×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
زیان‌های هنگفت انباشته و عدم پاسخگویی مسوولان ذیربط/ بانک‌های خصوصی از مرز ورشکستگی عبور کردند/چرا نهادهای نظارتی سکوت می‌کنند؟

زیان‌های هنگفت انباشته و عدم پاسخگویی مسوولان ذیربط/ بانک‌های خصوصی از مرز ورشکستگی عبور کردند/چرا نهادهای نظارتی سکوت می‌کنند؟

اخبار بانک و بیمه پایشگر– براساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت اگر شرکتی نیمی از سرمایه اولیه خود را از دست بدهد ورشکسته محسوب می شود، بررسی عملکرد شش بانک خصوصی نشان می دهد در مجموع نزدیک به ۱۰ برابر سرمایه آنها زیان انباشته دارند.
به گزارش خبرنگار بانک و بیمه پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، نظام بانکی کشورسال‌های متمادی است که در بخش‌های مهم و تاثیرگذار اقتصادی سهم داشته و در عین حال از حمایت ویژه مسوولان ذیربط نیز برخوردار است، با این همه متاسفانه وقتی به صورت‌های مالی آنها نگاه می کنیم، از وجود ارقام سنگین زیان‌های انباشته متعجب و متاثر می شویم.
خبرنگار پایشگر در گزارش اختصاصی خود از بررسی صورت‌های مالی چند بانک خصوصی در کشور، به آماری برخورده که حاکی از ورشکستگی آنها بوده، اما همچنان بدون توجه به ماده ۱۴۱ قانون تجارت به فعالیت‌های اقتصادی خود ادامه می دهند.
بانک سرمایه با ۱۰۰ برابر سرمایه ثبت شده خود زیان انباشته دارد. این بانک که از نظر نسبت زیان انباشته به سرمایه در بدترین جایگاه بین این بانک‌ها دارد، بیش از ۱۰۰ برابر سرمایه ثبت شده زیان انباشته دارد. بانک سرمایه که نام آن در پرونده اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان بیشتر بر سر زبان افتاد، در سال گذشته نزدیک به هفت میلیارد تومان زیان به جای گذاشت و زیان انباشته خود را به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد.
رتبه نخست بیشترین زیان انباشته در اختیار بانک آینده با ۹۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته است که بیش از ۵۶ برار سرمایه اولیه خود زیان انباشته دارد. این بانک در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان زیان ثبت کرده که از تلفیق چند صندوق اعتباری و بانک تات ایجاد شده است .
بانک شهر نزدیک به ۲۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد که بیش از ۱۴ برابر سرمایه ثبت شده بانک است، شهرداری‌ها سهامدار عمده این بانک هستند. بانک شهر از نظر میزان زیان انباشته در رتبه سوم قرار دارد .
سهامداران اصلی بانک ایران زمین بنیاد شهید و شرکت‌های وابسته به آن، مؤسسه اعتباری مولی الموحدین و شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی نفت هستند. این بانک با ۲۱ هزار میلیارد تومان از نظر میزان زیان انباشته در رتبه چهار و از نظر نسبت سرمایه به زیان انباشته در جایگاه سوم قرار دارد وبیش از ۵۳ برابر سرمایه خود زیان انباشته دارد.
بانک دی با حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته در رتبه پنجم قرار دارد و بیش از هشت برابر سرمایه ثبت شده خود زیان انباشته دارد. بانک دی هم وابسته به بنیاد شهید است و به تازگی رئیس این سازمان از اختلاس ۵ هزار میلیارد تومانی در آن پرده برداشته است .
اما آخرین بانک این گروه که در دهه ۱۳۸۰ به عنوان دومین بانک خصوصی ایران تاسیس شد و حدود ۲۰ سال از فعالیتش می‌گذرد، بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد. این بانک یکی از بانک‌هایی است که تسهیلات با نرخ سود بالا ارائه می‌کند و در شمار بانک‌های خصوصی با شعبه‌های زیاد قرار دارد.

لازم به یادآوری است: مطابق با ماده ۱۴۱ قانون تجارت اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیئت مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقاء شرکت مورد شور و رای واقع شود.
به بیان ساده‌تر اگر نیمی از دارایی‌های یک شرکت از بین برود، نشانگر مواجهه شرکت با مشکلات جدی مالی است. در حقیقت این قانون اعضای هیئت مدیره را موظف می‌کند که چاره‌ای برای این موضوع بیندیشند.
در همین راستا هیئت مدیره مکلف است که سهامداران را برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده دعوت کند. در این مجمع، ابتدا باید در رابطه با انحلال و یا بقای شرکت تصمیم‌گیری گردد. در صورتی که هیئت مدیره برای برگزاری مجمع عمومی فوق العاده اقدامی نکند، این وظیفه بر عهده بازرس خواهد بود.

false
true
false
false

true