شاخصهای اقتصادی ثابت میکند که مقاومت ملت ایران پاسخ داده است/ پاسخ ما به درخواست مذاکره آمریکا منفی بوده است
خبار سیاسی پایشگر-روحانی در جلسه رای اعتماد وزارت آموزش و پرورش و میراث فرهنگی گفت: با راهبرد صبر انقلابی و تدبیر عقلانی نگذاشتیم ایران تنها بماند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، جلسه بررسی صلاحیت آقایان محسن حاجی میرزایی و علی اصغر مونسان برای تصدی وزارت آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اخذ رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
حجتالاسلام حسن روحانی رئيس جمهور گفت: شرایط امروز کشور شرایط سخت و پیچیدهای است که نیاز به نقش آفرینی از سوی مجلس، دولت، قوه قضاییه و سایر ارکان کشور دارد.
رئيس جمهور با اشاره به وضعیت موجود تصریح کرد: من به یاد ندارم که هیچ کشوری در دهههای گذشته همانند ایران، امروز در فشار اقتصادی بی حد و حصر و حداکثری استکبار جهانی و دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته باشد. طراحی بر این بود که در ۱۶ ماه پیش با تحریم شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام و اجرا میشود حداکثر کشور ۶ ماه بتوانیم تاب بیاوریم.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: امروز بعد از ۱۶ ماه مقاومت نگاه دنیا نسبت به ایران حتی نگاه آمریکا نسبت به ملت ایران عوض شده است، آنها به این نتیجه رسیده اند که با فشار حداکثری نمی توانند ملت ایران را به زانو درآورند. این همه پیغام و پسغام آمریکا بهخاطر یأسی است که بر او مستولی شده است.
رئیسجمهور افزود: با راهبرد صبر انقلابی و تدبیر عقلانی نگذاشتیم ایران تنها بماند، شاخص های اقتصادی ماههای اخیر ثابت می کند که مقاومت ملت ایران پاسخ داده است. اینکه ما در شرایط فعلی کلید ساخت ۱۱۰ هزار مسکن روستایی و شهری را میزنیم، به معنای حرکت مثبت اقتصادی ماست.
رئیس قوه مقننه با اشاره به عملکرد اروپا در مورد برجام گفت: اگر ۴+۱ به تعهدات خود عمل میکردند ما هم به تمام تعهداتمان در برجام عمل میکردیم. متاسفانه بعد از تخلف و خیانت آمریکا، اروپا هم یا به وظیفه خود عمل نکرد یا نتوانستند یا هر دو؛ جایی میتوانستند و انجام ندادند و جایی هم با مشکلاتی مواجه بودند. اینکه امروز با چند کشور بزرگ جهان توافق کردیم که مبادلات ما با پول ملی باشد، به معنای ضربه به دلار است.
وی ادامه داد: امروز شرایط آرامتری را نسبت به ۲ – ۳ ماه قبل تجربه میکنیم. ما هیچ گاه دروازه دیپلماسی را نبستهایم. اگر اروپا به بخشی از تعهدات مهم خود عمل کند، ممکن است در بحث کاهش تعهداتمان تجدید نظر کنیم، اما اگر آنها اقدامی عملی انجام ندادند، ما هم گام سوم را بر میداریم. اساس بحث ما باکشورهای اروپایی این است که اگر نفت ما را به صورت نقدی یا نسیه بخرند، یعنی پیشخرید کنند و پول آن در اختیار ما باشد، این شرایط را تسهیل میکند.
روحانی اظهار کرد: هنوز به توافق نرسیده ایم، اما مذاکرات ادامه داد و اگر به نتیجه نرسیم گام سوم را برمی داریم. هیچ تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با آمریکا نداریم. اگر آمریکا کل تحریمهای خود را بردارد، میتواند مثل قبل در جلسات ۵+۱ حضور یابد، اما این مشروط به برداشتن کل تحریم است. اصلا مذاکره دو جانبهای مطرح نیست و پاسخ ما به درخواست مذاکره آمریکا منفی بوده است.
