×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
مجلس با تمدید یک ساله دوره ششم شوراهای شهر و روستا مخالفت کرد

مجلس با تمدید یک ساله دوره ششم شوراهای شهر و روستا مخالفت کرد

اخبار سیاسی پایشگر– نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، با پیشنهاد تمدید یک ساله دوره ششم شوراهای شهر و روستا و برگزاری انتخابات در خرداد ۱۴۰۵ مخالفت کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، در جلسه امروز یکشنبه – ۷ بهمن ماه – صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامـه‌ رسیدگی‌ بـه‌ گزارش کمیسـیون‌ امـورداخلی‌ کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات‌ شوراهای‌ اسلامی‌ کشور در دستور کار قرار گرفت و حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده تهران پیشنهادی برای الحاق به ماده ۱۳ این طرح عنوان کرد.

علیرضا سلیمی نماینده تهران در طرح پیشنهاد خود گفت: در این پیشنهاد تقاضا شده دوره ششم انتخابات شوراهای اسلامی در ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۵ به اتمام برسد و دوره هفتم از ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ آغاز شود، این پیشنهاد به معنای تقاضای تعویق یک سال انتخابات شوراها است.

وی با بیان این که اگر انتخابات شوراها را امسال برگزار کنیم از جهت اصل ۱۱۰ قانون اشکال دارد، اظهار داشت: بند ۱۸ سیاست‌های کلی انتخابات آورده است که تنظیم تاریخ و همزمانی برگزاری انتخابات‌های عمومی باید با فاصله ۲ سال باشد. در سال جاری تاکنون سه انتخابات برگزار کردیم، اگر اوایل سال آینده نیز انتخابات برگزار کنیم با بند ۱۸ سیاست‌های کلی انتخابات مغایرت دارد.

وی ادامه داد: تعدادی از حوزه‌های انتخابی نماینده ندارد، برخی از نمایندگان به دولت رفته‌اند، براساس قانون انتخابات مجلس شش ماه قبل از ثبت نام داوطلبان باید استعفا داده باشند. در حال حاضر زمان را از دست داده ایم، به همین دلیل چهار حوزه انتخابیه بدون نماینده می‌مانند و نمی‌توانیم انتخابات میان دوره‌ای برگزار کنیم، برای برگزاری انتخابات میان دوره‌ای مجلس باید یک سال انتخابات به تعویق بیفتد تا مشکل مردم در شهرهایی که نماینده ندارند رفع شود.

سلیمی تصریح کرد: قانون انتخابات جدید شورای اسلامی تا به شورای نگهبان ارسال و برای رفع ایرادات به مجلس برگردد زمان بر است، این قانون باید ظهور و بروز پیدا کند، اگر اجرای آن به تعویق بیفتد مشخص نیست این قانون به چه سرنوشتی دچار شود. باید فرصت داده شود تا این قانون اجرا و نقاط ضعف و قوت آن مشخص گردد.

محمدرضا احمدی نماینده مردم رشت در مخالفت با این پیشنهاد گفت: به رئیس جمهور تذکر می‌دهم مواظب باشد افرادی که در کرسی‌های قانونی ننشسته‌اند به ناحق از حق و حقوق مردم حرف نزنند.

وی افزود: ما مصر هستیم که قانون اجرا شود، طبق اصل ۱۰۰ قانون اساسی شوراها باید توسط مردم انتخاب شوند و باید این افراد به وظیفه خود در مدت مشخص شده عمل کنند. اگر برخی از مواقع استثنا پیش می‌آید که انتخابات با تعویق اجرا شود در حال حاضر چند مشکل جدی وجود دارد.

جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با این پیشنهاد گفت: براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری انتخابات باید با فاصله دو ساله برگزار شود. در سال گذشته ناچار به برگزاری سه انتخابات شدیم، اگر این اتفاق رقم بخورد می‌توانیم در سال ۱۴۰۶ با فاصله زمانی مناسب انتخابات را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: تعدادی از حوزه‌های انتخابیه نماینده‌ای در مجلس ندارد، باید فرصت را فراهم کنیم که برای آنها نماینده مشخص شود، از سوی دیگر براساس قانون باید انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شود. باید فرصت دهیم دولت تجهیزات لازم را تهیه کند.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس نیز گفت: برخی در فضای مجازی اعلام کرده‌اند که مجلس به دنبال تمدید مدت دوره فعلی شوراها است، در این راستا باید براساس مصالح ملی تصمیم‌گیری کنیم. براساس بند ۱۸ سیاست‌های کلی انتخابات مقام معظم رهبری فاصله‌گذاری بین انتخابات را مطرح کردند تا هر دو سال یکبار انتخابات برگزار شود.

وی افزود: اعضای کمیسیون شش ماه در کمیسیون و صحن علنی برای موضوع اصلاح قانون شوراها زحمت کشیده شده است. این اصلاحات نکات کلیدی دارد و باید به شورای نگهبان ارسال و سپس برای اصلاح مجددا به مجلس برگردد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۱۷ رأی موافق و ۱۲۴ رأی مخالف با این پیشنهاد مخالفت کردند.

false
true
false
false

true