×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
ایران یادداشت آمریکا در خصوص لغو عهدنامه مودت را دریافت کرده است

پایشگر- سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که ایران یادداشت آمریکا در خصوص لغو عهدنامه مودت را دریافت کرده است.

به گزارش پایشگر، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در جمع خبرنگاران حاضر شده و به سوالات آنان پاسخ گفت.

قاسمی در ابتدا موفقیت‌های کاروان پارالمپیکی و کسب رتبه سوم در بازی‌های آسیایی را تبریک گفت.

امیدواریم بخش خصوصی ایران در سوریه حضور پیدا کند

وی در پاسخ به سوالی درباره سوریه گفت: قطعا ایران بر اساس درخواست دولت سوریه حضور دارد و کمک به مبارزه با تروریسم مسئله مهمی است، برنامه ما حضور بخش خصوصی و بنگاه‌های صنعتی و تجاری و فناوری خصوصی در بازسازی سوریه است. امیداوریم شرایط برای کار زودتر فراهم شود. امیدواریم بخش خصوصی ایران در این بخش نیز حضور داشته و به مردم سوریه کمک کند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران به درخواست دولت سوریه و در کنار دولت و مردم و در مبارزه با تروریسم ایستادگی و کمک‌های لازم و شایانی کرد. سوریه به کمک نیرو‌های مقاومت توانست تروریسم را تا حد زیادی منکوب کند. آمریکا حق اظهار نظر درباره سوریه را ندارد. حضور آمریکا در سوریه خلاف قوانین بین‌المللی است و خلاف نظر سوریه است و نمی‌تواند درباره آینده سوریه اظهار نظر کند. سخنان پامپئو نشان می‌دهد که بحث کمک‌های انسانی یا کمک به بازسازی کشوری که توسط تروریست‌ها تخریب شده، اهرمی سیاسی برای آمریکا است. برای آمریکا نه جان و نه سرنوشت انسان‌ها برایش اهمیتی ندارد. حضور ایران در سوریه به ۲ دولت دو کشور مربوط است و آمریکا حقی برای اظهار نظر در این خصوص ندارد. آمریکا در این مورد هم ناکام خواهد ماند. آمریکا با هر آن کس که با تروریسم مبارزه می‌کند مخالف است و علاقه‌مند است سوریه به وضعیتی بازگردد که تروریست‌ها در آن حضور و رشد داشته‌اند. آمریکا علاقه‌ای به ثبات و صلح و معیشت مردم سوریه ندارد.

آمریکا باید هرگونه اقدام خود در سوریه را متوقف کند

قاسمی افزود: مداخله آمریکا بدون مجوز دولت سوریه، کاری خلاف و غیرقانونی است و خلاف همه موازین بین‌المللی است و ایالات متحده باید سریعا از هرگونه اقدام درون سوریه اجتناب کرده و آن را متوقف کند. با شناختی که از سیاست‌های توسعه‌طلبانه آمریکا داریم، واشنگتن در جهت بی‌ثباتی و ناامنی و کمک به تروریست‌ها اقدام خواهد کرد، تروریست‌هایی که تا حد زیادی تاکنون شکست خورده هستند.

وی گفت: در روند آستانه، ما موفقیت‌های بسیاری داشتیم و اگر به سوابق آن بنگریم این مسئله مشهود است، البته همواره فراز و نشیب‌هایی وجود داشته است. طبیعت این نوع اقدامات و همکاری‌ها و مسایل پیچیده همین است که گهگاهی با مسائل و مشکلاتی مواجه می‌شوید و تمامی این مذاکرات برای رفع این موانع است. نه سوچی و نه روند آستانه شکست نخورده‌اند و با یک معیار و اتفاق نمی‌توان همه موضوع را مورد قضاوت و حتی پیش‌بینی و پیش‌داوری قرار داد.

