×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
امضای تفاهم نامه شورای شهر تهران و دادگستری استان تهران/ محکومیت کیفری برای دستگاه‌هایی که در قانون هوای پاک ترک فعل کردند

امضای تفاهم نامه شورای شهر تهران و دادگستری استان تهران/ محکومیت کیفری برای دستگاه‌هایی که در قانون هوای پاک ترک فعل کردند

اخبار اجتماعی پایشگر-رئیس کل دادگستری استان تهران با تأکید بر تمکین دستگاه‌ها بر قانون هوای پاک گفت: بعضی از دستگاه‌ها که ترک فعل کردند محکومیت کیفری دریافت کرده و پرونده‌هایشان همچنان در حال رسیدگی‌ است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، تفاهم نامه مشترک میان شورای شهر تهران و دادگستری استان تهران در حوزه حقوق عامه و حقوق شهروندی امروز (چهارشنبه) در همایش ملی حقوق شهروندی به امضاء رسید.

علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران در سومین همایش ملی حقوق شهروندی، اظهار کرد: رویداد امروز با موضوع حقوق شهروندی و با تاکید به مسائل زیست محیطی برگزار شده است. مبنای حقوق شهروندی در کشورها در این است که هر شهروندی که نظام سیاسی را می‌پذیرد، وظایفی را عهده دار می‌شود و شامل حقوق شهروندی می‌شود. هر مسئله‌ای که می‌تواند مایع حیات و تداوم زندگی باشد، حقوق شهروندی است. در این همایش به این مسئله توجه شده است؛ ما در قوه قضاییه محورهایی از بخشی از حقوق شهروندی را صیانت می‌کنیم. بین همه دستگاه‌ها باید همکاری خوبی در این خصوص صورت بگیرد.

وی ادامه داد: دفاتر حمایت از حقوق شهروندی در واحدهای قضایی کشور تشکیل شده است؛ صیانت از حقوق آن‌ها و ضمانت اجرای قانون‌گذار در نظر گرفته شده است. افزایش آموزش‌های حقوق شهروندی برای آحاد مردم به ویژه در مدارس در دستور کار و پیگیری است. برای تأمین عدالت وظایفی برای شورای شهر و شهرداری‌ها در نظر گرفته شده است. برای تأمین حقوق شهروندان و وظایف دولت‌ها الزامات متعددی داریم؛ اما باوجود قوانین و ضمانت اجرایی کافی، حقوق شهروندان نقض می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: در کلان‌شهر تهران مسئله سلامت مردم و حق حیات و تنفس نقض شده است؛ امروز مسئله زیست، ادامه حیات و برخورداری از تنفس طبیعی برای شهروندان به مخاطره افتاده است. در نتیجه سلامت و امنیت جانی مردم مورد خطر قرار گرفته و این مسئله همیشه اعتراض عامه مردم را در پی داشته است. علت اینکه تراکم شهری به فروش می‌رسد یا اختلالات زیست محیطی، نقض قوانین یا ترک فعل دستگاه‌هاست. قانون گذار قوانین متعددی را پیش بینی کرده است و مثلا در مساله کاربری‌ها قانون حفظ کاربری فضای سبز وجود دارد و هر کسی که تغییر کاربری دهد، وزارت کشاورزی باید ورود کند و فضای باغ را حفظ کند.

وی ادامه داد: در تهران با گستره وسیعی از تغییر کاربری‌ها مواجه هستیم؛ در ماده ۴ قانون به امور آب مأموریت داده شده که اگر به حریم رودخانه تجاوز شد یا ساخت و ساز غیرمجاز صورت گرفت، ورود کند. قانون حریم‌ها یا ساخت‌وسازهای غیرمجاز را نیز داریم و می‌خواهم بگویم قوانین کمی نداریم و مسئله مهم ترک فعل اشخاص در مقابل حقوق شهروندی مردم است.

