true
انتخابات آمریکا رسما آغاز شد
اخبار بینالملل پایشگر-انتخابات ریاست جمهوری و کنگره آمریکا امروز (سهشنبه) رسما آغاز شد و از آنجایی که پیشبینی میشود رقابت نزدیکی در پیش باشد، مقامات خواستار صبر و بردباری رایدهندگان حین شمارش آراء شدهاند و هشدار میدهند که تعیین تکلیف فرد برنده ممکن است چند روز زمان ببرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ،مردم آمریکا امروز برای انتخاب رئیسجمهور بعدی کشورشان و همچنین انتخاب ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان و ۳۴ عضو مجلس سنای آمریکا که روی هم کنگره ایالات متحده را تشکیل میدهند، به پای صندوقهای رای میروند. اگرچه مراکز رایگیری در ساعت ۵ صبح به وقت شرقی آمریکا باز میشوند، اما به طور سنتی در شهر کوچکی در نیوهمپشایر رایگیری از نیمهشب آغاز شده است.
در سیستم ایالات متحده، شهروندان مستقیما به رئیسجمهور خودشان رأی نمیدهند. در عوض، آرای آنها ۵۳۸ عضو گروهی به نام «الکترال کالج» یا «کالج انتخاباتی» را انتخاب میکند که سپس رئیس و معاون رئیسجمهور را برمیگزیند.
هر ایالت، آرای کالج الکترال خود را به نامزدی که رای مردمی را به دست آورده است، میدهد. البته موارد مغایر هم رویت شده است. ایالتهای بزرگتر، با نمایندگان بیشتر در کنگره ایالات متحده، سهم بیشتری از ۵۳۸ رأی کالج الکترال را به دست میآورند.
«کامالا هریس» معاون دموکرات رئیسجمهور آمریکا و رقیب جمهوریخواه او «دونالد ترامپ» برای به دست آوردن ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی که آنها را از نیمه راه دریافت رای عبور داده و دریافت کلیدهای کاخ سفید را تضمین میکند، رقابت خواهند کرد.
اما با پایان یافتن رقابتهای انتخاباتی امسال، کارشناسان به خطر فزاینده تاخیر و پیامدهایی مانند چالشهای قانونی در مورد شمارش آرا اشاره میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حدود ۸۱ میلیون آمریکایی پیش از روز سهشنبه رای دادهاند که بیش از نیمی از کل آرای ثبتشده در سال ۲۰۲۰ است. حدود ۱۵۹ میلیون آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا رای داده بودند.
۲۳۰ میلیون آمریکایی واجد شرایط رای دادن هستند، اما تنها حدود ۱۶۰ میلیون نفر از آنها ثبتنام کردهاند. با این حال، تقریبا نیمی از ۵۰ ایالت آمریکا، ثبتنام در روز اصلی انتخابات را مجاز میدانند. علاوه بر تعیین رئیسجمهور و نمایندگان کنگره، رقابتهای فرمانداری در ۱۱ ایالت و ۲ منطقه (پورتوریکو و ساموآ) برگزار خواهد شد.
رایگیری در دیکسویلناچ
اولین رایگیری حضوری امروز سهشنبه در «دیکسویل ناچ»، شهر کوچکی در نیوهمپشایر، مطابق با سنت قدیمی آن در نیمه شب انجام شد؛ رویهای که بنا بر سنت برای رایگیری از کارگران راهآهن که نمیتوانستند به پای صندوقهای رای در زمان عادی بروند، در این ساعت آغاز میشود.
جمعیت رایدهنده این شهر، مجموعا شش نفر است که سه نفر از آنها به کامالا هریس و سه تن دیگر به دونالد ترامپ رای دادند.
شمارش آرا چگونه است؟
ایالات متحده شش منطقه زمانی دارد. رایگیری از ساعت ۵ صبح به وقت شرقی (۱۰ به وقت گرینویچ و ۱۳:۳۰ به وقت تهران) در روز سهشنبه آغاز میشود و تا اواخر وقت یعنی حدود یک بامداد به وقت شرقی (۶ به وقت گرینویچ) روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.
اولین شعب اخذ رای در ساعت ۱۸:۰۰ به وقت شرقی روز سهشنبه (۲۳ به وقت گرینویچ و ۰۲:۳۰ چهارشنبه به وقت تهران) بسته میشود، اما زمانی که رقابت تنگاتنگ باشد، ممکن است چند روز طول بکشد تا برنده مشخص شود.
در سال ۲۰۲۰، رسانههای ایالات متحده روز شنبه ۷ نوامبر، «جو بایدن» نامزد دموکراتها را برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند، اگرچه شعبههای اخذ رای سهشنبه قبل از آن در سوم نوامبر بسته شده بود. در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۲، رایدهندگان انتظار کوتاهتری را برای رویت نتایج داشتند.
پس از رأی گیری، مقامات محلی انتخابات، که ممکن است منصوب یا انتخاب شوند، آنها را پردازش و شمارش میکنند. همچنین روشهای شمارش از یک مکان به مکان دیگر متفاوت است.
بسیاری از ایالتها قوانین انتخابات را تغییر دادهاند تا اجازه دهند آرای پستی یا خارج از کشور برای شمارش قبل از روز انتخابات آماده شود، اگرچه پنسیلوانیا و ویسکانسین تغییرات مشابهی ایجاد نکردهاند.
هر ۲ این ایالات، میدان جنگی هستند که میتوانند به سمت هر یک از طرفین حرکت کنند. با توجه به اینکه برگههای رای پستی تا ۵ نوامبر پردازش نمیشوند، این امر میتواند شمارش را آهستهتر کند. به خصوص اینکه نزدیک شدن شمارش آرا هم میتواند باعث بازشماری شود.
