×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
درخواست نمایندگان انگلیس برای اعزام گروه حقیقت‌یاب به فلسطین اشغالی

درخواست نمایندگان انگلیس برای اعزام گروه حقیقت‌یاب به فلسطین اشغالی

اخبار بین‌الملل پایشگر-گروهی از نمایندگان پارلمان انگلیس در واکنش به گزارش‌ها درباره شکنجه سیستماتیک و بدرفتاری با زندانیان فلسطینی، خواستار اعزام یک هیأت حقیقت‌یاب به سرزمین‌های اشغالی شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، قانون‌گذاران انگلیسی در نامه‌ای از «دیوید لمی» وزیر امور خارجه این کشور خواسته‌اند که یک تیم مستقل از قضات و حقوقدانان بریتانیایی را برای بررسی شرایط بازداشت فلسطینیان به اراضی اشغالی اعزام کند. امضاکنندگان تأکید کرده‌اند که شواهد و مستندات گسترده‌ای از سوءرفتار با بازداشت‌شدگان فلسطینی وجود دارد و دولت انگلیس نمی‌تواند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت بماند.

گزارش‌های حقوق بشری در سال‌های اخیر بارها از شکنجه گسترده در بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی پرده برداشته‌اند. سال گذشته، سازمان به اصطلاح حقوق بشری اسرائیلی «بتسلم» در گزارشی با عنوان «به جهنم خوش آمدید» از بدرفتاری‌های سیستماتیک علیه زندانیان فلسطینی خبر داد. این گزارش که بر اساس ۵۵ شهادت از فلسطینیان بازداشت‌شده در کرانه باختری، نوار غزه و اراضی اشغالی تهیه شده بود، از خشونت شدید فیزیکی، آزار جنسی، شکنجه روحی و عدم ارائه خدمات پزشکی به‌عنوان روش‌های مورد استفاده در بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی نام برد.

علاوه بر این، در ماه گذشته سازمان «انجمن زندانیان فلسطینی» گزارش داد که بسیاری از فلسطینیانی که در چارچوب توافق آتش‌بس از زندان‌های اسرائیل آزاد شده‌اند، پیش از آزادی تحت شکنجه سیستماتیک، سوزاندن با آب جوش و رفتارهای تحقیرآمیز قرار گرفته بودند.

در نامه ارسال‌شده به وزیر امور خارجه انگلیس، نمایندگان با استناد به همین گزارش‌ها، خواستار اقدامی فوری از سوی لندن شده‌اند. در بخشی از این نامه آمده است: «دولت انگلیس باید به مسئولیت‌های حقوق بشری خود عمل و شفاف‌سازی کند که تا چه حد از این بدرفتاری‌ها آگاه است. همچنین باید تضمین کند که زندانیان فلسطینی، مطابق با استانداردهای بین‌المللی، حق حیات و برخورداری از سلامت جسمی و روانی را دارند.»

در این نامه همچنین به توافق پیشین میان لندن و تل‌آویو در سال ۲۰۲۴ اشاره شده است که بر اساس آن، دو ناظر حقوقی بریتانیایی مجوز یافتند تا از برخی بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی بازدید کنند. با این حال، نمایندگان امضاکننده این نامه معتقدند که این اقدام کافی نیست و لازم است یک هیأت مستقل با اختیارات گسترده‌تر برای بررسی وضعیت بازداشت‌شدگان فلسطینی اعزام شود.

این درخواست نمایندگان پارلمان انگلیس در شرایطی مطرح می‌شود که فشارهای بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و بدرفتاری با غیرنظامیان فلسطینی افزایش یافته است. در ماه‌های اخیر، سازمان‌های حقوق بشری و شخصیت‌های سیاسی مختلف در اروپا و آمریکا از دولت‌های خود خواسته‌اند تا سیاست‌های تل‌آویو را به چالش بکشند و درباره جنایات جنگی احتمالی آن تحقیق کنند.

در همین پیوند، جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس که یکی از امضاکنندگان این نامه است، اخیراً در واکنش به آمار بالای قربانیان فلسطینی در غزه تأکید کرده بود که مقام‌های اسرائیلی و حامیان آن‌ها باید بابت هر یک از این جنایات پاسخگو باشند. وی خواستار آن شد که دولت انگلیس، نه‌تنها در زمینه بررسی وضعیت زندانیان فلسطینی، بلکه در برخورد با نقض حقوق بشر اسرائیل موضعی قاطع اتخاذ کند.

با وجود درخواست نمایندگان پارلمان، هنوز مشخص نیست که دولت انگلیس چه واکنشی به این درخواست خواهد داشت. وزیر امور خارجه انگلیس تاکنون واکنشی رسمی به این نامه نشان نداده است. در عین حال، ناظران معتقدند که دولت استارمر تمایل چندانی به اتخاذ مواضع انتقادی علیه رژیم صهیونیستی ندارد و احتمال اعزام یک هیأت مستقل به بازداشتگاه‌های اسرائیلی، در حال حاضر چندان بالا نیست.

با این حال، فعالان حقوق بشری امیدوارند که فشارهای بین‌المللی، به‌ویژه در پی گزارش‌های تکان‌دهنده از شکنجه گسترده در بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی، لندن را مجبور به اتخاذ تصمیمی جدی در این زمینه کند.

false
true
false
false

true