true

از مجوز گرفتن جواد یساری تا لغو کنسرتهای مجوز دار
اخبار فرهنگی هنری پایشگر- سال گذشته همین روزها بود که دولت سیزدهم کلید پاستور را تحویل گرفت تا برنامههای خود را برای چهارسال آینده کشور پیاده کند، دولتی که در شعارها برای رفع مشکلات آمده بود و خود را دولت همه ایرانیان با هرگونه گرایش و سلیقهای میدانست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، مشخصا به دلیل تحریمهای کمرشکن و گسترش بیماری کرونا همه نگاهها به حل این دو معضل بود، اهالی فرهنگ و هنر همچون بقیه اقشار مردم از کرونا ضربه سختی خورده بودند و همه انتظار داشتند تا بعد از حل مشکل کرونا و واکسیناسیون فراگیر بتوانند به کار برگردند، هنرمندان تلاش کردند با تمام توان به چرخه تولید هنر بازگشته تا هم اقتصاد ضربه خورده هنر را احیا کنند و هم التیامی به زخمیهای اجتماعی باشند، اما دو عامل به این دو نیت لطمه و صدمه زد اول عدم هماهنگی بین نهادهای دولتی و دخالت در اجراها بود که بیشتر به حاشیهها دامن زد و دوم اثر تورمی که اقتصاد و معیشت مردم را درگیر کرده بود و در قیمت تمام شده کالاهای هنری تاثیرگذار بود و کماکان سبد اکثریت مردم از کالاهای فرهنگی خالی ماند.
عدم هماهنگیهای نهادهای دولتی و گاه بخشینگری موجب شد بار دیگر واژه توقیف و توقف آثار به کلید واژه اخبار هنری تبدیل شود. توقف تئاترها و فیلمهایی که پروانه ساخت گرفته و کنسرت های که مجوز داشتند در صدر اخبار نشست. در این گزارش بهطور ویژه به رویدادهای حوزه موسیقی در یک سال گذشته میپردازیم
تفاوت تأملبرانگیز صدور مجوز نسبت به سالهای گذشته
دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهتازگی آماری از مجوزهای صادره این مجموعه در تیر ۱۴۰۱ را گزارش کرد. بر طبق این آمار در ماه گذشته ۲۵ تک آهنگ و ۴ آلبوم موسیقی موفق به اخذ مجوز از این نهاد شدهاند. این در حالی است که گزارشی که خرداد سال گذشته منتشر شده بود از صدور مجوز برای ۳۶۵ تکآهنگ و ۲۷ آلبوم خبر میداد. این آمار کم منحصر به ماه تیر نیست. بلکه در پایان بهار ۱۴۰۱ آمار دفتر موسیقی از صدور مجاوز برای تنها ۸۰ تکآهنگ و ۲۱ آلبوم حکایت داشت.
این کاهش شدید تعداد مجوزها را نمیتوان رویه یکساله دولت دانست چراکه آماری که سال گذشته از صدور مجوزها منتشر شد چندین برابر این مقدار بود. بهعنوان مثال تنها در دو هفته آخر مرداد سال گذشته ۱۴۲ تکهنگ و ۱۵ آلبوم مجوز گرفتند. این روند تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه پیدا کرد و ناگهان در ابتدای سال ۱۴۰۱ با چنین کاهشی مواجه شدیم.
با توجه به اینکه ریاست دفتر موسیقی از سال ۱۳۹۸ ثابت بودهاست منشأ این تغییر رویه ناگهانی مشخص نیست هرچند شاید دلیل آن کاهش تقاضا برای مجوز باشد.
محمد اللهیاری فومنی رئیس دفتر موسیقی اگرچه با حفظ سمت مدتی بهعنوان مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی منصوب شد اما او سکان دفتر موسیقی را سالهاست در دست دارد. اللهیاری از مدیرانی است که از دولت پیشین و از اردیبهشت ۹۸ تا امروز ابقا شده و بر سر کار است.
مجوز گرفتن جواد یساری برای تیتراژ فیلم قدغن
بهمن بابازاده، در اسفند ۱۴۰۰ خبر از مجوز گرفتن جواد یساری برای فیلمی با تهیهکنندگی محمدحسین فرحبخش داد؛ این خبرنگار حوزه موسیقی در کانال تلگرامی خود نوشت:
« جناب جواد یساری به عنوان خواننده فیلم «قدغن» مجوز گرفت. تهیه کننده فیلم چه کسی هستند؟ بچه محل سابق آقا جواد؛ حسین فرحبخش.»
ماجرا حقیقت داشت و در نام عوامل فیلم که در نوروز اکران شد نامه جواد یساری به عنوان خواننده به چشم میخورد. این اتفاق درحالی افتاد که در بهار سال ۹۷ شایعه شده بود که همین تهیهکننده برای فیلم «دشمن زن» از صدای جواد یساری استفاده کرده که دفتر موسیقی این شایعه را تکذیب کرد و فرحبخش آن را حاشیه دانست.
بازگشت کنسرتها با قیمتهای نجومی
پس از وقفه نزدیک به دو سالهای که بهخاطر شرایط کرونا در کشور ایجاد شده بود مجدداً برگزاری کنسرتها از سر گرفته شد. هرچند کرونا بهطور کامل کنسرتها را رها نکرد و فارغ از لزوم اجرا با ۵۰ درصد ظرفیت سالن ( یا حتی ۳۰درصد یا 20 درصد )، هرازگاهی شاهد لغو کنسرتهای مجوزدار به درخواست ستاد ملی مبارزه با کرونا بودیم که نمونه آن لغو کنسرت حسین صفامنش، خواننده تیتراژ سریال «نون.خ» در بندرعباس در بهمن ۱۴۰۰ بود. اما این بازگشت همراه بود با افزایش سرسامآور قیمت بلیتها که از حداکثر ۲۰۰ هزار تومان پیش از کرونا به سقف ۵۰۰هزار تومان در تهران و ۷۰۰-۶۰۰ هزار تومان در کیش میرسیدند. ناگفته نماند قیمتهای مذکور مربوط به سامانههای فروش آنلاین بلیت هستند و همین بلیتها در بازار سیاه قیمت میلیونی داشتند.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=125743
false
false