصوص وجود داشته باشد، آمادگی ارائه مشاوره را داریم.
رئیس کل بیمه مرکزی با هشدار نسبت به احتمال وقوع فساد در دریافت کارمزد بیمهای گفت: گاهی بیمهها در قرارداد با شرکتهای بزرگ، کارمزد را دریافت کرده و سپس بخشی را بر میگردانند که احتمال وقوع فساد در آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: اگر قرار است که کارمزد کمتری دریافت شود بهتر است که از ابتدا در کارمزد، تخفیف داده شود تا احتمال وقوع فساد در آن کاهش یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره نرخ شکنی شرکت های بیمه ای گفت: در بیمه شخص ثالث به دلیل اینکه طبق قانون است امکان نرخ شکنی وجود ندارد.
سلیمانی افزود: در بخش بیمه درمان، آیین نامه جدیدی تدوین شده است که امیدواریم تا پایان امسال ابلاغ شود که بر اساس آن جلوی نرخ شکنی گرفته خواهد شد.
وی درباره ابزارهای در اختیار برای مقابله با نرخ شکنی بیمه ها گفت: ابزارهای نظارتی برای مقابله با آن در اختیار داریم که از جمله آنها بیمه اتکایی است.
رئیس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: اگر مشاهده کنیم تعرفه های اعلام شده واقعی نیست آن را بیمه اتکایی نمیکنیم که باعث می شود ریسک خسارت بر عهده شرکت بیمه قرار گیرد.
به گفته سلیمانی، لازم است تا مشخص شود که نحوه محاسبه نرخ های اعلام شده چگونه بوده و چنانچه مشخص شود که غلط بوده باید اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه بیمه اتکایی اجباری نیست، گفت: ابزارهای کنترلی زیادی را در اختیار داریم و نیز در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی میزان ضریب نفوذ بیمه سه دهم درصد بود که در سالهای اخیر بسیار رشد یافته است.
سلیمانی درباره بیمه خودروهای نامتعارف گفت: به نظر بیمه مرکزی رقم ۱۸۰ میلیون تومان برای تعیین ملاک خودروی غیر متعارف و متعارف، درست نیست و باید اصلاح شود.
وی خاطرنشان کرد: موافق تعیین نرخ ۱۸۰ میلیون تومان برای خودروی متعارف نیستیم، اما به دلیل اینکه قانون است، باید اجرا کنیم.
ئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی گفت: شورای نگهبان ایرادی به این مصوبه وارد کرده بود که آن را اصلاح و به مجلس فرستاده ایم.
وی اضافه کرد: باوجود اینکه انتخابات مجلس به زودی برگزار می شود و پس از آن بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ در دستورکار است، تلاش می کنیم تا پیش از پایان امسال تاسیس صندوق مزبور به تصویب برسد.
سلیمانی گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه هدف هفت درصدی برای ضریب نفوذ بیمه تعیین شده که زیاد به نظر می رسد و بسیاری کشورهای پیشرفته به نفوذ پنج تا ۶ درصدی دست یافته اند.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره تخلفات شرکت های بزرگ در پرداخت نکردن حق بیمه خود، گفت: سامانه ای را راهاندازی کردهایم که بر اساس آن شرکتهای که حق بیمه خود را پرداخت کردهاند مشخص میشود.
سلیمانی افزود: بدین ترتیب شرکتهای بیمه دیگر نمیتوانند با شرکتهای متخلف قرارداد امضا کنند و شرکت های بزرگی که حق بیمه خود را پرداخت نمیکردند، پس از پایان زمان قرارداد به سراغ سایر شرکتهای بیمه می رفتند که با راه اندازی این سامانه این مشکل برطرف شده است.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=60841
false
false