true
گزارش دیوان محاسبات و ضرورت ورود قوه قضاییه به مساله دلارهای گمشده
گروه یادداشت و تحلیل سیاسی پایشگر: نعمت احمدی،حقوقدان- برابر قانون اساسی در پایان هر سال گزارش تفریغ بودجه سالیانه کشور به وسیله دیوان محاسبات به مجلس ارائه میشود.
دیوان محاسبات دادگاه قوه مقننه و بازوی نظارتی این قوه است؛ وقتی گفته میشود قوه مقننه در راس امور است و وظیفه اجرای قوانینی را بر عهده دارد. دیوان محاسبات مهمترین و برندهترین ابزاری است که از نظر اشراف بر نحوه هزینهکرد بودجه و امور مالی کشور حق نظارت دارد.
آنچه دیوان محاسبات اعلام میکند فصلالخطاب است. در شرایطی که کشور در بحران کرونا و نیز تحریمهای کشنده آمریکا و منع نقل و انتقال پول قرار دارد، جای تعجب است که عدهای مبالغ هنگفتی را از طریق سیستم بانکی دریافت کرده و مشخص نیست که این پول را چه کردهاند.
اینکه چند نفر با داشتن حاشیه امن، توان و قدرت بتوانند در شرایط بحرانی اقتصادی کشور مبالغ هنگفتی از منابع ملی را که با قیمت نازل به جهت تامین نیازهای اولیه جامعه و مردم اخذ کردهاند در راهی غیر از آنچه اهداف اولیه درخواست وام آنها بوده به کار برند، جای تامل دارد.
جای تعجب است که رئیس دیوان محاسبات در مجلس به عنوان یک مکان رسمی گزارش سالیانه رسمی را در جلسه علنی با ذکر تخلفات عدهای بیان میکند، اما رئیسجمهور و رئیس بانک مرکزی هنوز جوهر امضای رئیس دیوان محاسبات خشک نشده نسبت به گزارش وی اشکال وارد میکنند.
عبدالناصر همتی در مصاحبه با خبرنگاران چنان واکنشی نشان داد که انتظار نمیرفت. در این قضیه یک طرف دیوان محاسبات و گزارش رسمی که در صحن علنی مجلس ارائه داده و در طرف مقابل رئیس بانک مرکزی و رئیسجمهور هستند که نسبت به این گزارش تشکیک کردهاند.
در اینجا وظیفه قوه قضائیه است که بین دو نهاد و مسئولان رسمی و قانونی که نسبت به گزارش یکدیگر تشکیک کردهاند وارد شده و اسباب نظارت بر حسن اجرای قوانین را که جزو وظایف ذاتی قوه قضائیه است، برقرار کند. یا رئیس دیوان محاسبات آقای عادل آذر در شرایطی که مردم در تامین حداقلهای زندگی خود تحت فشار هستند گزارش خلاف داده یا طرف مقابل به درستی روشنگری نمیکند.
برای بررسی صحت گزارش دیوان محاسبات و نیز تشکیک رئیس بانک مرکزی قضاوت نهایی بر عهده قوه قضائیه است. در شرایطی که هستههای کمکهای مردمی جهت کمک به افرادی که شغل و منابع مالی خود را از دست دادهاند فعالتر شدهاند آیا پسندیده است عدهای ارزهای ترجیحی را از بانک مرکزی گرفته و به جای تامین و تهیه ارزاق عمومی یا به جهت واردات کالاهای مورد نیاز مردم مبادرت به وارد کردن نخ دندان و چوب بستنی کنند و عدهای که اصلا گزارشی از نحوه هزینهکرد ارزهای دریافتی ارائه نکردهاند، چنین رفتاری داشته باشند؟
وظیفه قوه قضائیه در این مقطع سنگین است. رئیس قوه قضائیه که علم مبارزه با فساد را بهدست گرفته و کما هو حقه طی مدتی که ریاست قوه قضائیه را بر عهده دارد با مفسدان اقتصادی برخورد قانونی کرده، این مقطع حساسترین زمانی است که باید با توجه به نیازی که دولت به منابع مالی خود دارد و در مقطعی که حتی بانک جهانی از پرداخت وام به ایران خودداری کرده به این مساله رسیدگی کند.
برازنده مردم نیست که این میزان از منابع ارز ملی در اختیار عدهای معدود باشد که چنان قدرت و توانی دارند که حتی رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی را به واکنش در مقابل رئیس دیوان محاسبات واداشتهاند. باید با این افراد برخورد قانونی شود.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=65783
false
false