true

گروسی زمانی که باید صحبت میکرد، ساکت ماند
اخبار بینالملل پایشگر_وزیر خارجه پیشین اتریش ضمن انتقاد از رویکرد سیاست زده مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که گروسی تعهدی به اثبات یا رد ادعاهای بیاساس ندارد و به وظایف آژانس پایبند نیست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، «کارین کناسیل» وزیر خارجه پیشین اتریش به رویکرد مخرب «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی بهعنوان یک ساختار نظامی «بدون مرز» و البته خشم این رژیم از سازمان ملل متحد پرداخت.
او در گفتوگو با شبکه «پرستیوی» با اشاره به فشارهای وارده علیه خود در دوران خدمت خود بهعنوان وزیر امور خارجه اتریش تصریح کرد: «از روز اول من را به یهودستیزی متهم میکردند، بهعنوان یک مقام رسمی اجازه سفر به اسرائیل نداشتم و البته برای من مهم نبود، شما با متهم کردن فردی به یهودستیزی، او را در اذهان عمومی از لحاظ اخلاقی تخریب میکنید. شیوه فکری صهیونیسم با ملیگرایی آلمانی در قرن نوزدهم یکی است.»
کناسیل تصریح کرد: «آن دسته از افرادی که یک نمایش رسانهای علیه من طراحی کردند، من را متهم کردند که تفکر صهیونیسم را با ملیگرایی سوسیالیستی یکی دانستهام. اگر یک مرد جای من بود، بهجای متهم کردن او به یهودستیزی، یک روایت جنسیت زده از او درست میکردند. خداروشکر یک زن هستم و فقط به یهودستیزی و جادوگری متهم شدهام.»
او در ادامه این گفتوگو با اشاره به عدم به رسمیت شناخته شدن مرزهای جعلی رژیم صهیونیستی حتی از سوی این رژیم تأکید کرد: «اسرائیل بهطور عامدانه از مرزکشی رسمی خویشتنداری میکند تا بتواند بهعنوان یک نظام سیاسی بدون مرز، در جهت توسعه مرزهای خود از طریق اقدام نظامی و اشغالگری، اقدام کند.»
کناسیل در اینباره تصریح کرد: «اسرائیلیها همواره گفتهاند که تا در جنگ هستیم نمیتوانیم مرزهای خود را رسمی کنیم. اما این ادعا کذب است، اسرائیل توافقات بسیاری دارد که در آن مرزهای او مشخص شده است. اسرائیل یک ساختار نظامی بدون مرز است. آمریکا نیز در قرن نوزدهم چنین کشوری بود. این دسته از کشورها مرزی ندارند و تا جایی که امکان داشته باشد، خواستار توسعه مرزهای خود هستند.»
او تأکید کرد: «همواره برای من سوال بود که چرا اسرائیل مرزهای خود را تعیین نمیکند. سازمان ملل متحد در نوامبر ۱۹۴۷ مرزهای اسرائیل را مشخص کرد، اما در طول جنگهای عربی، بن گوریون (نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی) به نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت که هرگز مرزهای اسرائیل را تعیین نکن، همه چیز در میدان جنگ و با اقدام نظامی مشخص خواهد شد.»
وزیر خارجه پیشین اتریش افزود: «حتی مرزهای ادعایی ۱۹۶۷، مرزهای مشخص شده نیستند، این خطوط، خطوط آتشبس هستند. مرزها باید توافق شده باشند و هرگز چنین اتفاقی رخ نداده است. اسرائیل همواره به این بهانه که بهدنبال حفظ امنیت خود است، مناطقی همچون کانال سوئز، جولان و رود اردن را تصرف کرده است.»
او تصریح کرد: «اسرائیل در اواخر ۱۹۷۰ نیز با استفاده از بهانههای دینی و مذهبی دنبال تصرف سرزمینهای بیشتر و طرح اسرائیل بزرگ بود. هیچکس نمیداند اسرائیل بزرگ چه مرزی دارد و از کجا آغاز میشود و پایان آن کجاست.»
اسرائیل از سازمان ملل متنفر است
کناسیل همچنین با اشاره به خشم رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد گفت: «این خشم، تناقضی نمادین است. سازمان ملل متحد، حامی شکلگیری و دلیل ایجاد اسرائیل بود. اما از ابتدای شکلگیری اسرائیل، این رژیم از سازمان ملل متحد و نهادهای آن بیزار بود.»
او افزود: «بن گوریون حتی سازمان ملل متحد را سازمان متحد پوچیها خواند و این نشان دهنده تنفر عمیق اسرائیل از سازمان ملل متحد است. حتی از روز اول، اسرائیل هیچ علاقهای به همکاری با سازمان ملل متحد نداشت. مشروعیت حقوقی اسرائیل توسط سازمان ملل متحد تأمین شد و اکنون اسرائیل در اقدامی تناقضآمیز، ارزشی برای سازمان ملل متحد قائل نیست.»
گروسی به آژانس آسیب زده است
وزیر خارجه پیشین اتریش همچنین با اشاره به رویکرد سیاست زده «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید کرد: «مدیرکل کنونی آژانس به این نهاد بینالمللی آسیب زده است. مدیران کل پیشین آژانس، یعنی “محمد مصطفی البرادعی” و “هانس بلیکس” همواره مسیری دشوار را طی میکردند.»
او افزود: «برای مدیرکل آژانس بودن، یک فرد باید شخصیت و شهامت داشته باشد. هانس بلیکس در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳، زمانی که آمریکا به دنبال حمله به عراق بود، او همه تلاش خود را کرد تا نشان دهد عراق سلاح کشتار جمعی ندارد و هیچ سندی برای این ادعا وجود ندارد. گروسی چنین تعهدی ندارد. او به وظایف آژانس پایبند نیست.»
آمریکا با ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود سلاح کشتار جمعی در عراق، به این کشور تجاوز نظامی کرد.
وزیر خارجه سابق اتریش در ادامه گفتوگوی خود با پرس تیوی افزود: «چندین هفته قبل، مقامات ایران اعلام کردند که به اطلاعات و اسناد محرمانه اسرائیل دست پیدا کردهاند که نشان میدهد گروسی نقشی شک برانگیز دارد.»
کناسیل تصریح کرد: «گروسی با عدم اعلام واضح اینکه ایران در حال توسعه سلاحهای هستهای نیست، پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای را به خطر انداخت. او زمانی که مهم بود و باید صحبت میکرد، ساکت ماند. وظایف او پیچیده نیست. او باید حقایق را اعلام و اطلاعات کذب را رد کند. او هرگز چنین کاری نکرد و موضعی صریح نداشت. گروسی هرگز در گزارش خود اعلام نکرد که در ایران سلاح هستهای وجود ندارد.»
ایران باید به سوی شرق نگاه کند
وزیر خارجه پیشین اتریش همچنین گفت: «برای ایرانیان و خواسته آنها برای مذاکره و تعامل احترام بسیاری قائل هستم. اگر اکنون یک مقام ایرانی بودم، از مسیر سیاسی قدیمی استفاده نمیکردم. سازمانهای همچون سازمان همکاری شانگهای وجود دارد که تمام هدف آنها امنیت و انرژی است. در این سازمانها کشورهای همچون چین و روسیه، کشورهایی با روابط دراز مدت با ایران حضور دارند.»
او افزود: «ایران باید به ساختارهای و شاهراههای سیاسی تازه، از جمله در شرق نگاه کند.»
false
true
https://paieshgar.ir/?p=211218
false
false