×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
اقتصاد ایران در جایگاه ضعیف‌ترین اقتصادهای جهان جا خوش کرد

اقتصاد ایران در جایگاه ضعیف‌ترین اقتصادهای جهان جا خوش کرد

اخبار سیاسی پایشگر– برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، با اشاره به کارزار فشار حداکثری گفت که در فهرست بدترین و ضعیف‌ترین اقتصادهای جهان،‌ اقتصاد ایران، پس از ونزوئلا و لیبی، در مکان سوم ایستاده است و بحران کنونی ایران در چهار دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، برایان هوک در جریان وبیناری در شورای روابط خارجی آمریکا در مورد نتایج فشار حداکثری آمریکا گفت: «اگر به اقتصاد ایران نگاه کنید، صادرات پایین آمده، و آنها حتی از قبل از قضیه شیوع کووید-۱۹ با سطح عظیمی از کوچک شدن اقتصاد روبه‌رو بوده‌اند. دسترسی آنها به ذخایر ارزی خارجی‌شان به حداقل رسیده است. کسری بودجه دولت آنها به قدری زیاد است که نمی‌دانند چگونه باید آن را برطرف کنند. صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی ایران گفته‌اند که در فهرست بدترین اقتصادهای جهان، اقتصاد ایران، پس از ونزوئلا و لیبی، در جایگاه سوم ایستاده است.»

هوک افزود:  ایران برای تامین هزینه فعالیت‌های خود … به صادرات نفت وابسته است. و من فکر می‌کنم در هر راهبردی برای مقابله با ایران این بسیار مهم است که به موضوع نفت پرداخته شود. ما تا وقتی در برجام بودیم نمی‌توانستیم مانع صادرات نفت ایران شویم. [ولی پس از خروج‌مان از برجام] در مدت زمان بسیار کوتاهی موجب سقوط صنعت نفت ایران شدیم.»

هوک با اشاره به کاهش بسیار شدید صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به ۷۰ هزار بشکه در روز طی این مدت، گفت:‌ «این کاری بود که ما وعده‌اش را داده بودیم. پمپئو … از رهبران ایران خواست یک گزینه را انتخاب کنند. او گفت: یا پای میز مذاکره بیایید و یا با فروپاشی اقتصادتان دست و پنجه نرم کنید. … و انها گزینه دوم را برای  خود انتخاب کرده و از آن زمان مشغول دست و پنجه نرم کردن با فروپاشی اقتصاد کشور بوده است. ما به بخش بزرگی از گفته‌های‌مان عمل کرده‌ایم.»

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا با اشاره به خودداری ایران از آمدن پای میز مذاکره گفت که آمریکا، با محروم کردن جمهوری اسلامی از دسترسی به منابع درآمدی عظیم گذشته‌اش، تلاش‌های رژیم برای بسط قدرتش در منطقه را مهار کرده است. هوک تاکید کرد که «بحران کنونی ایران در چهل و یک سال گذشته بی‌سابقه بوده است.»

هوک ادعا کرد: «گزارش‌های زیادی از ضعف ایران و نیروهای نیابتی‌اش دیده می‌شود.» وی افزود، حزب‌الله، که ۷۰ درصد بودجه‌اش از ایران می‌آمد، برای نخستین بار در تاریخ در تکاپو برای تامین بودجه‌اش از طریق جمع‌آوری پول و هدایای مردمی برآمده است. هوک همچنین گفت که وضعیت شبه‌نظامیان و نیابتی‌های وابسته به ایران در عراق و سوریه هم بر همین منوال است و آنها می‌گویند که «ایران دیگر پول ندارد و روزهای طلایی به پایان رسیده است.»

 

false
true
false
false

true