×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
مرگ مشکوک یک قاضی و خدشه بر چهره روحانیت

مرگ مشکوک یک قاضی و خدشه بر چهره روحانیت

گروه یادداشت و تحلیل پایشگر: فاضل میبدی- عصر روز جمعه ۲۹ خرداد ماه خبری مبنی بر مرگ قاضی غلامرضا منصوری در هتلی سه ستاره در رومانی منتشر شد که مقامات رومانی می‌گویند احتمالا خودکشی بوده، اما وکیل غلامرضا منصوری معتقد است احتمال خودکشی او بعید است و کشته شده است.
با انتشار این خبر این پرسش مطرح می‌شود که وجود امثال قاضی منصوری چه تاثیری بر جایگاه روحانیت در نگاه مردم دارد؛ محمد تقی فاضل میبدی، مدرس حوزه به این پرسش پاسخ می‌دهد و می‌گوید: «روحانیت سقوط می‌کند، به نظر من سال‌ها است از چشم مردم افتاده‌اند، زیرا بسیاری از روحانیون مناصب را اشغال کرده‌اند، به مردم وعده دادند و به آن عمل نشد.
روحانیون ما به جای اینکه در کرسی اخلاق بنشینند، در کرسی سیاست نشستند و یکی چپ و دیگری راست شد و به این کشور و آن کشور فحش می‌دهند، جایگاه روحانیت یعنی جایگاه کسی که خدا را در نظر دارد و به مصلحت عامه‌ی مردم توجه دارد نه گروهی خاص.

الان در نماز جمعه‌ها چند جوان دانشگاهی وجود دارد؟ اگر چند نفر بیایند هم برای حقظ پست‌شان است. روحانیت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از چشم مردم تقریبا افت کرد و ارزش سابق خود را از دست داد و وقتی ماجرای قاضی منصوری پیش آمد، این در ذهن مردم شکل گرفته که احتمالا امثال حاجی منصوری زیاد است و فقط ماجرای این بدبخت برملا شد. حالا هم مردم می‌گویند حالا که یک روحانی رشوه گرفت ما هم اینکار را انجام دهیم.»

این کارشناس دینی با توجه به حرام بودن خودکشی در اسلام گفت:« این آدم‌ها به فکر حلال و حرام نیستند، البته قاضی منصوری هنوز متهم است. اما از کشور فرار کرده و اسم او در پرونده‌ی طبری است. الان روشن نیست که او خودکشی کرده یا کسی او را به قتل رسانده است،
باید اثبات شود تا آن را قضاوت کنیم. اما وقتی یک روحانی دست به خیلی از کارها می‌زند، ممکن است خودکشی هم کند، این امکان وجود دارد. قاضی منصوری هم روحانی تحصیلکرده‌ای نبوده است. چند سالی در حوزه بوده و قاضی شده. آدم وارسته و خودساخته‌ای نبوده که حالا بگوییم حلال و حرام در مقابل چشم او قرار گرفته و لذا ببیند خودکشی حرام است و اینکار را نکند؛ با قاطعیت نمی‌توان گفت. بسیاری از آدم‌ها ریش خود را می‌تراشند، در ظاهر مذهبی نیستند اما در اخلاق از روحانیون جلوتر هستند، صرفا با دیدن لباس روحانیت نمی‌توان قضاوت مثبت و یا منفی کرد. لباس معیار قضاوت نیست./ برگرفته از انصاف نیوز

false
true
false
false

true