true
تصمیمی برای حذف فروش در نمایشگاه کتاب تهران نداریم
اخبار فرهنگی هنری پایشگر-رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اعلام اینکه تصمیمی برای کنار گذاشتن فروش کتاب در نمایشگاه وجود ندارد، گفت: مگر اینکه در سالهای آینده این مساله مورد بررسی قرار بگیرد. در این دوره میخواهیم بر هر دو بخش نمایشگاه تمرکز داشته باشیم و فعالیتهای فرهنگی را در کنار فروش کتاب تعمیق کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
محسن جوادی در این نشست خواندن و کتاب را نقطه اصلی شکوه ایران اعلام کرد و افزود: سعی شد در این حضور حداکثری صنف و نشر و مردم را داشته باشیم، همچنین تلاش کردیم وجه بینالمللی نمایشگاه کتاب را پررنگ کنیم و امسال کتابهای سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در نمایشگاه عرضه خواهدشد.
رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به رویدادهای فلوشیپ نشر و بریکس ادامه داد: به صورت کلی برای افزایش فعالیتهای بینالمللی تلاش انجام شده است.
به گفته وی نمایشگاه کتاب فرصتی فرهنگی است، تلاش شد تا این رویداد محدود به بازار کتاب نباشد و فضایی برای اندیشیدن و تعامل باشد.
جوادی ادامه داد: چیزی که میتوانستیم انجام دهیم، همان چیزی است که خواهیددید، حتما نقاط ضعفی دارد.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مراسم افتتاحیه سیوششمین نمایشگاه کتاب اعلام کرد: افتتاحیه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۹:۳۰ در نیم طبقه شبستان با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس انجام خواهد شد. از همه برای حضور در این برنامه دعوت کردیم تا شروع خوبی برای نمایشگاه باشد و بعد از آن افتتاح غرفه مهمان ویژه انجام خواهدشد.
به گفته وی یارانه دانشجویان در ازای یک میلیون تومان خرید، نیم میلیون تومان از سوی وزارت فرهنگ است. رویکرد یارانه به کتابهای زبان دیگر تا سقف ۳۰ درصد است، مگر به مورد خاصی که ضروری باشد یارانه بیشتری تعلق بگیرد.
جوادی با اشاره به این که به بخش بینالملل حدود ۱۰ میلیارد تومان یارانه اختصاص داده شده است، درباره یارانه فیزیکی توضیح داد: این یارانه برای عموم خریداران نمایشگاه کتاب که همواره مورد غفلت قرار میگرفتند، در نظر گرفته شده است.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه تصمیمی برای کنار گذاشتن فروش کتاب در نمایشگاه وجود ندارد، گفت: مگر اینکه در سالهای آینده این مساله مورد بررسی قرار بگیرد. در این دوره میخواهیم بر هر دو بخش نمایشگاه تمرکز داشته باشیم، یعنی فعالیتهای فرهنگی را در کنار فروش کتاب تعمیق کنیم.
جوادی با بیان اینکه رویکرد معاونت فرهنگی از تولید تا اینکه کتاب به دست مخاطب برسد، بر تمام حلقههای زنجیره نشر یکسان است، ادامه داد: همه حلقهها مهم است. هر چه از دست ما بر بیاید برای بعد از طرح فصلی انجام خواهیم داد و نگرانی کتابفروشان نگرانی ما هم هست. ناشران و کتابفروشان همراه اند و دو صنفی هستند که با هم زنجیره نشر ایران را میچرخانند. کتابفروشی پاتوق فرهنگی است و از آن حمایت خواهیم کرد.
وی درباره هزینههایی که در دوره قبل نمایشگاه کتاب انجام شده بود، گفت: ما کسی را متهم نمیکنیم که هزینه کردند، رویکرد ما برای آینده این است که از هزینهها بکاهیم، با توجه به تورم باید به اندازه نصف رقم قبلی به هزینههای این دوره اضافه شود. امیدوارم بعد از نمایشگاه بتوانیم به شفافسازی در این حوزه ادامه بدهیم.
برای تقویت دیپلماسی فرهنگی تلاش میکنیم
ابراهیم حیدری با اعلام اینکه نمایشگاه کتاب کارش را از اسفندماه با تشکیل شورای سیاستگذاری شروع کرد، ادامه داد: بنابراین اقدامات با تاخیر و البته با جدیت شروع شد. رویکردهای محوری در حوزه داشتیم، رویکردهای اصلی نمایشگاه ترویج ارزشهای اسلامی و انقلابی، گسترش عدالت فرهنگی است.
