×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
پایان ماراتن گفت‌وگوهای سیاسی میان ایران و اروپا/مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها ادامه می یابد

پایان ماراتن گفت‌وگوهای سیاسی میان ایران و اروپا/مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها ادامه می یابد

اخبار سیاسی پایشگر– ماراتن گفت‌وگوهای سیاسی میان دیپلمات‌های ایران و اروپا پس از ۴۸ ساعت در ژنو به پایان رسید و دو طرف توافق کردند به مسیر دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها ادامه دهند.

به گزارش پایشگر به نقل از  ایرنا، کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه بعد از ملاقات هیات ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان گفت که در این جلسه «آخرین تحولات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، بویژه مباحث هسته ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.»

وی با بیان اینکه هیات جمهوری اسلامی ایران، قاطعانه به پیگیری منافع مردم متعهد است، افزود: ترجیح ما مسیر گفت‌وگو و تعامل است. به گفته غریب‌آبادی دو طرف در این جلسه توافق کردند که در آینده نزدیک گفت‌وگوهای دیپلماتیک ادامه یابد.

در این پیام اشاره‌ای به زمان و مکان گفت‌وگوهای دور بعد نشده اما همین مقدار می‌تواند نشانه‌ای از تمایل دو طرف برای تلاش در زمینه خروج از تنش‌هایی باشد که در سال‌های اخیر، روابط فی‌مابین را تحت تاثیر قرار داده است.

ادعای بی‌اساس دخالت ایران در جنگ اوکراین، گام‌های جبرانی ایران در برجام و ادعای نگرانی غرب از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدید و تهدید اروپایی‌ها به فعال کردن سازوکار اسنپ‌بک (برگشت تحریم‌هایی که به واسطه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رفع شد)، مسائل منطقه‌ای و همچنین تاثیر تحولات آمریکا بر حوزه سیاست خارجی اروپا بخشی از عناصر و مولفه‌های متعددی است که بشدت بر روابط دو طرف سنگینی می‌کند و از این منظر، پیدا کردن زبان مشترک، به ویژه با توجه به موعد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در مهر ۱۴۰۴، کار دشواری است.

روز پنجشنبه انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا پس از ملاقات با هیات جمهوری اسلامی ایران، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) اعلام کرد که گفت‌وگوهای صریحی را پیرامون مساله هسته‌ای، جنگ اوکراین، تنش‌های منطقه‌ای و همچنین ادعاهای حقوق بشری داشته است.

غریب‌آبادی هم روز جمعه تصریح کرد که در ملاقات با طرف اروپایی تاکید شد که این اتحادیه، باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد، نباید مشکلات و اشتباهات خودش، از جمله در رابطه با منازعه اوکراین را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند. همچنین اروپا با رفتار همدستانه‌ای که به‌ویژه سه کشور مهم آن در قبال نسل‌کشی در غزه داشته‌اند، هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحت‌کردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد.

معاون حقوقی وزیر امور خارجه همچنین خاطر نشان کرد: اروپا در موضوع هسته‌ای ایران نیز به دلیل عدم برخورداری از روحیه مسئولیت‌پذیری و اعتماد به نفس لازم، مدت‌ها است از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است.

این اظهارات برشی از فضای مذاکراتی در ژنو است که نشان می‌دهد دو طرف راه دشواری برای رسیدن به زبان مشترک در جهت کاهش تنش‌ها دارند. یک منبع آگاه به ایرنا گفت که پیام‌های مورا و غریب آبادی به خوبی بیانگر «جدی بودن دعوا» است.

از طرفی هم نباید از این واقعیت غافل شد که حضور دو طرف پای میز مذاکره به معنای تمایل به خروج از وضعیت کنونی و تلاش برای رسیدن به یک نقشه‌راه مشترک از طریق دیپلماسی است.

جزئیات بیشتری درباره محتوای گفت‌وگوها در دست نیست و حتی این دور از جلسات در یک نوع سکوت خبری برگزار شد. به همین خاطر خبرنگارانی که برای پوشش اخبار گفت‌وگوها به ژنو آمده بودند، از محل و زمان برگزاری جلسات اطلاع نداشتند.

به هر روی آنچه می‌توان از پیام آقای غریب آبادی استنباط کرد این است که دو طرف آمادگی دارند تا با ادامه مسیر مذاکرات، از وضعیت کنونی خارج شوند.

false
true
false
false

true