او اظهار کرد: ما بارها گفتهایم ممکن است از تعابیر ما سوءبرداشت شود، ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا در هیچ مقطعی نداریم و نداشتهایم. در این یک سال پیشنهاداتی از سوی بسیاری در این مورد مطرح شده، اما پاسخ ما همیشه منفی بوده است، زیرا بحث مذاکره دو جانبه به صورت اصولی مطرح نیست، اما گفتهایم آمریکا قبلاً در ۱+۵ با ما حرف میزد و اگر اکنون تمام تحریمهای خود را بردارد حال میخواهد به برجام بازگردد یا برنگردد، زیرا مهم نیست، میتواند مانند قدیم این کشور در جلسات ۱+۵ حضور داشته باشد، اما این موضوع مشروط به برداشتن کل تحریمها است.
رئیس جمهور تصریح کرد: چون ما نمیتوانیم در هر جلسهای این مسائل را باز کنیم زمانی که میگوییم مذاکره، برخی فکر میکنند منظور ما مذاکره دو جانبه است در صورتی که این موضوع مطرح نیست و مذاکره تنها زمانی انجام میشود که تحریمها برداشته شود، هر چند ما این سخنان را به فارسی میگوییم و خارجیها ترجمه این صحبتها را میشنوند و گاهی متجرمان مطلب را بالا و پایین میکنند در صورتی که حرف ما کاملا واضح و روشن است.
حجتالاسلام روحانی تأکید کرد: اصول سیاستهای ما در این کشور توسط مقام معظم رهبری مشخص میشود و ایشان سیاستهای کلی را تعیین میکنند، بنابراین آنچه دشمنان فکر میکنند میتوانند در داخل تفرقه ایجاد کنند، چنین چیزی نیست، زیرا ما در مورد مصالح ملی و منافع ملی هیچ اختلافی نداریم.
رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس گفت: ما هرجا نظرمان مخالف باشد به شما نمایندگان محترم مجلس میگوییم، اما به هر حال در قانون تصمیم نهایی با شما است و پس از آن هم با شورای محترم نگهبان که اگر مجلس تصویب کرد و شورای نگهبان هم امضا کرد، ما مجری آن خواهیم بود. اما همیشه ما نظر خود را با وضوح و با صراحت خدمت شما میگوییم.
رئیس قوهمجریه با اشاره به استعفای بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش اظهار کرد: وزیر دیگر وزارتخانه ما هم که وزارت مهم آموزش و پرورش باشد، به عشق شما نمایندگان مجلس، علاقهمند شد که در کنار شماها باشد و برای همین از سمت خود استعفا داد و در نامه استعفای خود هم نوشت که میخواهد در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کند. من هم خیلی موافق نبودم ولی اصرار او و اینکه زمان اندکی که آقای بطحائی برای استعفا لازم داشت، باعث شد که من استعفای آقای بطحائی را بپذیرم.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: آقای بطحائی وزیر خوب، فعال و پرکاری بود و در دولت هم هیچ مشکلی بین ما و آقای بطحائی نبود، البته با وزرای قبلی هم مشکلی نداشتیم. ما با همه وزرای قبلی هم رابطه خوبی داشتیم و امروز هم از آقای حسینی که در این چند ماه زحمت را بر دوش گرفت و آموزش و پرورش را سرپرستی کرد، بسیار راضی هستیم و بیش از آنچه ما فکر میکردیم آقای حسینی توانست به خوبی آموزش و پرورش را اداره کند.
او افزود: در موضوع اول، نیازی به توضیح من نیست که میراث فرهنگی از لحاظ فرهنگی و از لحاظ هویت ملی چقدر برای ما اهمیت دارد و شاید اگر این میراث فرهنگی نبود کتاب هم نمیتوانست هویت ملی ما را تبیین کند.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: کاری که آثار شیراز، اصفهان و دیگر شهرهای بزرگ ایران میتوانند انجام دهند و گویا باشند، زبان کتاب از آن کوتاه است. زبان تمدن و معماری یک زبان رسا است، زبانی است همه فهم که ترجمه هم نمیخواهد، چرا که یک زبان واحد دارد و همه دنیا هم میفهمند. امروز در کمتر استانی هست که ما آثار ۷۰۰ سال یا ۱۰۰۰ ساله در آن نداشته باشیم، شکر خدا همه استانهای ما از این نعمت بزرگ که پرچمدار هویت ایرانی است برخوردار هستند.
