true

حجم آب دریاچه خلیج فارس،مصرف آب روزانه تهرانی ها
اخبار اقتصادی پایشگر-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: تابستان امسال مصرف روزانه آب شرب تهران به ۳,۱ میلیون مترمکعب رسیده بود که بهاندازه حجم دریاچه خلیج فارس است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر،محمدرضا بختیاری با اشاره به مسئله اصلاح تعرفه مشترکان پرمصرف آب و برق در کشور، گفت: در شهر تهران ۸۰ درصد مردم مصرف نرمال و یا کمتر از نرمال دارند و الگوی مصرف را رعایت میکنند، ولی در این بین حدود ۲۰ درصد جمعیت مصرف بالایی دارند و الگوی مصرف را رعایت نمیکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: در شهر تهران برای ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرفی فیش صادر میشود که حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب آن مصرف آب شرب تهران است و ۱۵۰ میلیون مترمکعب آن نیز مربوط به مصارف مساجد، ادارات، واحدهای تجاری واداری، بخشهای نظامی و… است.
وی خاطرنشان کرد: عمده عدم رعایت صرفهجویی در مصرف آب تهران مربوط به بخشهای غیرخانگی و ۲۰ درصد از آن خانگی است. براین اساس از سال گذشته طبق مصوبه شورای تأمین استان طرحی در دستور کار قرار گرفت که بر اساس آن مصارف خانگی که بیشازحد نرمال از منابع آبی استفاده میکردند بهصورت موقت آنها را قطع میکردیم که همین امر درگذر زمان بسیار اثرگذار بوده است.
بختیاری تصریح کرد: در پیک تابستان سال جاری مصرف روزانه شرب تهران به ۳,۱ میلیون مترمکعب رسیده بود. به تعبیری مصرف روزانه آب شرب تهران بهاندازه یک دریاچه چیتگر است که همین رقم در حالت عادی به ۲.۸ میلیون مترمکعب میرسد بنابراین برخورد با مشترکان پرمصرف در کاهش این رقم بسیار اثرگذار است.
وی تأکید کرد: ما در کنار افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف بایستی به نوع نگاه و فرهنگسازی این مهم در جامعه نیز توجه ویژهای داشته باشیم. بههرحال در کشور ما به دلیل نوع نگاه حمایتی دولت و نظام به بخش آب میزان آببها بسیار اندک است. از اینرو در شهر تهران ما تقریباً یکچهارم قیمت تمامشده آب را از مردم دریافت میکنیم.
وی ادامه داد: قیمت تمامشده و توزیع هر مترمکعب آب حدود دو هزار و ۵۰۰ تومان است در صورتی که ما متوسط ۶۰۰ تومان از مردم دریافت میکنیم؛ بنابراین افزایش تعرفه بهتنهایی تمامی مسائل را برطرف نخواهد کرد بلکه بایستی فرهنگ مصرف درست این مایع حیاتی اشاعه پیدا کند که با تحقق این مهم میزان مصرف آب نیز به شکل چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد. مردم ما بایستی بهخوبی از این مسئله آگاه باشند که ایران در اقلیمی خشک قرارگرفته است و باید توجه جدی به شیوه مصرف آبی داشته باشند که با زحمتی فراوان در اختیار آنها قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد از ایران در منطقه خشک، نیمهخشک و فراخشک قرارگرفته است، گفت: تنها ۱۰ درصد از کشور ما در منطقه مرطوب و نیمه مرطوب قرارگرفته است که در مناطقی مثل نوار شمالی کشور نیز که بارندگیهای مناسبی رخ میدهد، به دلیل کم بودن فاصله بین کوه تا دریا همین میزان آب حاصل از بارندگی از دسترس خارج میشود نمیتوان از آن استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین صرفهجویی در مصرف آب شرب امری بسیاری حیاتی است. با وجود اینکه کل مصرف آب شرب کشور کمتر از هفت میلیارد مترمکعب است ولی به دلیل اهمیت کیفیت آب شرب تأمین آن بسیار سخت است بهطوریکه در همین شهر تهران ما ناچار هستیم آب سد طالقان را از فاصله ۱۵۰ کیلومتری به تهران منتقل کنیم بنابراین تأمین آب شرب بسیار پرزحمت است بهویژه در شهر تهران که از سدها برای تأمین آب پایتخت استفاده میشود منبع گرانی است و بایستی مردم بهخوبی از ارزش این مایع حیاتی آگاه باشند.
بختیاری در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: قیمت تمامشده آب شرب تهران نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی بالاتر است ولی ما تنها یکچهارم قیمت آن را از مردم دریافت میکنیم. در کشوری مثل کانادا که ۷۰ درصد آب شیرین جهان در این منطقه قرارگرفته است و بهنوعی با ازدیاد منابع آب شیرین روبهرو هستند، قیمت هر مترمکعب آن در کانادا حدود هفت دلار است ولی این رقم در ایران تنها یکدهم دلار است.
وی تصریح کرد: به تعبیری قیمت هر مترمکعب آب در شهر اوتاوای کانادا ۷۰ برابر شهر تهران است. این مسئله بهخوبی نشان میدهد با وجود اینکه این کشور مشکل کمآبی ندارد ولی بازهم شیوه مصرف منابع آبی خود را مدیریت میکند. بنابراین در کشور ما که در اقلیمی خشک قرارگرفته است بایستی با چنین شرایطی خود را وفق بدهیم و با برنامهریزی درست بهپیش برویم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه بخش زیادی از منابع آبی استان تهران صرف مصارف بخش کشاورزی میشود، گفت: با برنامهریزی صورت گرفته درصددیم تا با همکاری وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نیرو بتوانیم بخشی از آب کشاورزی استان را از پساب تصفیهخانهها تأمین کنیم تا فشار کمتری به مخازن چاهها و سفرههای زیرزمینی استان تهران وارد شود.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=31436
false
false