×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
خروج از مذاکرات وین امکان پذیر نیست…!

خروج از مذاکرات وین امکان پذیر نیست…!

یادداشت و تحلیل پایشگر احمد قویدل

غبار روی مذاکرات وین در حال نشستن است و در افق آن چیزی به جز برجام دیده نمی شود. اگر به عقب برگردیم و برجام را ظریف تر ارزیابی کنیم باز هم لامحاله به برجام می‌رسیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، هرچه این غبار بنشیند مدعیان قابل احترام انقلابی، بیشتر متوجه خواهند شد که در مناسبات بین المللی نمی توان اراده گرایانه وارد شد. باید باور کنیم پذیرش اینکه در صحنه بین المللی قدرت در اختیار چه کشور‌هایی است و چه اهرم هایی برای حفظ این قدرت دارند، فقط پذیرش یک واقعیت است.‌ تایید و یا رد ایدئولوژیک و نظری این مناسبات مقوله دیگری است.
تفکر انقلابی و تحول خواه می‌تواند برای تغییر این مناسبات بین المللی استراتژی معینی اتخاد و با صبوری راه را با جلب متحدین برای تغییر باز کند. تردید نکنیم در انزوای بین المللی متحدین خود را نه تنها پیدا نمی‌کنیم بلکه دشمنان بیشتری تولید می‌کنیم.
مادامی‌که این تغییر رخ نداده است و ما قصد بازی بین المللی داریم باید با قواعد آن بازی کنیم. میهن دوستان و وطن پرستانی که فکر می کنند اگر جور دیگر پشت میزهای مذاکرات وین می نشستیم، نتیجه ” برجام ” نبود باید باور کنند که صندلی مذاکره تحت قواعدی در سیستم بین الملی وجود دارد و دامنه چگونه نشستن پشت میز مذاکره، دامنه تعریف شده ای است که خروج از آن عملا خروج از مذاکره است.
تحریم های یکجانبه اقتصادی و سیاسی آمریکا و متحدینش مانع رشد اقتصادی کشور است. در شرایطی که عواقب اقتصادی همه گیری کرونا گریبان کشور های فقیر و غنی دنیا را گرفته است. اتخاد سیاست هایی که منجر به تداوم تحریم های اقتصادی و ضد مردمی آمریکا منجر گردد، می تواند به شدت شالوده‌های اقتصادی کشور را دچار بحران نماید.
رشد تورم افسار گسیخته و به موازات آن رشد نارضایتی‌های عمومی، بیکاری، آمار‌‍های تکان دهنده در حوزه آسیب های اجتماعی از حاشیه نشینی گرفته تا معضلات کودکان کار ، از اعتیاد گرفته تا طلاق و …واقعیت هایی هستند که جمهور اداره‌ کشور باید به خوبی ببینند و اجازه ندهند با هم افزایی این بحران ها کشور به سمت ” تله” سقوط سرمایه اجتماعی برود‌.
باید بپذیریم عواقب افتصادی کرونا بر عواقب بهداشتی آن پیشی گرفت و زلزله ای بزرگ در حوزه اقتصاد ایجاد کرده است. نتیجه این زلزله سقوط فقرا به فلاکت و سقوط اقشار متوسط به خط فقر است. این تحلیل آنقدر در تجربه زیسته مردم فارغ از دانش کلاسیک قابل لمس است که انکار ناپذیر و نیازمند کار شناسی و تحقیق هم نیست.
در شرایط هم افزایی بحران‌ها عاقلانه ترین اقدام تلاش برای جلوگیری از این هم افزایی است.‌ بهبود شرایط اقتصادی مردم سال‌ها کار دارد. جبران عوارض اقتصادی زلزله کرونا سال‌ها کار دارد. رفع تحریم های یکجانبه آمریکا و متحدین آن یک راه عاقلانه برایرحذف بحران و جلوگیری از تلاشی اقتصاد کشور است.
در عصر ارتباطات یکی از سلاح های کارا و در دسترس دشمنان کشور رسانه‌های آنان است. رسانه هایی که با تحلیل‌های روانشناسی کارگزاران نظام را به بیراهه می برند. دام‌های رسانه‌ای برای به بیراهه بردن کشور بسیار پیچیده است.
تلاش رسانه های بیگانه فارسی زبان و اپوزیسیون خارج از کشور برای به سخره گرفتن ” نرمش قهرمانانه ” انعکاسی از تلاشی خفته و چراغ خاموش برای تحریک تفکرهایی در ایران است که موسوم به ” تندروها ” گردیده اند. القا تفکر سیاه و سفید در عرصه بین المللی نه تنها کارایی ندارد بلکه ایران را از نعمت تعامل با همسایگان نزدیک خود نیز محروم می‌کنند.
نقشه گام به گام اسرائیل بر اساس یک نقشه استراتژیک با اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای ترمیم ارتباط خود با کشور های عربی منطقه با تسلط دکترین سیاه و سفید در سیاست خارجی ایران بی تردید آنچنان شتابی می‌گیرد که امکان تحقق اهداف بلند مدت این روابط در کوتاه مدت هم میسر می‌گردد.
ما باید این باور را داشته باشیم اگر صد بار مذاکره کنیم، نتیجه برجام است.
انقلابی ترین شخصیت های کشور بزعم مخالفین برجام اگر پشت میز مذاکره بنشینند نتیجه باز هم برجام است. هر تفکر و نگاهی به حوزه روابط بین المللی داشته باشیم به محض نشستن پشت میز مذاکره عملا قاعده بازی حاکم بر این روابط را پذیرفته ایم و به محض خروج از این قاعده مذاکره ای نمی ماند که بخواهیم مواضع حداکثری یا دست بالاتر را اتخاذ کنیم. فقط،جنگ است – آنهم حین جنگ – که ازاین قواعد پیگیری نمی کند و پس از زور آزمایی و فدا شدن جان انسان‌ها و تاسیسات زیر بنایی نهایتا طرفین پشت میز مذاکرات صلح می نشینند و به محض نشستن در چارچوب همبن قاعده بین الملی قرار می‌گیرند. تجربه‌ای که با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در جنگ ایران و عراق تجربه کرده ایم.
نباید فرصت سوزی کرد و بهبود شرایط زندگی و معیشت مردم باید سیاست مسلط بر اذهان مذاکره کنندگان ایرانی باشد.
احمد قویدل – فعال مدنی

false
true
false
false

true