از نمایندگان مجلس گرفته تا مراجع تقلید/ دولت توجهی به انتظارات و خواستههای مردم ندارد/ پایداریها شمشیر را از رو بستند
اخبار سیاسی پایشگر – انتخابات پایان سال مجلس شورای اسلامی نوع برخورد و گفتمان طیفهای مختلف سیاسی را نسبت به یکدیگر تغییر داده و به نوعی آنها را در مقابل هم قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، در دوسالگی عمر دولت ابراهیم رئیسی و در حالی که جبههبندی جناحهای سیاسی برای تاثیرپذیری بر انتخابات پایان سال جاری در حال شکلگیری است، تقابل برخی گروهها برای تصاحب کرسیهای سبز رنگ مجلس شدت گرفته و موجب صفآرایی اصولگرایان در برابر یکدیگر شده است.
جبهه پایداری که معمولا به برهم زننده بازیهای سیاسی در دقیقه نود شهرت دارد، اخیرا علاوه بر تند کردن دایره گفتمان خود با طرفداران قالیباف در مجلس، شمشیر خود را برای چهرههای قدیمی و ریش سفید این جناح نیز از رو بسته است. صحبت از حداد عادل است که طی روزهای اخیر مورد حمله کم سابقه اعضای پایداری قرار گرفته و به بهانه دست دادن با سیدمحمد خاتمی در یک مراسم، نسخه حذف او از معادلات قدرت را پیچیدند.
در این میان برخی از سخنرانان مذهبی و تندرو و از فعالان این طیف اخیرا در انتقاد از مجلسیان پیشرو شده و نوک حملات خود را متوجه قالیباف و طرفداران او در پارلمان متمرکز کردند تا در نهایت آنها را در انتخابات پیش رو ناکام گذارند.
البته در این بین طرفداران قالیباف هم بیکار ننشستند و از نمایندگان تاثیرگذار و مجرب خود برای پاسخگویی به پایداریها بهره میبرند. یکی از این نمایندگان احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور است که اخیرا در مطلبی نوشت: از تریبونداران حامی دولت صدایی برای ملت درنمی آید، اگر هم سر و صدایی دارند هیچ ربطی به مشکلات مردم نظیر تورم، بیکاری، مسکن، معیشت و سفره مواد غذایی ندارد.
وی با اشاره به اینکه تریبونداران حامی دولت به دلایل سیاسی و جناحی و بهره بردن از منافع خاص، جرات و شهامت بیان دردهای مردم و مطالبهگری از دولت و رییسجمهور و وزرا را ندارند، تاکید کرد: هفته جاری که همپای سایر نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه بوده و در شهرها و روستاها بین مردم در حال پیگیری مشکلات آنان از قطعی آب و برق روستاییان گرفته تا نداشتن فضای ورزشی و بیکاری جوانان و مشکل مسکن و آسفالت و معضلات معیشتی کارگران و بازنشستگان و کارمندان و معلمان هستم، افسوس میخورم که چرا از تریبونداران حامی دولت صدایی برای ملت در نمیآید و اگر هم سر و صدایی دارند هیچ ربطی به مشکلات و مطالبات اصلی مردم نظیر تورم، بیکاری، مسکن، معیشت، سفره مواد غذایی و … ندارد و آنقدر در فضای مجازی غرق شدهاند که از فضای واقعی بیاطلاع هستند.
اظهارات این نماینده مجلس در حالی ایراد شده است که عبدالناصرهمتی رئیس کل سابق بانک مرکزی در انتقاد از عملکرد ضعیف دولت رئیسی نوشته که در دو سال اول دولت رئیسی، چاپ پول ۸۳ درصد، قیمت دلار ۹۵ درصد، قیمت سکه ۱۶۲ درصد و شاخص قیمتها ۱۱۴ درصد افزایش یافته است.
وی در توییتی با اشاره به برخی شاخصهای اقتصادی در دو ساله اول دولت ابراهیم رئیسی، جمله او در مناظره انتخاباتی را که گفته بود «خنثی سازی تحریم یک دولت مقتدر میخواهد» یادآوری کرد و نوشت: آمارهای رشد را جهت تأئید گفته جنابعالی اعلام کردم.
در همین حال آیت الله جوادی آملی یکی از مراجع تقلید در جلسه درس اخلاق هفتگی خود با انتقاد از وضعیت اقتصادی جامعه گفت که اگر مردم بخواهند بایستند، باید جیب و کیفشان پر باشد و خدا هیچ ملتی را با تازیانه فقر امتحان نکند.
شدت انتقادات اخیر برخی از چهرههای مطرح سیاسی و مذهبی از عملکرد دولت در حالی روز به روز افزایش مییابد که همچنان عدم توجه به خواستههای مردم، گرانی بیسابقه، تورم افسارگسیخته، فسادهای مالی و جنسی برخی مدیران و مسوولان دولتی ملت را به ستوه درآورده و در نتیجه انگیزه آنها برای حضور و مشارکت در انتخابات را کاهش داده است.
آنچه که البته بیش از همه در این میان به چشم میآید، شدت تقابل طیفهای سیاسی با یکدیگر برای نشستن بر کرسیهای مجلس، آن هم، به هر قیمت است و چیزی که اهمیت ندارد، توجه به خواستهای مردم و رفع مشکلات عدیده آنهاست.