قاسمی ادامه داد: سیاست ایران نسبت به همسایگان روشن است، مواضع ما در خصوص همه کشور‌ها و کشور‌های حاشیه خلیج فارس بار‌ها تکرار شده و این سیاست در صورت شکل گیری زمینه‌ها، می‌تواند عملی شود. در حالی که شرایط فراهم شود همکاری‌های کشور‌های منطقه می‌تواند تاثیر بسزایی در صلح و ثبات منطقه داشته باشد.

با در نظر داشتن مجموع قوانین و چارچوب‌های کشور در مسیر FATF حرکت خواهیم کرد

سخنگوی وزارت خارجه درباره FATF گفت: در خصوص FATF در هفته‌های اخیر صحبت زیادی شده است. قطعا این موضوع در جهت منافع ایران و سیاست اقتصاد خارجی ایران است و دارای مزایای بسیاری است و با در نظر داشتن مجموع قوانین و چارچوب‌های جمهوری اسلامی در این مسیر حرکت خواهیم کرد و قطعا سودمندی این کار بسیار زیاد است.

وی افزود: این امیدواری وجود دارد که هم FATF و هم سایر سازمان‌های بین‌المللی رای و نظر خود را بدون فشار خارجی داشته و اتخاذ کنند. رفتار آمریکا طی ماه‌های اخیر و بعد از مجمع عمومی سازمان ملل و جلسه شورای امنیت و رای دادگاه لاهه، باعث شده آمریکا با عصبانیت بیشتری در خصوص مسایل مرتبط با ایران برخورد کند و تلاش کند شکست و انزوای خود را جبران کند. این رفتار آمریکا، رفتار جدیدی نیست و از گذشته وجود داشته است، رفتاری که شاید در برخی بخش‌ها تشدید شده است. آمریکا بازنده بازی است و علایم آن در صحنه جهانی آشکار شده است.

وی ادامه داد: در پی بروز واقعه تلخ و متهم شدن یکی از دیپلمات‌های ایران بر اثر توطئه معاندین روابط ایران و اروپا خصوصا در مقطع حساسی که ایران و اروپا پس از خروج امریکا از برجام، وارد تعاملات تازه‌ای شده‌اند، ایران در تماس کامل با این طرف‌ها است و امیدواریم هرچه زودتر بی‌گناهی دیپلمات ما اثبات شود و بازگردد. ولی دلیل نمی‌شود اقدامات خود در این خصوص را ریز به ریز اعلام کنیم. در زمان لازم و مناسب اقدامات خود را ریز به ریز اعلام می‌کنیم. متاسفانه گروه‌هایی هستند که آگاهانه یا ناآگاهانه علاقه‌مند به افشای اقدامات ایران هستند که کاری غلط و خلاف منافع ایران است.

دیپلمات ایرانی بیگناه است

وی افزود: اعتقاد راسخ داریم دیپلمات ایرانی بیگناه است و قربانی توطئه یک گروه تروریستی معاند علیه روابط ایران و اروپا است و این کشور‌ها دیر یا زود به این می‌رسند که وی بی‌گناه است و باید آزاد شود. ما از هر تلاشی برای اثبات بی‌گناهی وی استفاده از سازوکار‌های حقوقی ادامه خواهیم داد تا هرچه زودتر به این مسئله و بر توطئه فائق بیاییم. روابط ما با اروپا مهم است و یک موضوع دلیل عدم همکاری یا گفتگو نکردن در سایر حوزه‌ها نیست.

وی در خصوص اخراج دیپلمات ایرانی از فرانسه گفت: ایران در مقابل اقدام ناپسند از جانب دیگر کشور‌ها چه نسبت به دیپلمات‌ها و چه سایر موضوعات با درایت و فهم شرایط عکس‌العمل لازم و متقابل را داشته و خواهد داشت. چه در مورد هلند و چه کشور‌های دیگر، ما این حق را داریم و با توجه به مجموع منافع ملی و مصالح کشور اقدام لازم را انجام می‌دهیم. نه بحث پنهان نگه داشتن و نه سکوت و نه نادیده انگاشتن موازین بین المللی وجود ندارد. در مواقع لازم اقدام متناسب انجام می‌شود. درباره هلند گفته‌ام که ما حق خود را محفوظ می‌دانیم. خبری شدن اقدامات و تحرکات به زمان مناسب خود موکول می‌شود. خیلی از روابط بین‌الملل در بین کشور‌ها خبرش با فاصله زیادی ارایه می‌شود. ما الزاما با شتابزدگی دست به اقداماتی نمی‌زنیم که متضرر بشویم. نهایتا همه آن‌هایی که باید در جریان اقدامات باشند، هستند و در زمان مناسب اقدامات لازم انجام خواهد شد.

