true
رویدادی که دقیقه نودی نیست/ مردمیکردن جشنواره موسیقی گروهنوازی
اخبار فرهنگی هنری پایشگر– نشست رسانهای دستاندرکاران نخستین جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران روز یکشنبه بیست و یکم مرداد در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر ، آیین رونمایی از پوستر و نشست خبری دستاندرکاران نخستین جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران روز یکشنبه بیست و یکم مرداد در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ابتدای این نشست خبری ضمن ارائه توضیحاتی از روند برگزاری اولین جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران بیان کرد: فراخوان شرکت هنرمندان برای حضور در این جشنواره از امروز در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد. این جشنواره نخستین جشنواره گروهنوازی موسیقی استان تهران است. البته ممکن است جشنوارههایی از این دست در سالهاب قبل برگزار شده باشد اما آنچه برای ما دارای اهمیت بوده عدم محدودیت برای گروههای سنی شرکتکننده است که در جشنوارههای تخصصی چنین مسیری کمتر وجود داشته است. آنچه برای ما دارای اهمیت است توجه و شناسایی گروههای مستعد پهنه استان تهران به ویژه شهرستانها است که امیدوارم بتوانیم توجه بیشتری به این هنرمندان داشته باشیم.
وی افزود: انجمن موسیقی استان تهران کمک قابل توجهی برای شکلدهی فراخوان داشته است. در این مسیر ۲ مجموعه انجمن موسیقی استان تهران، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزارکننده این رویداد هستند و امیدوارم این تعامل منجر به اتفاقات شایستهای در عرصه توسعه موسیقی ایرانی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: تهران میزبان و بستر شکلگرفتن تعاملها و فعالیتهای مختلف فرهنگی به تنوع اقوام ایرانی است و به نوعی میتوان گفت که تهران پایتخت فرهنگی کشور هم هست و به واسطه همین جریان شکلدهی جریانها و جشنوارههای هنری برای ما دارای اهمیت ویژهای بوده است. همانطور که جشنواره تئاتر استان تهران یکی از جشنوارههای مهم کشور است و امیدوارم با اقبالی که هنرمندان به این ۲ جشنواره خواهند داشت شاهد تنوعات بیشتری در حوزه فرهنگ اقوام باشیم که به نسبت دیگر رویدادها از محدودیت سنی کمتری برخوردار است.
فروزانفر تصریح کرد: برگزاری این جشنواره کار دقیقه نودی نیست و هیچ ربطی به اینکه بنده باشم و نباشم ندارد. این کار یک پروژه عقلانی است که مربوط به همه زمانها است. من بر این باور هستم هر سال یک دستگاه فرهنگی باید یک رویداد در حوزههای تحصصی برگزار کند. کاری که ما در حوزه موسیقی و تئاتر انجام دادیم و اکنون هم شرمنده هنرمندان تجسمی هستیم که نتوانستیم برنامهای را برای آنها اجرا کنیم. به هر ترتیب من امیدوارم این رویداد چه من باشم و چه نباشم برگزار شود و اصلا برای ارائه بیلان کاری نیست. اساسا معتقد هستم هر کسی در این صندلیها مینشیند باید اسباب حضور هنرمندان در همه حوزهها را به صورت سالانه فراهم سازد. بله این جشنواره مخاطب مردمی ندارد اما این رویداد ظرفیتی برای شناسایی استعدادها است که امیدوارم بتواند به نتایج مورد نظر برسد و بتوانیم این جشنواره را به سمت مردمیشدن ببریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران تصریح کرد: واقعا هیچ کدام از ما ذهنیتی از بودن یا نبودنمان در صندلی مدیریت نداشتیم و بدون این تفکر بود که اقدام به برگزاری جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران کردیم. آنچه ما انجام دادیم حضور در یک مسیر طبیعی برای مردمیکردن جشنواره و انجام کارهای نکرده در موسیقی است که امیدوارم اصحاب موسیقی این جشنواره را پیدا کنند و آن را جدی بگیرند.
مهدیه حسنی معاون هنری سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران هم در ادامه این نشست گفت: آنچه در جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران مورد توجه است، تلاش برای حضور هنرمندان عرصه موسیقی در ۲ حوزه موسیقی ایرانی و موسیقی جهانی است. آثار شرکتکننده در این رویداد در ۲ مرحله برگزار میشود که در مرحله اول به صورت تصویری و در مرحله دوم آثار به صورت حضوری مورد ارزیابی قرار میگیرد. این در حالی است که در مهر امسال هم مرحله نهایی جشنواره به میزبانی فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار میشود.
