×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳  
false
true
حکایت زندگی مردی که پس از مهاجرت به شهر جان می دهد

 

حکایت زندگی مردی که پس از مهاجرت به شهر جان می دهد

اخبار فرهنگی و هنری پایشگر- سرگذشت زندگی مرد ۹۲ ساله ای که عمر خود را در راه ارسال بسته های پستی مردم گذراند، دستمایه مستندی است که در جشنواره فیلم حقیقت به نمایش درآمده است.

مستند کوتاه «استشهادی برای خانعلی» روایتگر زندگی پیرمرد نامه رسانی است که در چهار محال و بختیاری زندگی می کرد ولی بیکاری او را به شهر کشاند و به کشتن داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر،آرمان قلی‌پور در گفتگو با مهر درباره مستند کوتاه «استشهادی برای خانعلی» که این روزها در بخش مسابقه ملی دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رقابت می کند، گفت: این مستند ۱۵ دقیقه ای درباره شخصیتی ۹۲ ساله به نام خانعلی است که طی ۳۵ سال نامه ها و بسته های ۲۵ روستای چهارمحال و بختیاری را به دست افراد می رسانده است.

وی با اشاره به اینکه خانعلی از قبل از اول انقلاب تا همین ۲، ۳ سال پیش مشغول این کار بوده است اما دیگر بساط چنین کاری برچیده شده و دفاتر پیشخوان راه اندازی شده است، توضیح داد: خانعلی سنش بالا بوده، دیپلم نداشته و کامپیوتر بلد نبوده است پس او را از کار برکنار می کنند اما خانعلی این کار را دوست داشت به همین دلیل نمی توانست بپذیرد که بعد از این همه سال از کار بیکار شده باشد از همین رو به جمع آوری استشهاد از مردم آن روستاها می پرداخت تا مردم کار او را تایید کنند که دوباره به کار بازگردد.

این مستندساز افزود: هرچند خانعلی موفق به این کار شد اما رییس خانعلی به وی گفت ما کار تو را قبول داریم اما طبق قانون نمی توانیم تو را به کار بگیریم. در پی همین موضوع خانعلی به شهر مهاجرت و بعد از یکی، دو سال در شهر فوت می کند در حالی که پیش از این اتفاق، خانعلی یک پیرمرد سرحال و سرزنده بود.

وی که در چهار محال و بختیاری زندگی می کند، گفت: خانعلی نیز برای من کسی بود که با وجود سن بالا همچنان دوست داشت به کار مورد علاقه اش بپردازد اما این اتفاق نیفتاد ضمن اینکه در همین بین دچار کشمکش با همسرش شد چراکه همسرش دوست داشت در شهر زندگی کند و در پی همین امر، خانعلی را ترک کرد و به شهر رفت خانعلی هم که وقتی دید نه کار دارد و نه همسرش در کنارش است به ناچار خانه ای در شهر اجاره کرد.

این کارگردان با بیان اینکه از سال ۹۴ فیلمبرداری «استشهادی برای خانعلی» آغاز شد و به همه روستاهایی که خانعلی مشغول نامه رسانی در آنها بوده است رفته اند، اظهار کرد: ما ابتدا به دلیل اینکه کار و زندگی خانعلی جذاب بود سراغش رفتیم اما در خلال فیلمبرداری او کارش را از دست داد و در ادامه فوت کرد به همین دلیل فیلمنامه ما هم تغییر کرد.

وی در پایان گفت: «استشهادی برای خانعلی» پیش از این در جشنواره آلمان، بنگلادش و … به نمایش درآمده و موفق به کسب جوایزی شده است از همین رو امیدوارم در جشنواره «سینماحقیقت» هم به خوبی دیده شود

false
true
false
false

true