true

عکس های دیده نشده روزهای انقلاب مهدی سحابی در موزه هنرهای معاصر
اخبار فرهنگی هنری پایشگر-موزه هنر های معاصر میزبان عکس های دیده نشده مهدی سحابی با موضوع انقلاب می شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، احسان آقایی در نشست رسانه ای نمایشگاه مروری بر آثار مهدی سحابی با اعلام این خبر گفت:یکی از برنامههای مهمی که پیش از بازگشایی موزه در دستور کار ما قرار داشت پرداختن به آثار هنرمندان معاصری بود که تا کنون به شکل جدی به آثار آنها پرداخته نشده و مهدی سحابی در زمره هنرمندانی است که وجهی متکثر در خلق اثر، در مدیومهای مختلف را دارد و از این منظر در حوزه تجسمی و ادبیات بسیار پر کار بوده است.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران با بیان این که برخی از هنرمندان اساساٌ هنرمند موزهای هستند،گفت: هنرمند موزهای، هنرمندی است که توانسته در طول عمر خود مسیر مشخصی را رقم بزند. ممکن است در برخی موارد زیر غبار فراموشی قرار گرفته باشد. این افراد به اندازه زحماتی که کشیدهاند شناخته شده نیستند. موزه باید خیلی قبلتر از این دین خود را به مهدی سحابی ادا میکرد و به دلیل این که این هنرمند دو شان هنری داشته یعنی هم در ادبیات و ترجمه و هم هنر های تجسمی همسنگ بوده و آثاری در خور توجه ، خلق کرد.
وی در پاسخ به پرسش که برپایی چنین نمایشگاههایی بیش از آنکه موجب ارتقای سطح هنری مخاطب شود، باعث افزایش قیمت اثر هنرمند میشود، گفت: برخی هنرمندان، آرتیست موزهای هستند و این وظایف موزههاست که آنها را بازخوانی کنند، گرچه شاید برای عموم مردم جذاب نباشد. ارتقای شعور بصری افراد از وظایف موزهها است. این اجتناب ناپذیر است و وقتی کاری در موزه قرار میگیرد، قیمتش بالا میرود اما دلیل نمیشود که موزه چنین کاری را نکند. قاعدتاً هر هنرمندی پایش به موزه باز شود، اعتبار کسب میکند.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران افزود: کسی از گالریها توقع ندارد کار عامالمنفعه انجام دهند و وظیفه دولت است که چنین کارهایی را بکنند. اما خیلی از گالریها در کنار کار اقتصاد هنر، کار پژوهشی هم میکنند. در نهایت سود این کارهای آرشیوی و پژوهشی که در قالب کتاب چاپ میشود، به جامعه هنر باز میگردد. بنابراین هدایت توان بخش خصوصی از کارهای موزه است.
در ادامه مژده طباطبایی کیوریتور این نمایشگاه گفت:از سال 98 ، یعنی یک دهه بعد از مرگ مهدی سحابی ، برنامهای را تحت عنوان «پس از ده سال» برگزار کردیم که در آن با حمایت خانواده مرحوم سحابی تعدادی از آثار این هنرمند را در گالری مژده به نمایش در آوردیم. این نمایشگاه شروعی بود بر پروژهای که قرار است در موزه برگزار شود. در آذر ماه 1399 ما با موزه هنرهای معاصر تهران به تفاهم رسیدیم که جدای از نمایش آثار ، کتابهایی درباره این هنرمند را هم به چاپ برسانیم.
طباطبایی گفت: تعداد آثار سحابی در مجموعههای مختلف بیشمار بود. ما هر چه بیشتر تلاش و جستجو میکردیم آثار بیشتری به دست میآمد و تنوع این آثار به لحاظ مدیوم هم بسیار بود.
طباطبایی با اشاره به این که سحابی در دورههای مختلف مدام آثار خودش را تکرار کرده است گفت: به جز آثار عکاسی سحابی، آثار این هنرمند را میتوان به 14 دوره تقسیم کرد. ما ابتدا میخواستیم این دوره بندی را بر اساس تاریخ اثر دستهبندی کنیم اما در نهایت به دلیل همین تکرار در آثار ما تصمیم گرفتیم آثار سحابی را در قالب مجموعه آثار دستهبندی کنیم.
وی با اشاره به وجه ادبی سحابی گفت: ما در روند بررسیهای خود متوجه این موضوع شدیم که آثار ادبی او تاثیر بسیاری بر روی آثار تجسمی آن گذاشته است و همین امر ما را بر این داشت که در کنار نمایشگاه تجسمی، درباره وجه ادبی آقای سحابی نیز کارهایی را صورت بدهیم.
کیوریتور هنری نمایشگاه با بیان این که 310 اثر از سحابی در کتاب آثار او به چاپ میرسد گفت: 126 اثر از مهدی سحابی در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش در میآید. نقاشی، حجم، میکسمدیا، عکاسی و … از جمله مدیومهایی بوده که سعی شده با توجه به محدودیت فضا از آنها حداقل چند نمونه بر روی دیوار قرار بگیرد.
طباطبایی با بیان این که در جریان این نمایشگاه نشستهای تخصصی درباره وجوه ادبی مهدی سحابی در موزه برگزار میشود،گفت: ما در جریان تحقیقاتمان مجموعه نگاتیوها و عکسهایی از آقای سحابی پیدا کردیم که نمایش آنها شگفتی این نمایشگاه خواهد بود. بیشتر این عکسها با موضوع انقلاب است و پیش از این هرگز به نمایش در نیامده است.
تلاش کردیم وجه هنری و ادبی سحابی را به صورت همزمان بررسی کنیم
سهراب احمدی کیوریتور ادبی نمایشگاه نیز در ادامه این نشست با بیان جملاتی از کتاب «در جستجوی زمان از دست رفته» مارسل پروست که سحابی ترجمه آن را انجام داده است، گفت: مهدی سحابی یک «من» است با وجوه متکثر مختلف. او گاه این من را به بیان واژگانی و گاه در بیان تصویری عیان کرده است و برای نشان دادن تصویر درست از او نمیتوان این دو وجه را از هم سوا کرد.
وی با اشاره به این که برای این نمایشگاه دو کتاب مجزا به چاپ میرسد گفت: در یکی از این کتابها به آثار تجسمی و یکی از کتابها به آثار ادبی سحابی پرداخته شده و در آن به صورت روشمند و پیکرهمند مطابق با روشهای مطالعاتی در دانشگاه، آثار هنری و ادبی سحابی مورد نقد و خوانش نشانه شناسانه ، روانکاوانه ، جامعهشناختی و… قرار گرفته است.
کیوریتور ادبی این نمایشگاه در انتهای صحبتهایش گفت: مهمترین دستاورد این کتابها آن بود که وجه تصویری و واژگانی آقای سحابی از هم سوا نشد و مطالعه روی آنها به موازات یکدیگر پیش آمد.
این نمایشگاه از روز سهشنبه 11 آبان ماه 1400 گشایش مییابد و تا 28 آذرماه 1400 همزمان با نمایشگاه «نهان بر عیان» برپاست.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=104224
false
false