true
“ق” مثل قهر
گروه یادداشت و تحلیل پایشگر– اکرم محمدی
در جشنواره امسال خبری از نام آوران نیست.البته امسال دیگر ومهرجویی و پوراحمدی نداریم که بخواهیم فیلم هایشان را با دیگران مقایسه کنیم. امسال باید فیلم حاتمی کیا را حداکثربا جواد افشار و ابوالفضل جلیلی مقایسه کرد.
با این وجود،تعداد آثار ارائهشده توسط سینماگران پیشکسوت در این دوره کمتر بوده وتمرکز بیشتری بر معرفی استعدادهای جدید و کارگردانان جوان صورت گرفته است. این تغییر ممکن است نشاندهنده تحولی در سیاستهای جشنواره و تمایل به کشف و حمایت از نسل جدید سینماگران باشد و یا شاید حتی بتوان آن را به قهر ، نسبت داد. قهر سینماگران قدیمی از سینما و جشنواره.جلب رضایت مدیران جشنواره ، همیشه مد نظر جوان ترها بوده و البیته هرچه این قضیه پررنگ تر باشد، درجه کیفی فیلم ها کاهش پیدا می کند.
در این میان اما حضور کمرنگ سینماگران پیشکسوت میتواند دلایل متعددی داشته باشد. از جمله این تغییرات ،هیئت انتخاب جشنواره، حذف مدیران دولتی و حضور چهرههای سینمایی است. به همه این ها اضافه کنید دلخوری سینماگران پیشکسوت از شرایط حاکم بر سینما که باعث شده بسیاری از هنرمندان از نویسنده و کارگردان گرفته تا عوامل فنی که ترجیح دهند در این آشفته بازار سینما ،حضور نداشته باشند و نظاره گر باشند ودرواقع می توان گفت که قهر کرده اند.
برخی هم معتقدند که الان وقت آشتی است و نه قهر اما لیست اسامی حاضران نشان می دهد که پیشکسوتان در قهر هستند و تازه کارها و جوانان جویای نام ،پر انرژی وارد این حیطه شده اند.حالا پیشکسوتان معتقدند که “ق” مثل قهر و جوانان می گویند”ج” مثل جشنواره .
false
true
https://paieshgar.ir/?p=198945
false
false