×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
اظهارات ضد و نقیض آمریکایی‌ها؛ از بین بردن دیوار اعتماد در مذاکرات

اظهارات ضد و نقیض آمریکایی‌ها؛ از بین بردن دیوار اعتماد در مذاکرات

اخبار سیاسی پایشگر– دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر این‌که «آمریکایی‌ها با حرف‌های ضد و نقیضی که مطرح کرده‌اند، اعتماد در مذاکرات را از بین برده‌اند»، گفت: ایران به آمریکایی‌ها اعتماد ندارد ؛ چطور اطمینان حاصل کند در صورتی که خواسته آن‌ها را بپذیرد خواسته‌های دیگری را مطرح نکنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، چهار دور مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا برگزار شده و طرفین مشخص کردند در دور پنجم گفت‌وگوها، مذاکرات فنی را در دستور کار قرار می‌دهند، اما طی روزهای اخیر آمریکایی‌ها مواضع ضد و نقیضی در مساله حق غنی‌سازی ایران مطرح کردند که با واکنش و موضع قاطع و محکم ایران نیز مواجه شدند.

حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در صحبت‌های اخیر خود در مراسم نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و دیگر شهدای خدمت بیان داشتند که صحبت مذاکرات شد، من یک تذکری به طرف مقابل بدهم. طرف آمریکایی که در این مذاکراتِ غیرمستقیم وارد صحبت می‌شوند، گفت‌وگو می‌کنند، سعی کنند یاوه‌گویی نکنند.

ایشان خاطرنشان کردند اینکه بگویند ما به ایران اجازه‌ غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است. کسی منتظر اجازه‌ این و آن نیست. جمهوری اسلامی سیاستی دارد، روشی دارد، سیاست خودش را تعقیب می‌کند.

رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که البته در یک مناسبت دیگری به ملت ایران توضیح خواهم داد که علت اینکه اینها روی غنی‌سازی تکیه می‌کنند چیست، چرا اینقدر طرف‌های غربی و آمریکایی و دیگران اصرار دارند که باید در ایران غنی‌سازی نباشد. اینها را ان‌شاءالله در یک مناسبت دیگری باز می‌کنم برای ملت ایران که بدانند طرف، نیتش چیست.

همچنین «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در این خصوص گفت: بحث غنی‌سازی اصلا موضوعی نیست که از نظر ما قابل مذاکره باشد و من پاسخ صریح را در چند روز گذشته دادم. امروز هم مقام معظم رهبری تکلیف را کاملا روشن کردند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تاریخ دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: یک تاریخی برای مذاکرات پیشنهاد شده اما ما هنوز قبول نکرده‌ایم.

احتمالا یکی از دلایل تغییر نظر آمریکایی‌ها سفر ترامپ به منطقه باشد

«عبدالرضا فرجی‌راد» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از مواضع اخیر آمریکایی‌ها برای ادامه مذاکرات اظهار داشت: آمریکایی‌ها در دور چهارم مذاکرات به گونه‌ای صحبت کردند که در دور پنجم گفت‌وگوها بیش‌تر بر مبنای مذاکرات فنی خواهد بود، لذا وقتی از صحبت از مذاکرات فنی می‌شود به این معنی است که تا حدی غنی سازی را پیذرفته‌اند، اما وقتی به واشنگتن برگشتند گویا نظرشان تغییر کرد.

وی افزود: احتمالا یکی از دلایل تغییر نظر آمریکایی‌ها سفر ترامپ به منطقه باشد،‌ به هر حال برخی از کشورهای عربی منطقه هیچ‌کدام دنبال تنش و درگیری نیستند، اما خواهان این هم نیستند که در ایران غنی‌سازی انجام شود، به همین دلیل وقتی ترامپ به کاخ سفید برگشت احتمالا این مساله مجددا مورد بررسی قرار گرفته است.

دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: انتخابات کنگره و فشارهای داخلی، نظر اسرائیل و برخی از کشورهای عربی همه در نظر آمریکایی‌ها تاثیر دارد، زیرا هیچ‌کدام از این‌ها غنی‌سازی را در ایران نمی‌خواهند و ترامپ به جای این‌که آن‌ها را قانع کند، فشار را بر روی ایران گذاشته است، از این رو احتمال این‌که مذاکرات به بن‌بست کشیده شود وجود دارد، گرچه اگر هم دور پنجم برگزار شود با توجه به حرف‌های ضد و نقیضی که آمریکایی‌ها به‌عنوان یک قدرت جهانی مطرح کرده‌اند، اعتماد در مذاکرات را از بین برده‌اند.

فرجی‌راد با بیان این‌که «آن‌ها تصور می‌کنند ایران یک کشور کوچک است که هر چه خواستند بگویند و ایران هم بپذیرد»،‌ گفت: طرف مقابل می‌گوید نگران هسته‌ای شدن ایران است، از طرفی ایران هم اعلام کرده که ما اطمینان می‌دهیم هسته‌ای نمی‌شویم حتی آژانس بازرسی کامل را خواهد داشت، اما با شرایطی که ایجاد کرده‌اند ایران نیز به‌ آن‌ها اعتماد ندارد، حتی اگر ایران بخواهد بپذیرد باید هم در داخل کشور پاسخگو باشد ضمن این‌که چطور اطمینان حاصل کند که پس از آن خواسته‌های دیگری مانند مسائل موشکی و … را مطرح نکنند، لذا با توجه به موضع محکم ایران در چند روز اخیر باید دید آیا موضع ویتکاف همانند دور چهارم مذاکرات خواهد بود یا خیر؟

هماهنگی‌هایی بین آمریکا و اروپا وجود دارد که غنی‌سازی در ایران نباشد

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه درباره نقش اروپایی‌ها در روند گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا اظهار داشت: البته برخی از کشورهای اروپایی مانند فرانسه قبلا هم گفته بودند ایران نباید غنی‌سازی داشته باشد، در مجموع هماهنگی‌هایی وجود دارد که غنی‌سازی در ایران نباشد. از سوی دیگر اسرائیل هم که جای خود را دارد و به هر دری می‌زند که این اتفاق نیفتد.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال موضع ایران مشخص است، اما سیاستی که ترامپ اتخاذ کرده به‌عنوان این‌که مرد صلح و آرامش و یا جایزه صلح نوبل است، با این سیاست‌های ضد و نقیض همخوانی ندارد، اگر ترامپ واقعا صلح می‌خواهد به این مساله هم توجه کند ایران که گفته می‌تواند حتی با آمریکا کار اقتصادی انجام دهد. لیکن مساله اصلی این است که اطمینانی وجود ندارد حتی اگر غنی‌سازی پذیرفته شود آن‌ها خواسته‌های دیگری را مطرح می‌کنند یا خیر.

فرجی تاکید کرد: بنابراین اطمینانی به آمریکایی‌ها وجود ندارد، اما تصور می‌کنیم آمریکایی‌ها دور پنجم گفت‌وگوها را مانند دور اول و دوم آغاز کنند یعنی مذاکرات فنی شروع شود تا ببینیم حداقل غنی سازی گفته شده ۳.۶۷ را می‌پذیرند.

false
true
false
false

true