×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۲۸ مهر - ۱۴۰۳  
false
true
ممنوعیت فروش پفک، نوشابه های گازدار ،سوسیس و کالباس در مدارس

پایشگر-سخنگوی وزارت بهداشت از ممنوعیت فروش  انواع نوشیدنی گازدار، چیپس و پفک و سوسیس و کالباس در بوفه مدارس خبرداد.

به گزارش پایشگر ،سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به وضعیت بوفه های مدارس، گفت: مصرف خشکبار شامل خرما، انواع میوه خشک، انواع مغزها (گردو، بادام، بادام زمینی، فندق، بادام‌هندی، پسته)، کشمش، نخودچی، آجیل، آجیل سویا، توت‌ خشک و انجیر خشک، انواع ماست، انواع شیر، پنیر در بسته بندی یک نفره به صورت پاستوریزه یا استریلیزه، : انواع میوه سالم، شسته شده و ضد عفونی شده در بسته‌بندی‌های یک ‌نفره، دوغ بدون گاز و انواع آبمیوه های پاکتی که قند افزوده ندارند و آب‌معدنی، کیک و کلوچه (شامل کلوچه‌های سنتی) و بیسکوئیت از نوع سبوس‌دار با بسته بندی بهداشتی توصیه می‌شود، لقمه سالم شامل نان و پنیر و گردو، نان و تخم‌مرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه ‌فرنگی، نان، کره و عسل را توصیه کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه افزود: باید توجه شود که میوه ها شسته شده و ضد عفونی شده ‌باشند. توصیه می‌شود، از نان‌های سفید به علت دارا بودن نمایه گلیسمی بالا کمتر استفاده شده و به جای آن از انواع سبوس‌دار و غنی شده آن استفاده شود.

حریرچی با اشاره به عرضه مواد غذایی گرم در بوفه مدارس و استفاده از ظروف یکبار مصرف گفت: مصرف غذاهای پخته مانند انواع آش و سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، شله‌زرد، فرنی و سمنو به شرط داشتن تمام شرایط تهیه آنها مثل داشتن آشپزخانه مطابق با آیین‌نامه بهداشت محیط مدارس  توصیه می شود. همچنین باید پخت این غذاها به صورت روزانه انجام شود. باید توجه شود غذاهایی که از بیرون (مراکز پخت) تهیه می‌شوند، وضعیت بهداشتی مرکز پخت و شرایط حمل ونقل غذا مطابق با آیین‌نامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.

وی درباره رعایت نکاتی جهت تهیه غذا از مراکز پخت، تصریح کرد:باید توجه شود که میزان نمک مصرفی در غذا متعادل بوده و روغن به کار رفته با اسیدچرب ترانس کمتر از ۲ درصد باشد. موادغذایی و نوع غذا براساس مقدار نیاز دانش‌آموزان به انرژی و پروتئین براساس سن در نظر گرفته شود. حجم غذا متناسب با سن و انرژی مورد نیاز در نظر گرفته شده و از توزیع نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی های مالت (ماءالعشیر) همراه با غذا یا مجزا خودداری شود. همچنین غذا باید در ظروف یکبار مصرف مناسب توزیع و موادغذایی در ظروف یکبار مصرف مخصوص این مواد، به صورت داغ و سرد ارائه شود.

وی در ادامه به مواد غذایی غیر قابل عرضه در بوفه مدارس اشاره کرد و گفت: انوع پفک، انواع یخمک، نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آدامس، سوسیس، کالباس، سالادالویه، چیپس، انواع لواشک و آلو و آلوچه فله ای و فاقد بسته بندی بهداشتی، آب‌نبات‌هایی که به سطح دندان می‌چسبند، آب‌میوه‌هایی که از آب و قند و اسانس میوه تهیه شده‌اند، فلافل و بستنی‌ یخی از جمله مواد غذایی هستند که عرضه آن ها در پایگاه تغذیه سلامت، غیر مجاز است.

 

حریرچی خاطرنشان کرد: براساس تفاهم نامه وزرای بهداشت و آموزش و پرورش به منظور حفظ سلامت دانش آموزان، هر سال، فهرست اقلام غذایی مجاز و غیر مجاز در بوفه مدرسه توسط وزارت بهداشت تهیه شده و باید در تمام بوفه ها یا پایگاه های تغذیه سالم مدارس اجرا شود. همچنین پایش و نظارت بر اجرای این آیین نامه بر عهده بازرسین بهداشت محیط است و مردم می توانند موارد تخلف را جهت رسیدگی به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

false
true
false
false

true