×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
موسیقی بانوان را باید زنده نگاه داشت/ معرفی توانایی بانوان هنرمند در جشنواره فجر

موسیقی بانوان را باید زنده نگاه داشت/ معرفی توانایی بانوان هنرمند در جشنواره فجر

اخبار فرهنگی هنری پایشگر – سرپرست گروه موسیقی «نهال»، جشنواره موسیقی فجر را بستری برای معرفی و توسعه این هنر دانست و گفت: موسیقی بانوان را باید در جشنواره و غیر از آن زنده نگاه داشت، حق بانوان است که از این تفریح فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر،لیلا نجفی که با گروه موسیقی بانوان «نهال» در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور دارد، در این باره اظهارداشت: گروه «نهال» را ۱۰ سال گذشته تاسیس کرده‌ام و این چهارمین بار است که در این رویداد شرکت می‌کنم و سال‌هاست که با این گروه در سالن‌های مختلف از جمله فرهنگسرای نیاوران و تالار وحدت به صحنه می‌رویم و برای بانوان اجرا می‌کنیم.

وی گفت: با توجه به اینکه مدرس ردیف آواز ایرانی هستم، سال‌های اول فعالیتمان بیشتر موسیقی سنتی ارائه می‌کردیم اما به مرور براساس سلیقه بانوان و بازخوردهایی که دریافت کرده‌ایم، فعالیت گروه بیشتر به سمت پاپ سنتی و به خصوص موسیقی پاپ رفته است.

نجفی افزود: قطعاتی که گروه «نهال» در جشنواره چهلم موسیقی فجر اجرا خواهد کرد، آثار قدیمی و خاطره‌انگیز هستند و تمامی این قطعات با تنظیم و سازبندی جدید اجرا می‌شوند. بعضی از این قطعات فقط با گیتار یا یکی دو ساز اجرا شده بودند اما در کنسرت آنها را با ارکستر اجرا می‌کنیم یا مثلا بعضی از قطعات بیشتر بر پایه سازهای زهی اجرا شده بودند اما در کنسرت فلوت و کمانچه داریم و تنظیم و سازبندی‌ها متفاوت است.

سرپرست گروه موسیقی «نهال» درباره اجرای قطعات جدید توسط این گروه بیان کرد: فعلا قطعات قدیمی و خاطره‌انگیز را بازخوانی می‌کنیم و احتمالا در آینده قطعه جدید تولید خواهیم کرد، اکنون از لحاظ مالی به صرفه نیست که برای یک قطعه جدید وقت و هزینه صرف کنیم چون امکان انتشار نداریم که از عواید فروش آن بهره‌مند شویم و فقط می‌توانیم در کنسرت‌ها اجرا کنیم.

وی درباره چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: هدف جشنواره این است که در زمینه موسیقی فرهنگسازی کند، موسیقی را معرفی کند، در سبد فرهنگی و تفریحی مردم بگنجاند و آن را توسعه بدهد. این دقیقا هدفی است که گروه «نهال» آن را رسالت خود می‌داند. می‌توان در جشنواره و در یک بازه زمانی مشخص انواع موسیقی از گونه‌های مختلف را شنید، هزینه تماشای آثار احتمالا کمتر است و می‌توان از تنوع جشنواره بهره‌مند شد، پس چه دلیلی برای شرکت نکردن در این رویداد وجود دارد؟

نجفی گفت: علاوه بر این، باید موسیقی بانوان را در جشنواره، خارج از آن و در حالت عادی زنده نگاه داشت، حق بانوان است که از این تفریح فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند. همچنین جشنواره فرصتی ایجاد می‌کند که توانایی بانوان هنرمند به مخاطبان معرفی شود. تا زمانی که جشنواره باشد و بستر ارائه موسیقی در اختیارمان باشد، ما در جشنواره شرکت می‌کنیم چون معتقدم موسیقی باید میان بانوان معرفی شود، توسعه پیدا کند و فعال بماند.

به گزارش ایرنا، گروه موسیقی بانوان «نهال» به سرپرستی و خوانندگی لیلا نجفی یکشنبه- ۲۸ بهمن ماه- ساعت ۱۶ در بخش بانوان چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه می‌رود. «نهال» در این کنسرت به اجرای قطعات تلفیقی سنتی و پاپ از جمله «مهتاب»، «آهوی فراری»، «دریاچه‌ نور»، «گل گلخونه»، «کی بهتر از تو»، «گل‌واژه» و «گل یخ» می‌پردازد.

نیوشا بریمانی رهبر ارکستر و نوازنده کمانچه، رخساره رستمی (عود)، نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، دریا علومی و دنیا فتحی (پیانو)، شیرین واعظی (درامز)، آذین ملک‌زاده (گیتارباس)، سحر دزواره‌ای (گیتار) از نوازندگان و اعضای این گروه هستند.

گروه موسیقی «نهال» سال ۱۳۹۴ در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده و فعالیت حرفه‌ای خود را به صورت رسمی آغاز کرده است، موسیقی این گروه، پاپ سنتی تلفیقی از سازهای ایرانی و جهانی است که معمولا در این گروه قطعاتی خاطره‌انگیز و قدیمی با تنظیم جدید بازخوانی و اجرا می‌شوند.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی ۲۳ تا ۲۹ بهمن امسال با بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی در تهران و ۲۰ استان کشور در حال برگزاری است، آیین اختتامیه این جشنواره دوشنبه-۲۹ بهمن ماه- ساعت ۱۹ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی از اهداف چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر است.

false
true
false
false

true