القاصی مهر اضافه کرد: در قانون هوای پاک دستگاه‌ها طی یک برنامه زمانبندی شده باید اقدامات لازم را انجام دهند؛ اما امروز اجرا نشده است؛ ما در این خصوص ورود کردیم و دستگاه‌های متولی را دعوت کردیم و مأموریت‌هایی داده‌ایم که پیگیری لازم در این خصوص صورت بگیرد. بعضی از دستگاه‌ها که ترک فعل کردند محکومیت کیفری دریافت کرده‌اند و پرونده‌هایشان همچنان در حال رسیدگی‌ است. اهتمام دستگاه‌ها و مسئولان درخصوص الزامات قانونی بسیار مهم است؛ همه مردم این حق را دارند تا از حقوق مسلم قانون برخوردار باشند. معضلات شهر تهران از جمله آلودگی زیست محیطی، ترافیک، تراکم فروشی و … ادامه زیست در تهران را با مشکل مواجه کرده و نیازمند همکاری‌های بین دستگاه‌ها هستیم.

وی ادامه داد: در سال قبل ۷۸ هزار و ۲۱۳ هکتار از اراضی در اختیار دستگاه‌های دولتی رفع تصرف شدند و هزار هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی نیز به دولت تحویل داده شده است. همچنین بر اساس آمار دادگستری استان تهران در سال قبل ۱۴ درصد جرائم مرتبط با محیط زیست نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

القاصی مهر با بیان اینکه آنچه اهمیت دارد این است که اراده‌ای در مسئولین برای اجرای قوانین وجود داشته باشد، گفت: پیام همایش ملی حقوق شهروندی پیام روشنی است که ما به این موضوع توجه داریم. ما باید در برابر حقوق عامه و شهروندان پاسخگو باشیم؛ چراکه کوتاهی‌هایی در این زمینه صورت گرفته است. قوانین کافی در این زمینه وجود دارد و آنچه مغفول واقع شده اراده مسئولان است و ترک فعل‌هایی شاهد هستیم که باید جبران شود.

همچنین در این همایش از کتاب بررسی بیانات و رهنموها و مطالبات بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از شورای اسلامی شهر و شهرداری‌ها با مقدمه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران رونمایی شد.

قوه قضاییه در اجرای قانون هوای پاک ورود کند

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در سومین همایش ملی حقوق شهروندی نیز گفت: قوه قضاییه باید پیگیری کند چرا دستگاه‌ها تکالیف خود را در قانون هوای پاک رعایت نکرده‌اند.

و اضافه کرد: استفاده از هوای خوب حق طبیعی ماست؛ اما هم‌ اکنون در این خصوص دچار مشکل هستیم. تهران قبلا یک باغ شهر بود و شاهان قاجار در شمال شهر باغ‌هایی را برای خودشان آماده کردند تا راحت نفس بکشند؛ امروز ساختمان سازی‌ها موجب وضعیت امروز شده است؛ اما نباید بگذاریم آلودگی هوا بدتر شود. قطعا پاییز و زمستان باتوجه به وارونگی هوا دوباره هوا آلودگی می‌شود و به سراغ تعطیل کردن می‌رود. قوه قضاییه باید پیگیری کند چرا دستگاه‌ها تکالیف خود را در قانون هوای پاک رعایت نکرده‌اند. ما باید فضای سبز را حفظ کنیم؛ گفته می‌شود بیش از ۷۰ درصد آلودگی هوا به خاطر ترافیک است و این آلودگی حتی در نسل‌های انسان‌ها تاثیر می‌گذارد و آب، هوا و شرایط مناسب حق مردم است.

باید از قطع درختان و از بین رفتن باغات جلوگیری شود

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: تهران یک باغ شهر وسیع بود و در سال‌های اخیر به دلیل گران شدن ملک و تبدیل زمین به کالا، بسیاری از باغ‌ها از بین رفت. اگر امروز هم درخت بکاریم مشخص نیست چند سال بعد ثمر دهد؛ اما در باغات درختان قطوری وجود دارند که متأسفانه به دلیل ساخت و ساز قطع می‌شوند. امیدواریم همکاری خوبی در این زمینه صورت بگیرد تا از قطع درختان و از بین رفتن باغات جلوگیری شود؛ کما اینکه مقام معظم رهبری بارها در جلسات مختلف بر حفظ فضای سبز تأکید کردند و باید به این بیانات عمل کرد.

false
true
false
false

true