×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
اثر منفی تصمیم وزارت صنعت بر تولیدکنندگان سرب و روی

اخبار بورس پایشگر– رییس هیات‌مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی با اشاره به اثر تصمیم وزارت صنعت مبنی بر مجاز بودن صادرات ۴ برابری محصول عرضه شده در بورس کالا برای تولیدکنندگان شمش روی،راهکاری ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، حسن حسینقلی به ایسنا گفت: تعداد زیادی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نمی‌توانند شمش روی را در بورس خرید و فروش کنند، چرا که از میان ۸۳ تولیدکننده شمش روی، تنها ۱۶ واحد و از میان مصرف‌کنندگان نیز تنها چهار واحد در بورس کالا عضو هستند.شمش روی در انبارهای واحدهای تولیدکنندگان بزرگ دپو شده برای مثال سه‌شنبه گذشته ۱۰۰۰ تن شمش روی در بورس عرضه شد اما خریدار نداشت چرا که مصرف داخل شمش روی محدود است و بخشی از مصرف‌کنندگان داخلی نیز محصول مورد نیاز را از تولیدکنندگان کوچک تهیه می‌کنند.

وی از وجود بیش از ۲۵۰۰ تن شمش روی در انبار شرکت ملی سرب و روی که یک واحد تولیدکننده بورسی است، خبر داد و افزود: تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول معتقد بودند تحریم نمی‌تواند سد راه آن‌ها باشد اما دولت قبل با بروز نتایج تحریم‌های آمریکا، صادرات شمش روی را متوقف و تولیدکنندگان را تحریم کرد.

این فعال صنعت سرب و روی مشکل دیگر صادرکنندگان را لزوم عرضه ارز آن در سامانه نیما اعلام کرد و گفت: تامین مواد اولیه تولید شمش روی با ارز آزاد و فروش آن با ارز سامانه نیما صورت می‌گیرد که ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزان‌تر از نرخ ارز آزاد است.تولیدکنندگان باید تفاوت ۲۰ درصدی نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه نیما را از جیب پرداخت کنند.در حال حاضر قیمت تمام شده برای هر تن شمش روی حدود ۲۴ میلیون تومان است. همچنین هر تن شمش روی در بورس و بازار جهانی به ترتیب ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۲۶۱۰ دلار به فروش می‌رسد.

حسینقلی با اشاره به لزوم مشورت مسئولان دولتی با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان پیش از اخذ تصمیمات گفت: از طرفی واردات مواد اولیه بدون انتقال ارز متوقف شده و از طرف دیگر ارز نیمایی به سختی و بعد از طی مراحل بسیار پرداخت می‌شود.راه حل شرایط فعلی تامین ارز نیمایی برای مواد اولیه تولید شمش روی است تا تولیدکنندگان بدون ضرر و زیان ارز حاصل از صادرات محصولات را در سامانه نیما عرضه کنند.

بنابراین گزارش،رییس هیات‌مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی اواخر آبان از توقف صادرات سرب و روی از اردیبهشت خبر داد و علت آن‌ را تصمیم دولت مبنی بر تامین بازار داخل اعلام کرد در حالی که مصرف داخل این محصول در حدود ۲۰ درصد از کل تولید است.

از طرف دیگر، چند روز بعد از انتشار این خبر،سیف‌اله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت اعلام کرد هیچ توقفی در صادرات سرب و روی صورت نگرفته بلکه به دستور وزیر صنعت و مصوبه ستاد تنظیم بازار، باید این محصولات را در بورس عرضه کنند و به ازای هر یک تن عرضه محصولات در بورس، تا چهار برابر آن اجازه صادرات دارند.

وی علت این تصمیم را حمایت از تولید داخل و تامین نیاز واحدهای داخلی دانست چرا که تا پیش از این تولیدکنندگان با طمع صادرات و تحصیل ارز و کسب درآمد بیشتر، به راحتی به عراق، افغانستان و سایر کشورها صادرات داشتند و واحدهای داخلی و صنایع پایین دستی برای تامین این مواد با مشکل مواجه شده بودند.

false
true
false
false

true