
درخواست سازمان ملل و اعضای کنگره آمریکا برای رفع تحریمهای ایران
اخبار بینالملل پایشگر– رئیس کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار بازنگری در تحریمها علیه کشورهایی مانند ایران شدکه با همهگیری ویروس «کرونا» روبهرو هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، «میچل باچله»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: «در این برهه حساس، تحریمهای وضعشده علیه بخشهای اقتصاد کشورها باید برای رعایت سلامت عمومی جهان و برای حمایت از حقوق و زندگی میلیونها نفر در این کشورها کاهش یافته یا معلق شوند.»
وی افزود: «در شرایط وقوع یک همهگیری جهانی، اخلال در تلاشهای پزشکی یک کشور خطرات موجود برای همه ما را بالا میبرد.»
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مقامهای دولت این کشور در روزهای گذشته، بارها مدعی شدهاند تحریمهای آمریکا اخلالی در ارسال کمکهای بشردوستانه با ایران ایجاد نمیکند.
کارشناسان مسائل تحریمی میگویند، با آنکه از لحاظ تئوری این نکته ممکن است صحیح باشد در عمل تحریمهای بانکی آمریکا شرکتها را برای انجام هر گونه مبادله با ایران بیمیل میکند.
شیوع ویروس کرونا در ایران موجب شده است، فشارهای جامعه بینالملل به ایالات متحده برای کاهش تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد؛ اما این فشارهای بینالمللی تاکنون نتوانسته تکانی به دولت «دونالد ترامپ» دهد.
طی یک ماه اخیر به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشورهای جهان و ایران، شمار زیادی از سران کشورها مانند ترکیه، روسیه و پاکستان و چین، خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران شدهاند. تحریمهای آمریکا باعث شده است ارسال تجهیزات و مواد لازم برای مقابله با ویروس کرونا با مشکل مواجه شود.
درخواست اعضای کنگره آمریکا برای رفع تحریمها علیه ایران
گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا طی نامهای به دو وزیر دولت «دونالد ترامپ»، خواستار کاهش تحریمها علیه ایران در بحبوحه شیوع بیماری «کووید ـ ۱۹» شدهاند.
در این نامه که به امضای ۹ تن از اعضای هر دو شاخه قانونگذاری کنگره آمریکا (مجلس سنا و مجلس نمایندگان) رسیده از «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه و «استیون منوشین»، وزیر خزانهداری آمریکا خواسته شده است در راستای کمک به مهار ویروس کرونا تحریمها علیه ایران کاهش یابد.
نگارندگان نامه که همگی عضو حزب دموکرات هستند، گسترش ویروس کرونا را به خلاف منافع اقتصادی و سیاسی آمریکا و متحدان این کشور در منطقه توصیف کرده و نوشتهاند: «تحریمهای جامع آمریکا با محدود کردن توان تهران برای وارد کردن تجهیزات پزشکی و داروهای تولیدشده در غرب به بخش سلامت عمومی ایران ضربه زدهاند.»
آنها همچنین با استناد به گزارش «دیدهبان حقوق بشر» در اکتبر ۲۰۱۹ نوشتهاند، «کارزار فشار حداکثری آمریکا توانایی ایران برای واردات کالاهای بشردوستانه را محدود کرده است. نگارندگان خاطرنشان کردهاند این محدودیتها باعث اخلال در توانمندیهای ایران جهت مقابله با همهگیری بیماری کوویدــ۱۹ در زمان حاضر شده است.
این نامه به ابتکار «الکساندریا اوکازیو کورتز» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تهیه شده و به امضای سه سناتور شامل «برنی سندرز»، «ایلهان عمر» و «الیزابت وارن» و ۵ عضو مجلس نمایندگان شامل «جارد هافمن»، «اد مارکی»، «جاکوئین کاسترو»، «آیانا پرسلی» و «باربارا لی» رسیده است.
آنها در بخش دیگری از نامه از دولت آمریکا خواستهاند همانند بسیاری از دیگر کشورها روشی برای کمک مستقیم به ایران در مبارزه با شیوع ویروس کرونا پیدا کند.