×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
انتشار ارز دیجیتال بانک‌ مرکزی مستلزم تعیین استراتژی و هدف معین است

انتشار ارز دیجیتال بانک‌ مرکزی مستلزم تعیین استراتژی و هدف معین است

اخبار بانک و بیمه پایشگر_مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با تأکید بر لزوم بررسی ابعاد مختلف به‌کارگیری دارایی های رمزی و CBDC در اقتصاد کشور، اظهار داشت: براساس آخرین اطلاعات منتشر شده حدود 90 درصد از بانکهای مرکزی دنیا به دنبال استفاده از ارز دیجیتال بانکهای مرکزی هستند؛ در این شرایط، استفاده از CBDC مستلزم تعیین استراتژی مشخص و تعیین جامعه هدف برای بانک مرکزی کشور است. علاوه بر آن براساس قانون جدید بانک مرکزی پیاده سازی این مهم نیازمند فراهم‌سازی زیرساخت‌های مناسب و بررسی دقیق آثار آن در سیاست‌های کلان اقتصادی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، دکتر افشین خانی که در پنل تخصصی «کارکرد و تأثیر فناوری‌های نوین مالی در حکمرانی پولی، ارزی و بانکی» در حاشیه سی و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی سخن می‌گفت، با اشاره به رشد علاقه‌مندی به رمزپول‌ها در تجارت خارجی، افزود: نسل جدید فعالان اقتصادی به دنبال بهره‌گیری از رمزپول‌ها هستند و در کشور ما به دلیل محدودیت‌های موجود در تبادلات بین‌المللی، استقبال از این ابزار در حال افزایش است.

وی ادامه داد: این در حالی است که در بسیاری از کشورها، نقش رمزپول‌ها در سیاستگذاری‌های پولی هنوز چندان پررنگ نیست. علاوه بر آن باید توجه کنیم در توسعه استفاده رمز پولها و CBDC نقش سایر بازیگران اقتصاد ایران مشتمل بر مرکز مبادله، وزارت صمت و صندوق توسعه ملی کجاست.

️مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در پاسخ به این پرسش که آیا رمزپول‌ها می‌توانند بر سیاست‌های پولی بانک مرکزی اثرگذار باشند، گفت: در حال حاضر، باید ارزیابی شود که چه میزان از تجارت خارجی کشور می‌تواند بر پایه رمزپول‌ها انجام شود، آن‌هم در شرایطی که این ابزارها بیش از آنکه ابزاری برای تبادل مالی باشند، به کالایی با ارزش مبادله‌ای بدل شده‌اند.

دکتر خانی با اشاره به مسائل مهم قابل بررسی در این حوزه افزود: اگر بتوان از رمزپول‌ها به‌گونه‌ای بهره گرفت که بخشی از فشار اقتصادی وارده بر بانک‌ها کاهش یابد، این ابزار می‌تواند در افزایش بهره‌وری نظام تخصیص منابع مفید واقع شود.

به گفته وی، در صورت بالا بودن سرعت مبادله و پایین بودن هزینه استفاده از CBDC، این فناوری می‌تواند فرصتی برای تنظیم‌گری مالی و نظارت دقیق‌تر بر جریان نقدینگی ایجاد کند.

️دکتر خانی با اشاره به لزوم شفاف‌سازی سیاست‌ها در حوزه رمزپول‌ها افزود: ذهن جامعه قطعاً به‌دنبال شناخت هدف اصلی سیاستگذار از توسعه این ابزار خواهد بود، از همین رو باید دلیل استفاده از رمزپول‌ها برای عموم مشخص و شفاف باشد. همچنین باید دید نحوه تعریف قراردادهای هوشمند در پلتفرم غیربلاکچینی و مختص به CBDCها آیا امکان پذیر است؟ اگر بله سیستم بانکی چطور می تواند از این مهم استفاده نماید.

️وی در ادامه به مسئله اعتماد عمومی به رمزپول‌ها اشاره کرد و گفت: باید ارزیابی شود که تسویه وجوه با این ابزارها تا چه اندازه می‌تواند اطمینان‌بخش باشد.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران همچنین با تأکید بر لزوم بررسی دقیق اثرات رمز ارزها در حوزه مبارزه با پول‌شویی خاطرنشان کرد: باید تمام ابعاد این ابزارهای نوین مالی بررسی شده و آثار احتمالی منفی آن‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

بنابراین گزارش در این پنل، دکتر نوش آفرین مومن واقفی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، دکتر مهدی نوری عضو هیئت علمی دانشگاه، دکتر رامین مجاب معاون توسعه منابع و پشتیبانی پژوهشکده پولی و بانکی و دکتر سید محمد هادی سلطان العلمایی مدیر اداره آموزش و توسعه دانش بانک مرکزی حضور داشتند.

false
true
false
false

true