سفارت ایران در استرالیا پیگیر موضوع بازداشت دانشجوی ایرانی است

قاسمی گفت: سفارت ما در کانبرا پیگیر موضوع بازداشت دانشجوی ایرانی است. ما همچنان شاهد اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران و شهروندان عزیزمان هستیم. آمریکا با اتهامات واهی به دنبال دستگیری و آزار شهروندان ما است. امیدواریم این انسان بی‌گناه را از این کشور خلاص کرده و بی‌گناهی وی اثبات شود.

اگر نیاز باشد با اروپا در سطح بالاتری نشست خواهیم داشت

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: مذاکرات و رایزنی در سطوح مختلف با اتحادیه اروپا و عمدتا در سطوح کارشناسی بوده و ادامه خواهد یافت. آخرین نشست ما در سطح وزرا در حاشیه مجمع سازمان ملل بود که در سطح وزرا بود و مذاکراتی سازنده داشتیم. اگر نیاز باشد می‌توان نشست‌های دیگری در سطوح بالاتر داشته باشیم. اگر ضرورت احساس بشود، حتما در این مسیر با توجه به گام‌هایی که برداشته و مسیر رو به پیشرفتی داشتیم این نشست‌های سطح بالا می‌توانند برگزار شوند.

قاسمی افزود: مذاکرات با اروپا بعد از ۱۸ اردیبهشت آغاز شد. برخی پیشنهادات ارایه شد که برخی مورد پسند یا تضمین‌کننده خواسته‌های ما نبود که باز مورد مذاکره قرار دادیم. پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و دورنمایی از نوع و چگونگی همکاری‌ها به دست آمده و امیدوارم طی هفته‌های آتی آنچه مدنظر ما بوده را دریافت و اعلام کنیم. تصمیم نهایی ما بسته به پیشنهادات نهایی اروپایی برای ارائه ضمانت به ایران است.

وی ادامه داد: آنچه که خواست ما بود، مطالبات ما از ۴+۱ بود و این کشور‌ها متعهد به این شدند. همه این کشور‌ها از جمله سه کشور اروپایی تلاش می‌کنند و همه موضوعات دنبال شده است. اگر چه ما با چین و روسیه تعاملات و روابط خاص داشته و خواهیم داشت. امیدوار هستیم که تا پیش از ۱۳ آبان سازوکار را دریافت کنیم. چیزی که تا حد زیادی به آن واقفیم، این است که مورد مطلوب ما باشد. فکر می‌کنم به زودی بتوانیم این سازوکار‌ها را در حدی که مقدور است به صورت جزیی مطرح و اعلام کنیم.

نمی‌گذاریم حق شهروندان ایرانی در گرجستان تضییع شود

قاسمی افزود: موضوع گرجستان (بستن صرافی‌های ایرانی) یک استثنا است. پس از لغو روادید تعدادی از ایرانی‌ها برای تجارت و‌کسب کار به آنجا رفتند. درباره این مطلب گزارش‌هایی دریافت کرده و در حال بررسی هستیم. ظاهرا برخی صرافی‌ها متهم به تخلفاتی شده‌اند و تحت پیگرد قرار گرفته‌اند. ما با دولت گرجستان در حال بررسی و پیگری این اتهامات هستیم و اجازه نمی‌دهیم حقی از شهروند ایرانی تضییع شود.

