صادرات ۵۰ میلیاردی کتاب به افغانستان
گروه فرهنگی پایشگر-بیش از ۵۰ میلیارد تومان کتاب به افغانستان صادر می شود.
دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اسامی روزهای هفته کتاب بیان کرد: روزهای هفته کتاب به ترتیب کتاب و پایتخت کتاب ایران، کتاب؛ کتابخوانی و کتابدار، کتاب؛ خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی، کتاب انقلاب اسلامی، کتاب؛ رسانه فن آوریهای نوین و کپی رایت، کتاب دانشجو و دانش آموز، کتاب دانایی و توانایی در تولید ملی، کتاب وحدت ادیان اقوام و مذاهب و کتاب و کتابفروشی به عنوان پاتوق فرهنگی نامگذاری شدند.
حسین پور با اشاره به اجرای طرح حمایتی پاییزه کتاب در هفته کتاب اظهار کرد: با توجه به اینکه هدف از برگزاری طرحهای حمایتی فصلی، حمایت از کتابفروشیهای کوچک و مناطق کم برخوردار است؛ طرح پاییزه کتاب از ۲۴ آبان تا ۴ آذر در استانها و از ۲۶ آبان تا ۴ آذر در تهران برگزار میشود. در این طرح هم مانند طرح تابستانه کتاب از کتابهای تالیفی حمایت میکنیم. هرچند اثر این حمایت را در طرح تابستانه کتاب ندیدیم اما به کار خود ادامه میدهیم. در طرح پاییزه کتاب ۲۵ درصد تخفیف به کتابهای تالیفی و ۱۵ درصد تخفیف به کتابهای ترجمه اختصاص دادیم. آثار تالیفی در برخی حوزهها به ویژه کودک و نوجوان افت بسیار چشمگیری دارد. در حوزه توزیع یارانه در طرح پاییزه کتاب سعی میکنیم کتابفروشیهای کوچک و مناطق کمتر برخوردار را بیشتر ببینیم.
وی ادامه داد: بحث کتابفروشیها در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک دغدغه مطرح شد. به این منظور به تعدادی از کتابفروشیها برای بازسازی و تاسیس تسهیلاتی دادیم. همچنین در هفته پژوهش سمینار کتابفروشیها با حضور کتابفروشیهای سراسر کشور برگزار میشود. نتیجه این سمینار را به مسئولان ارائه میکنیم. آیین نامه اجرایی هزینههای آب و برق برای کتابفروشیها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین و به سازمان بودجه و برنامه ریزی ارسال شد. با اجرایی شدن آن کتابفروشیها تغییراتی در هزینههای خود احساس خواهند کرد.
دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پخش برنامههایی در رادیو فرهنگ با موضوع قاچاق و تکثیر غیرقانونی کتاب در هفته کتاب افزود: کتابخوانهای حرفهای در هفته کتاب میتوانند از تخفیفهای بیشتری استفاده کنند. بیش از ۶۰ سازمان و نهاد در ستاد اجرایی هفته کتاب حاضر شدند. از این میان ۴۰ سازمان برنامههای خود را به ستاد هفته کتاب که در موسسه خانه کتاب مستقر است، ارائه داد. ستاد بیشتر نقش هماهنگ کننده را در برگزاری هفته کتاب دارد. برخی سازمانها در دورههای قبل در زمینه کتاب فعالیت داشتند. سعی کردیم آنها را در این دوره هم فعال کنیم. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به حوزه کتاب نزدیک است، اما نزدیکی با کتاب برای معاونت فرهنگی این وزارتخانه هنوز جا نیفتاده است. دغدغه کتابفروشیها این بود که طرح تابستانه کتاب را با آنها تسویه شود. معاونت توسعه همکاری میکند تا ۲۴ آبان ماه طرح پاییزه را بدون بدهی به کتابفروشیها اجرا کنیم. افتتاحیه هفته کتاب در کاشان با حضور معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از خبرنگاران برگزار میشود. اداره ارشاد اصفهان و شهر کاشان یرنامههایی را برای افتتاحیه در نظر گرفتند. به دلیل اینکه در افتتاحیه هفته کتاب در کاشان حاضر میشوم، نمیتوانم در برنامه تجدید میثاق با آرمانهای امام و شهدا که روز سه شنبه برگزار میشود حاضر شوم. سعی کردیم افتتاحیه هفته کتاب در ۲۲ آبان برگزار شود، اما این امر میسر نشد.
هادی حیدری، دبیر مسابقه کارتون و کاریکاتور کتاب هم اظهار داشت: چون موضوع کتاب در کارتون و کاریکاتور کار شده بود استقبال کاریکاتوریستها از این مسابقه و کیفیت آثار برایمان اهمیت داشت. پس از انتشار فراخوان با ارسال آثار گستردهای به مسابقه رو به رو شدیم. کاریکاتوریستهای استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، اراک، کرمانشاه، و مرکزی بیشتر بودند. در مجموع ۳۹۳ اثر از ۱۸۴ هنرمند به دست ما رسید. هنرمندان از ردههای سنی مختلف از ۱۳ تا ۶۳ سال در مسابقه شرکت کردند. تعداد شرکت کنندگان آقا و خانم در مسابقه با هم برابر بود و داوران مسابقه کامبیز درم بخش، محمدرضا دوست محمدی و حسن کریم زاده هستند. اختتامیه مسابقه کارتون و کاریکاتور کتاب ۲۶ آبان ساعت ۱۵ تا ۱۷ در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. پس از اختتامیه نمایشگاه آثار این مسابقه در گالری ارسباران افتتاح میشود.
در این مراسم علیرضا بهرامی، دبیر جشنواره کتاب و رسانه هم با اشاره به اینکه به نظر میرسد باید توقعها و برنامههایی فراتر از یک بخش روتین در هفته کتاب در جشنواره کتاب و رسانه قائل شد، گفت: تا کنون جشنوارههای رسانه در حوزههای مختلف برای تقدیر از کسانی برگزار شد که یک سال در حوزهای مشخص فعالیت کردند. در این چهار سالی که داور یا دبیر جشنواره بودم سیر تکوینی را در جشنواره کتاب و رسانه دیدم. همچنان این جشنواره مسیر رو به تکوینی را طی میکند. باید این مطالبه را فرض بدانیم تا ارزش افزودهای برای حوزه کتاب در رسانهها ایجاد شود. کارکردی که جشنواره کتاب و رسانه میتواند داشته باشد، فرصتی برای نگاه متکثر به رسانههای مختلف و حوزههای مختلف کتاب است.