رئیس جمهور گفت: داشتن این میراث فرهنگی حفظ این ها و معرفی آنها به دنیا و عرضه کردن آنها به مردم داخلی و خارجی یک وظیفه ملی، فرهنگی و انقلابی برای همه ما است.
او ادامه داد: گردشگری به عنوان پیشران در اقتصاد و در موضوع اشتغال ما به حساب میآید، ما امروز دو کار بزرگ را باید انجام دهیم. یکی در بحث اشتغال است که نباید بگذاریم در شرایط فشار اقتصادی جوانهای ما بیکار بمانند، نباید بگذاریم آمار بیکاری ما رشد پیدا کند، باید در شرایط تحریم هم این آمار را کاهش دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه دومین کاری که باید انجام دهیم در بحث محیط کسب و کار است که ما بتوانیم محیطی را ایجاد کنیم که مردم به خوبی بتوانند در این کشور سرمایه گذاری کنند، گفت: موضوع گردشگری برای ما اهمیت زیادی دارد، چرا که هم موجب سرمایهگذاری در کشور میشود و هم میتواند موجب اشتغال بسیار خوب در کشور ما باشد. من افتخار میکنم که دولت در شرایط تحریم توانست آماربیکاری را کاهش دهد.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه گردشگری برای ما مهم و خوشبختانه رو به توسعه است، اظهار کرد: از آغاز دولت یازدهم تاکنون هر سال نسبت به سال قبل، گردشگران بیشتری وارد کشور ما شدند و امروز گردشگری برای ارز و ریال، اشتغال و فروش ما بسیار اهمیت دارد و در کنار آن صنایع دستی موجب تحرک اشتغال ما میشود و معرف فرهنگ عظیم ایرانی است.
او تصریح کرد: آقای مونسان از قبل در همین سمت فعالیت میکرد. او عنصر فعال، با نشاط، پرکار و خوش فکر است و از بهترین دانشگاه این کشور فارغ التحصیل شده است. او آمادگی دارد که بار این مسئولیت را بردوش بگیرد و من امیدوارم با رأی نمایندگان در این دو سال باقی مانده همچنان بتواند در این سمت، از این به بعد در سمت وزارت، باقی بماند.
رئیس جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ما یک وزارتخانه پایهای و اساسی در کشور است، گفت: هر آنچه برای آینده کشور میخواهیم آغاز آن از آموزش و پرورش است. اگر قدرت ملی و صنعت میخواهیم از آموزش و پرورش آغاز میشود.
او افزود: امروز یک سرمایه بزرگ یعنی ۱۴ میلیون دانش آموز در اختیار ما هستند که بیش از ۹۰۰ هزار معلم کار آموزش و تربیت آنها را در سراسر کشور بر عهده دارند.
حجتالاسلام روحانی آموزش و پرورش را جزو وزارتخانههایی دانست که پیچ و خم آن بیشتر از سایر وزارتخانههاست، اظهار کرد: من برای وزارت آموزش و پرورش در مجموع ۹ نفر را در ذهن داشتم که یکی از آنها آقای محسن حاجی میرزایی بود.
رئیس جمهور با اشاره به ویژگیهای حاجی میرزایی تأکید کرد: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مزایای ویژه خود را دارد؛ اولاً از لحاظ اخلاق، ادب و نحوه برخورد انسانی فوق العاده است. ما تاکنون عصبانیت او را ندیدیم. دبیری هیئت دولت کار آسانی نیست، اما او همیشه کار خود را به خوبی انجام داده و مسئولیتهایش را با نظم و حوصله به انجام رسانده است؛ این نشان پرکاری و دقت وی است.
او با تأکید بر اینکه آقای حاجی میرزایی با سیاستها، اعضا و مصوبات دولت آشناست، گفت: آموزش و پرورش بسیار حساس و مهم است و آقای حاجی میرزایی این توان را از لحاظ تحصیلات علوم اجتماعی و تجربه کار معلمی دارد و من معتقدم در دوران ایشان یک تحول خوبی را شاهد خواهیم بود. این وزارتخانه برای آینده ما اهمیت ویژهای دارد.
رئیسجمهور در پایان تصریح کرد: من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش میکنم به این دو وزیر بهویژه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رأی دهند، چرا که امروز به مهر ماه و آغاز به کار مدارس نزدیک میشویم.