از فردا لغو روادید با صربستان دو طرفه لغو می‌شود

وی در خصوص بحث منتفی شدن لغو روادید از سوی صربستان گفت: ما با صربستان (در خصوص لغو یکطرفه لغو روادید) در تماس بوده‌ایم و از فردا لغو روادید به صورت دوجانبه و متقابل لغو می‌شود. برخی علت‌ها مطرح است. البته برای همکاران در وزارت خارجه مشخص است. صربستان به تازگی کاندیداتوری‌اش برای عضویت در اتحادیه اروپا پذیرفته شده و کشور‌ها برای تطبیق قوانین و مقرراتشان با اتحادیه مهلتی دارند. یکی دیگر از دلایل قابل تصور این است که اندک شماری از ایرانیان قوانین صربستان را رعایت نمی‌کنند از جمله مشکلاتی در فرودگاه‌ها ایجاد می‌شد. نهایتا با تفاهم دو طرفه قرار شد دولت صربستان در زمان کوتاهی طی هفت یا ۱۰ روز درخواست‌های اتباع ایران برای ویزا را بررسی کرده و در صورت داشتن مدارک و شرایط ویزا را صادر کند.

آمریکا به آرزوی باطل صفر کردن فروش نفت ایران نمی‌رسد

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: آمریکا اصرار داشت و تلاش کرد و می‌کند تا به یک اتفاقی که نمی‌تواند تحقق یابد دست یابد، یعنی صفر کردن صادرات نفت ایران که قطعا به آرزوی باطل نمی‌رسد. سازوکار‌های لازم از گذشته و در مذاکرات با کشور‌ها طراحی شده و ادامه دارد. فکر می‌کنم صادرات ما در حد مطلوب می‌تواند ادامه یابد و این مطلب از سوی وزارت نفت و بخش‌هایی از وزارت خارجه دنبال می‌شود و ترامپ نمی‌تواند به هدفش دست یابد. اما درباره چگونگی، میزان و مقاصد صادرات نباید درباره آن‌ها صحبت کرد، چون معاندان و آمریکایی‌ها از آن سوء استفاده می‌کنند. اما در حدی که میسر باشد، این وزارت نفت است اگر صلاح بداند می‌تواند صحبت کند.

ایران یادداشت آمریکا در خصوص لغو عهدنامه مودت را دریافت کرده است

وی که در دقایقی ابتدایی نشست خبری گفته بود آمریکا کتبا خروجش از معاهده مودت را به ایران اعلام نکرده، در ادامه این نشست گفته خود را اصلاح کرده و گفت: ایران یادداشت آمریکا در خصوص لغو عهدنامه مودت را دریافت کرده است. در ادامه شکایتی که با موفقیت به پیش بردیم و توانستیم قرار موقت از دادگاه بگیریم و به یک نقطه موقت در این دعوای حقوقی برسیم. خروج آمریکا از عهدنامه مودت، اجرایی‌شدنش یکسال زمان نیاز دارد تا از این عهدنامه خارج شوند. اقداماتی را در ادامه مسیر قبلی در دست بررسی داریم که در آینده اعلام خواهد شد. ما اقدامات لازم را در ادامه اقدامات قبلی انجام خواهیم داد و آن را خبری خواهیم کرد. اما در شرایط فعلی چگونگی حرکت و اقدام بعدی را علنی نخواهیم کرد. امیدوارم تا قبل از ۴ نوامبر بتوانیم جزئیات را اعلام کنیم.

ترامپ از مشاورات خردمندتر و متعادل‌تر استفاده کند

قاسمی ادامه داد: اینکه مشکلات داخلی ما و مشکلات اقتصادی‌مان از بیرون هدایت می‌شود یا نه را نمی‌دانم، اما یک چیز را می‌توانم بگویم و آن هم خصومت آمریکا علیه ایران و تلاش برای جلوگیری از رشد و توسعه کشور است. آمریکا از هرگونه اخلالگری در روابط اقتصادی خارجی ما فروگذار نبوده است. امیدوارم ترامپ بتواند از مشاوران خردمندتر و متعادل‌تری استفاده کند و از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری کند.