قائم مقام سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: امسال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بُن به بخشهای مختلف تخصیص دادیم که یکی از بخشهای مهم دراین دوره بُن در نظر گرفته شده برای دانشآموزان و معلمان است، تا بتوانیم به عدالت نزدیک شویم و اقتصاد نشر را تقویت کنیم.
حیدری با تاکید بر اینکه آنچه ایران را پایدار نگه داشته، فرهنگ است، افزود: تلاش داریم با راهاندازی پنلهای تخصصی در نمایشگاه کمک کنیم که حوزه نشر تقویت شود و دیپلماسی خود را هم تقویت کنیم. برای تقویت دیپلماسی فرهنگی تلاش میکنیم با ۲۰ ناشر برتر عراقی و چهرههای ادبی عرب ارتباط داشته باشیم.
سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره جدولی که توسط سامانه شفافسازی وزارت فرهنگ درخصوص هزینههای برگزاری سیوپنجمین نمایشگاه کتاب تهران منتشر شده بود، توضیح داد: هزینههای اعلام شده در جدولهای سامانه شفافسازی تفکیک نشده بود و در اینجا ایرادی بر ما وارد است. همچنین نگاه متفاوت دو دولت میتواند شکل دهنده چالش باشد.
وی با اشاره به اینکه بهرهگیری از فناوریهای نوین در نشرالکترونیکی یکی از چهار برنامه اصلی معاونت فرهنگی است، افزود: تلاش داریم در مرحله اجرا و فناوری اقدامات قابل توجهی انجام بدهیم. تقویت حقوق مالکیت فکری از رویکردهای اساسی ما در حوزه است تا بخش نمایشگاهی ما تقویت شود و سعی کنیم نمایشگاه را به اصل نمایشگاهی خود برگردانیم.
برگزاری نخستین فلوشیپ نشر و نشست بریکس در نمایشگاه کتاب
حیدری با اشاره به اینکه برای نخستین بار نشست کشورهای بریکس در این دوره از نمایشگاه برگزار میشود، ادامه داد: در همین راستا نخستین فلوشیپ نشر ایران در راستای تقویت نهضت ترجمه و در حوزه کودک و نوجوان برگزار خواهد شد و تلاش داریم سالهای دیگر بحث فلوشیپ را در حوزههای دیگر هم داشته باشیم.
به گفته وی در این دوره بیش از ۴۰ مهمان خارجی از کشورهای مختلف از قارههای مختلف در نمایشگاه کتاب و همچنین در رویدادهایی در دانشگاههای ایران هم شرکت خواهند کرد.
مدیرعامل خانه کتاب درباره تعداد غرفههای ناشران در این دوره از نمایشگاه کتاب، گفت: تعداد غرفه از ۷۰۰ به ۹۰۰ غرفه رسیده است. در شبستان ۲۰۰ غرفه اضافه شده است و تلاش شده تا حد ممکن فضا را توزیع کنیم. در بخش فعالیتهای فرهنگی و دینی مانند دورههای قبل نشستهایی برگزار خواهد شد. به همین منظور حدود دو هزار و ۳۰۰ درخواست برای سه سرا داریم و تلاش داریم بخشهای تخصصی را در سراهای اختصاصی جای دهیم و تقویت کنیم.
کل بخش اجرایی نمایشگاه توسط اتحادیه انجام شد
مهدی اسماعیلی راد نیز با اشاره به اینکه شروع فعالیت اجرایی نمایشگاه بعد از نماز عید سعید فطر بود، گفت: نسبت به دورههای قبل زمان کمتری برای آمادهسازی نمایشگاه داشتیم. در این دوره کلیه فعالیتهای ناشران در فضای مسقف خواهد بود و این باعث شد ناشران برای متراژ غرفهها گله داشته باشند. ناشران عمومی بیشتری نسبت به دورههای قبل در این دوره هستند و برای همین متراژ برخی غرفهها کمتر شد، در حوزه اجرا سازمانها و نهادهای مختلفی با ما همکاری کردند و امیدوارم نمایشگاه خوب و آرامی داشته باشیم.
به گفته معاون ناشران در نمایشگاه کتاب، اقدامات کل بخش اجرایی و رفاهی نمایشگاه از جمله تخصیص غرفه ناشران توسط اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران انجام شده است.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=206355
false
false