چه کسی نتایج را تأیید میکند؟
براساس روال گذشته، رسانههای خبری ایالات متحده به جای اینکه منتظر اعلام برندگان توسط مقامات محلی باشند، بر اساس آنچه در رایگیری مشاهده میکنند و طبق نظرسنجیهای پس از انتخابات که ثابت کرده چندان هم دقیق نیست، نتیجه رقابتها را اعلام میکنند.
اما این روند رسمی نیست و نتایج هنوز باید در سطح ایالتی تایید شود و هر برگه رای در نظر گرفته شود.
آخرین مهلت ایالتها برای تایید نتایج خود ۱۱ دسامبر است و انتخابکنندگان منصوب هر ایالت سپس به نامزدی که در رای مردمی پیروز شده است، رای میدهند.
تا ۲۵ دسامبر، گواهیهای انتخاباتی هر ایالت باید توسط رئیس مجلس سنا که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکاست، دریافت شود. در ۶ ژانویه، کنگره نتایج را شمارش و تأیید میکند و بعد رئیسجمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه سوگند یاد میکند.
چه عواملی ممکن است باعث تاخیر شود؟
صدور گواهی فرمالیته است، اما کارشناسان هشدار میدهند که در همین مورد خطرات فزایندهای وجود دارد.
حداقل ۲۲ مقام انتخاباتی آمریکا در سال ۲۰۲۲ به تأخیر صدور گواهی در ایالتهای کلیدی که همواره چالشبرانگیز میشوند، رأی دادند. این تقریبا ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۰ را نشان میدهد.
براساس گزارش گروه «شهروندان برای مسئولیت و اخلاق در واشنگتن» (CREW)، حداقل ۳۵ مقام انتخاباتی قبلا از تایید نتایج انتخابات خودداری کردهاند و ممکن است دوباره این کار را انجام دهند.
این گروه هشدار میدهد که اینگونه مانعتراشیها میتواند بر مهلتهای صدور گواهی ایالتی و فدرال تأثیر بگذارد.
از زمانی که ترامپ از قبول انتخابات ۲۰۲۰ امتناع کرد، روند صدور گواهیها مورد بررسی قرار گرفته و بهویژه سیاسی شد. در آن رقابت، دهها چالش حقوقی ترامپ و متحدانش در دادگاهها مردود شناخته شده و کنار گذاشته شدند. پیش از روز انتخابات، سیل دعواهای حقوقی از سوی هر ۲ حزب اصلی دموکرات و جمهوریخواه وجود داشته است که ممکن است جدولبندی را پیچیدهتر هم کند.
وضعیت نظرسنجیها
بر اساس آخرین دادههای نظرسنجی «ریلکلیرپولتیکز» ترامپ ۷۸ ساله در نظرسنجیهای ملی ۰.۱ درصد پیشتاز است و در بیشتر ایالتهای سرنوشتساز از جمله پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا، آریزونا و نوادا اندکی جلوتر است. هریس ۶۰ ساله هم در ویسکانسین و میشیگان برتری دارد. با این حال، با توجه به اینکه اکثر نظرسنجیها دارای حاشیه خطای سه درصدی هستند، نمیتوان مطمئن بود که نتیجه واقعی چه خواهد بود.
وضعیت فعلی کنگره
در حال حاضر، «جمهوریخواهان» کنترل مجلس نمایندگان و «دموکراتها» کنترل مجلس سنای آمریکا را در اختیار دارند.
بر اساس میانگین آرای عمومی، جمهوریخواهان در کنگره ۰.۴ درصد پیشتاز هستند. رقابتهای کلیدی سنا در این انتخابات در اوهایو، پنسیلوانیا، ویسکانسین، میشیگان، مونتانا، نوادا و آریزونا خواهد بود.
در حالی که رئیسجمهور سابق هنوز از حمایت مردمی جمهوریخواهان برخوردار است، بسیاری از رایدهندگان، از جمله برخی از اعضای حزب، از سبک رقابتهای او و همچنین نقش او در رویدادهای مربوط به شورش ۶ ژانویه علیه کنگره آمریکا ناراضی هستند.
هریس، به نوبه خود، پس از اینکه بایدن از نامزدی خود به دلیل عملکرد ضعیفش در اولین مناظره انتخاباتی مقابل رقیب جمهوریخواهش کنار کشید، نامزدی دموکراتها را به ارث برد. از آن زمان، حزب با موفقیت پشت سر او گرد آمد، اگرچه تنشها بین جناحهای میانهرو و مترقی بهویژه بر سر درگیری در غزه همچنان ادامه دارد.
در حین مبارزات انتخاباتی، او به دنبال تأکید بر تعهدات مترقی خود در مورد مسائل اجتماعی، مانند سقط جنین و کماهمیت جلوه دادن موضوعاتی مانند مهاجرت بود که به طور سنتی بهعنوان نقطه ضعف دموکراتها تلقی میشود.
چرخه انتخاباتی کنونی نیز با دوقطبی شدن سیاسی رو به رشد مشخص شده است، به طوری که جان زوگبی، کارشناس نظرسنجی، آن را یک «انتخابات آرماگدون واقعی» توصیف و ابراز نگرانی کرد که در هر ۲ طرف طیف سیاسی افرادی وجود دارند که نتایج را نخواهند پذیرفت، مگر اینکه نامزد مورد نظر آنها برنده شود. به همین دلیل، نگرانی مداوم در مورد احتمال خشونت در روز انتخابات و روزهای پس از آن وجود دارد.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=190835
false
false