بحث‌های مقدماتی برای نگارش سند همکاری‌های ایران و افغانستان آغاز شده است

وی افزود: افغانستان همسایه مهمی برای ماست، هم از نظر امنیتی، اقتصادی و تاریخ کهن و ارتبطات قدیمی دو کشور. دو کشور باید در هر حوزه‌ای که امکان دارد همکاری کنند. امیدواریم انتخاباتی سالم و آرام و مورد دلخواه مردم افغانستان برگزار شود. هر نتیجه‌ای که از انتخابات به دست آید مورد استقبال ایران است. ما پنج کمیته برای بررسی موضوعات مهم و مختلف از جمله قاچاق، امنیت، آب، همکاری‌های اقتصادی و … داشتیم. در پایان راه مذاکرات و رایزنی در پنج کمیته هستیم و فکر می‌کنم بحث‌های مقدماتی برای نگارش سند همکاری‌های ایران و افغانستان آغاز شده تا دو رییس جمهور نهایتا آن را امضا کنند.

آمریکا به دنبال صلح و ثبات در افغانستان نیست

قاسمی افزود: هدف آمریکا در مناسباتش با افغانستان و دیگر کشور‌ها مشخص است. آمریکا نشان داده در جهت ثبات و امنیت کشور‌ها عمل نمی‌کند. حضور آمریکا موجب تفرقه و اختلاف است و به بی‌ثباتی دامن می‌زند. صلح و ثبات و امنیت افغانستان تنها از طریق مذاکره با یکی دو کشور تامین نمی‌شود. شرایط افغانستان به خاطر حضور آمریکا از شرایط مطلوب دور است. آمریکا باید از روش‌ها و سیاست‌های دگرگونه‌ای استفاده کند تا صلح و ثبات در افغانستان تامین شود. آمریکا به دنبال برخی موانع و مشکلاتی است که آمریکا خودش در گذشته آن را ایجاد کرده و به دنبال صلح و ثبات افغانستان نیست.

سفرای ایران در هند و چین مشخص شده‌اند

قاسمی در خصوص تعیین سفرای ایران در کشور‌های دیگر گفت: سفرای ما در هند و چین مشخص شده‌اند، یکی از آن‌ها امیدوارم خیلی زود طی چند هفته آتی بتواند به محل ماموریت خود عزیمت کند و آخرین بخش‌های آن پروتکل به سرانجام برسد. یکی دیگر از کشور‌ها کمی فرایند آن بیشتر طول می‌کشد. این تصور که مسئله در ریاست جمهوری طول می‌کشد آن را تکذیب می‌کنم و در دفتر ریاست جمهوری مشکلی نداریم.

پیام جدیدی درباره تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران دریافت نکرده‌ایم

سخنگوی وزارت خارجه درباره موضوع تاسیس دفتر اتحادیه اروپا گفت: موضوع تاسیس دفتر پیشتر از سوی اتحادیه مطرح شده و در دستور کار و در حال بررسی است. آنچه در دیدار روسای نمایندگی‌های کشور‌های اروپایی مطرح شده، حاصل مذاکرات و گفتگو‌های بسیاری بوده که احتمالا این موضوع آنجا مطرح شده است. ما هیچ چیز رسمی را جدیدا دریافت نکرده‌ایم و پس از پایان بررسی‌ها و ایجاد شرایط لازم نظر ایران را اعلام خواهیم کرد.

همه امور مربوط به مراسم اربعین روی روال است

وی در ادامه گفت: ستاد اربعین از مدت‌ها پیش فعال بوده، وزارت خارجه نماینده‌ای ویژه در آنجا دارد. تمامی تماس‌های دیپلماتیک و مواردی که باید با دولت عراق صحبت شود توسط بخش کنسولی ما و همچنین سفارت ما در عراق و سرکنسولگری‌های ایران در این کشور دنبال می‌شود. تلاش شده با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور تسهیلات بیشتری مهیا شود و فکر می‌کنم همه امور روی روال است و هر آنچه می‌توانسته مورد نگرانی باشد مورد بحث و بررسی و نتیجه‌گیری قرار گرفته است.

false
true
false
false

true