×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
میوه و سبزی، مکملی مؤثر در کنترل آسم و آلرژی‌های تنفسی

میوه و سبزی، مکملی مؤثر در کنترل آسم و آلرژی‌های تنفسی

اخبار اجتماعی پایشگر– عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه مانند پرتقال، توت، آناناس، کاهو و اسفناج به‌دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان و ویتامین C در کاهش التهاب و بهبود آسم مؤثر است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، ابراهیم نادی عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به افزایش آلرژی‌های فصلی در فصل بهار عنوان کرد: برخی افراد نسبت به گرده‌افشانی گل‌ها حساسیت دارند و این موضوع در زندگی شهرنشینی به دلیل آلودگی هوا و افزایش ریزگردها بیشتر شده و باعث تشدید واکنش‌های آلرژیک می‌شود.

وی با بیان اینکه ریزگردها طی سال‌های اخیر به طور مستقیم در افزایش شیوع آلرژی‌ها نقش داشته‌اند، اظهار کرد: عفونت‌های ویروسی نیز می‌توانند با تحریک سیستم ایمنی، باعث واکنش‌های بیش از حد بدن به عوامل محرک و در نتیجه تولید پادتن شوند که این روند منجر به بروز علائم آلرژیک می‌گردد.

به گفته این فوق‌تخصص ریه، تولید پادتن می‌تواند با علائمی همچون خارش چشم، آبریزش بینی، اگزمای پوستی و نشانه‌های تنفسی مانند تنگی نفس، خس‌خس سینه و سرفه‌های خشک همراه باشد.

نادی افزود: در فصل بهار، استنشاق گرده گل، دود دخانیات و آلودگی هوا از مهم‌ترین عوامل تشدیدکننده علائم آلرژی هستند. همچنین تماس با مواد معطر، شیمیایی و سم‌پاشی می‌تواند شرایط را وخیم‌تر کند.

نقش شغل بر بیماری تنفسی

وی با تأکید بر اینکه «هر آسمی آلرژی نیست و هر آلرژی‌ای هم آسم نیست»، اظهار داشت: افراد مبتلا به آسم معمولاً با علائمی مانند سرفه‌های خشک، تنگی نفس، خس‌خس سینه و احساس فشار در قفسه سینه به پزشک مراجعه می‌کنند، همچنین برخی از این بیماران از علائمی مانند درد بین دو کتف و خارش چانه نیز شکایت دارند. عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: گاهی سرفه‌های ناشی از آسم با استرس یا خندیدن تشدید می‌شود.

نادی در ادامه با اشاره به نقش مهم عوامل ژنتیکی در بروز آسم گفت: برخی افراد به دلیل ماهیت شغلی خود و تماس مداوم با مواد حساسیت‌زا و شیمیایی، بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند.

وی توصیه کرد: این افراد در صورت امکان شغل خود را تغییر دهند و در غیر این صورت از وسایل حفاظت شخصی استفاده کنند.

علائم تنگی نفس در کودکان را جدی بگیرید

این متخصص ریه با اشاره به بروز علائم آلرژی و آسم در کودکان، اظهار داشت: معمولاً بیشترین علائم در دو یا سه‌سالگی ظاهر می‌شود و اگر در مراحل اولیه کنترل و درمان نشود، ممکن است تنگی مجاری تنفسی به مرحله‌ای برسد که درمان‌ناپذیر شود.

نادی با تأکید بر اینکه التهاب نقش اساسی در بیماری آسم دارد، بیان کرد: پس از معاینه بالینی، انجام تست تنفسی برای تشخیص قطعی بیماری انجام می‌شود. علائم بیماری معمولاً در شب‌ها بیشتر می‌شود و همچنین بلافاصله پس از تماس با عوامل حساسیت‌زا شدت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در برخی افراد که علائم واضح ندارند، تست متا کولین می‌تواند به تشخیص دقیق آسم کمک کند. وی با تأکید بر اهمیت پیشگیری گفت: همانند سایر بیماری‌ها، پیشگیری از آسم کم‌هزینه‌تر و کم‌عرضه‌تر از درمان است.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: افراد جامعه باید از تماس با عوامل آلرژن پرهیز کنند و در روزهایی که ریزگردها افزایش می‌یابند از فعالیت در فضای باز خودداری کرده و حتی‌الامکان در منزل بمانند، استفاده از ماسک در صورت نیاز نیز می‌تواند مفید باشد.

نادی تأکید کرد: افراد مبتلا به حساسیت فصلی باید اصول مراقبتی را به‌طورجدی رعایت کنند. وی با اشاره به آثار مضر مصرف دخانیات گفت: استفاده از دخانیات بیماری‌های تنفسی را در فرد مصرف‌کننده و افرادی که با او زندگی می‌کنند، به‌ویژه کودکان، تشدید می‌کند.

این متخصص ریه هشدار داد: مصرف خودسرانه مسکن‌ها و داروها مضر است و باید از آن پرهیز کرد، همچنین مصرف غذای فوری‌ها می‌تواند باعث تشدید علائم شود.

تنها ۳ درصد بیماران با روش صحیح استفاده از اسپری تنفسی آشنا هستند

نادی بهترین و مؤثرترین درمان آسم را استفاده از داروهای ضدالتهاب استنشاقی دانست و گفت: اگر به‌درستی استفاده شود، بسیار اثرگذار بوده و می‌تواند موارد مرگ‌ومیر ناشی از آسم را به طور چشمگیری کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: تنها ۳ درصد بیماران با روش صحیح استفاده از اسپری آشنا هستند و ۹۷ درصد به دلیل ناآگاهی، دچار عوارض دارویی و درمانی می‌شوند.

این متخصص آسم و آلرژی بر لزوم آموزش بیماران و افزایش آگاهی پرستاران در نحوه صحیح استفاده از افشانه‌ها تأکید کرد و افزود: آموزش مستمر، گامی مهم در بهبود درمان و کاهش عوارض دارویی است.

false
true
false
false

true