×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
ارائه تحقیق و تفحص از صندوق بازنشستگی ظرف 6 ماه

اخبار بانک و بیمه پایشگر– رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحقیق و تفحص از صندوق بازنشستگی را ظرف شش ماه به مجلس ارائه خواهیم کرد، گفته است شفافیت اطلاعات اقتصادی در کشور لازم است و در این زمینه کوتاه نمی‌آییم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر به نقل از ریسک نیوز، پور ابراهیمی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت نگران کننده شرکت های اقتصادی صندوق های بازنشستگی گفت: باید بررسی شود که عملکرد این شرکت ها چگونه بوده است که امروز ۹۰ درصد تعهدات حقوق بازنشستگان کشوری توسط دولت پرداخت می شود. این مشکلات در طول سالها شکل گرفته اما شدت مشکلات مربوط به سال های اخیر است.

پورابراهیمی اظهارداشت: طبق گزارش دیوان محاسبات آخرین گزارش حسابرسی صورت های مالی بنگاه های اقتصادی صندوق های بازنشستگی مربوط به سال ۹۱ است و سال ۹۲ به بعد صورت های مالی صندوق ها ارائه نشده است که این امر موجب شکل گیری پرونده های تخلفات اقتصادی شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی با انتقاد از پرداخت های نجومی در بنگاه های اقتصادی صندوق های بازنشستگی گفت: از دستگاه قضایی سوال کنید که چه حجم پرونده شکایت از صندوق های بازنشستگی در دادگاه ها در حال بررسی است.

این صحبتهای پورابراهیمی ، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اگر چه از یک زاویه امیدوار کننده است چرا که بحران صندوقهای بازنشستگی امروزه گریبان گیر اقتصاد کشور شده اما نکته ای که نباید از نگاهها محفوظ بماند این است که چرا تمرکز بر سایر بخش های اقتصادی سبب شده صنعت بیمه و مشکلاتش از نگاه مقامات مسئول و نمایندگان ملت مغفول بماند.

در حالیکه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از ضرورت تفحص از صندوق های بازنشستگی و ضرورت انتشار صورتهای مالی ان می گوید این سوال را باید از وی پرسید که جناب اقای پورابراهیمی مدتهاست که منتقدان و خبرگان صنعت بیمه از ضرورت افشاء صورتهای مالی بیمه ایران و شرکتهای زیر مجموعه ان می گویند و اینکه چرا در روز مجمع عمومی این شرکت بیمه دولتی برای یکبار هم که شده در این زمینه اطلاع رسانی نشد؟

پورابراهیمی گفته است که شفافیت اطلاعات اقتصادی در کشور لازم است و در این زمینه کوتاه نمی‌آییم سوال اینجاست که ایا این نماینده مجلس در خصوص شفافیت عملکردی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور نیز همین دیدگاه را دارد؟

در حالیکه آیین نامه 88 بیمه ای که با عنوان گزارشگری و افشای اطلاعات موسسات بیمه در جلسه مورخ 1393/9/25 شورای عالی بیمه به تصویب رسید تصریح می دارد که مؤسسه بیمه اعم از دولتی و غیر دولتی موظف است اطلاعات موضوع این آیین نامه را در پایگاه اطلاع رسانی و پورتال خود افشاء نمايند چرا این تکلیف مصوب از سوی بیمه ایران به عنوان لیدر صنعت بیمه تا کنون رعایت نشده است.

بيمه ايران هر ساله با توجه به آنچه كه در مجمع تصويب مي شود ملزم به انتشار برخي اطلاعات خود در روزنامه رسمي است در اين راستا اطلاعاتي از اين شركت بيمه اي در روزنامه اطلاعات 25 مرداد سال 96 منتشر شده است، اما انچه که می تواند به اطلارع رسانی دقیق از شرکت بیمه ایران بینجامد صورتهاي مالي به همراه پیوستها و توضیحات تکمیلی است كه شامل سرفصلهاي مختلف و گزارش حسابرس می باشد، مانند انچه كه شركتهاي بیمه خصوصي در كدال منتشر مي كنند،تنها در اين زمان است كه مي توان در نحوه عملكرد واقعي اين شركت بيمه اي و شركتهاي تابعه ان إظهار نظر كرد.
بیمه ایران طبق اطلاعات سالنامه اماری سال 96 بیش از 51601 میلیارد ریال زیان انباشته دارد که به این زیان انباشته باید بدهی های بیمارستانی و مطالبات معوق و البته کسری ذخائر را نیز اضافه کرد.
علاوه بر این طبق سالنامه اماری سال 96 نسبت جمع بدهی های به جمع دارایی ها صنعت بیمه کشور حدود 92% که این نسبت در خصوص تنها شرکت بیمه دولتی بیش از 106 % است.
با توجه به انچه گذشت ایا رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نباید جهت حل بحران و ارائه راهکار به ضرورت افشاء صورتهای مالی بیمه ایران ورود پیدا کند؟

رئیس کمیسیون اقتصادی همچنین به انتقاد از پرداخت های نجومی در بنگاه های اقتصادی صندوق های بازنشستگی گفته است که شاید بد نباشد در این زمینه نیم نگاهی هم به صنعت بیمه و مشخصا بیمه دولتی ایران داشته باشد!
گفتنی است ، در جلسه علنی امروز در حین سخنان پور ابراهیمی ، علیرضا رحیمی در تذکری گفت: مجموع تحقیق و تفحص های مطرح شده در مجلس خاصیتی ندارد و این موضوع مورد ایراد هیات نظارت نیز قرار دارد.

این صحبتهای علیرضا رحیمی نشان می دهد ، تحقیق و تفحص های بدون نتیجه مجلس همواره مورد انتقاد بوده است و در اینجا باید این سوال را از رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس پرسید که نتیجه تحقیق و تفحص از بیمه ایران در دوره قبل که ریاست ان بر عهده شما بود چه شد؟ و اساسا چرا تحقیق و تفحص های پی در پی در کمیسیونهای مختلف مجلس اغلب بدون نتیجه در گوشه ای بایگانی می شود ؟

false
true
false
false

true