وی ضمن معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره توضیح داد: علی فروزانفر، مهدیه حسنی، عباس صیادی، سعیده آرین، علیرضا ایلچی، علی تقیپور، مهدی خرمینژاد، علیرضا ایلچی، سید محسن نورانی و لوریتا دسترنج اعضای شورای سیاستگذاری اولین جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران را تشکیل میدهند.
علی تقیپور دبیرهنری جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران هم در بخش دیگری از این نشست رسانهای بیان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده جشنواره در سه بخش موسیقی ایرانی، موسیقی جهانی و نوازندگی پیانو برگزار میشود که در این راستا مینا افتاده، سلمان سالک و زمان خیری داوران بخش موسیقی ایرانی و غلامسحین محسنی، همایون رحیمیان و گلریز هاشمی داوران بخش موسیقی جهانی هستند. در بخش داوران بخش پیانونوازی هم هنوز به نتیجه نهایی نرسیدهایم اما به زودی اسامی آنها اعلام میشود.
وی درباره جوایز این دوره هم توضیح داد: در بخش جوایز گروه اول ۴۰ میلیون تومان، گروه دوم ۲۰ میلیون و یک جایزه ویژه ۲۰ میلیون تومانی هم در نظر گرفتیم که طی روزهای جشنواره بر اساس آثاری که پیش روی مخاطبان قرار میگیرد به گروه برگزیده اهدا میشود. ما ۲ کار آموزشی هم داریم که بر این اساس یکی از هنرمندان شرکتکننده در کنار اعضای هیات داوران حضور داشته باشد تا با تکنیکهای داوری آشنا شود. نکته دیگر حمایت از گروههای برگزیده جشنواره برای ارتقای سطح آموزشی است که بر این اساس هنرمندان ماهی یک بار آثارشان را پیش روی اعضای هیات داوران قرار میدهند تا بتوانند در این زمینه در حوزههای اجرایی ارتقا پیدا کنند.
عباس صیادی مدیرعامل انجمن موسیقی استان تهران هم در این نشست رسانهای ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای دبیرخانه جشنواره گفت: انجمن موسیقی استان تهران در اسفند سال گذشته تاسیس شد و در قدم بعدی تلاش کردیم تا موضوع جشنواره موسیقی گروهنوازی مورد توجه قرار گیرد. مسیری که به نوعی اولین قدم انجمن موسیقی استان تهران در حوزههای اجرایی است که امیدوارم بتوانیم با این مقدمه اتفاقات خوبی را در عرصه موسیقی رقم بزنیم.
وی افزود: ما در این چند مدت تلاش کردیم تا دفاتر انجمن موسیقی استان تهران در شهرستانهای تهران را تاسیس کنیم. در این زمینه غفلتهایی وجود داشته و بیتردید باید شرایطی فراهم شود که بتوانیم مبنای درستی را برای استعدادیابی شهرستانها داشته باشیم. در این زمینه شناسایی استعدادهای شاخص برای تولید آثار شاخص یکی از مهمترین وظایف ما است؛ مسیری که امیدوارم دربرگیرنده نتایج مثبتی باشد.
مدیرعامل انجمن موسیقی استان تهران گفت: آنچه برای محتوای این دوره از جشنواره برنامهریزی شده، مشاوره از هیات داوران بخشهای مختلف بدون محدودیتهای رایج در این زمینه بوده است که بتوانیم شاهد حضور گستردهتری از هنرمندان عرصه موسیقی در جشنواره باشیم. اما طبیعتا تمرکز روی گروهنوازی و اجرای آثار آهنگسازان ایرانی از مهمترین نکاتی است که روی آن توجه داریم. در مجموع نکته حائز اهمیت توجه و تمرکز به شهرستانها است.
مهدی خرمی دبیر اجرایی جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران هم در بخش پایانی این نشست توضیح داد: یکی از مهمترین و بهترین اتفاقاتی که در این جشنواره میافتد، وحدت رویه دوران بعد از جشنواره است که ما میخواهیم این مسیر درست را برای شرکتکنندگان رقم بزنیم. در این راه بحث آموزش و ارتقای سطح کیفی به سمت نقطه هدف قطعا مهمترین نکته است.
نخستین جشنواره موسیقی گروهنوازی استان تهران با مشارکت گروههای فعال در عرصه اجرای صحنهای استان تهران توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و با همکاری انجمن موسیقی استان تهران برگزار میشود.
در پایان این برنامه از پوستر اولین جشنواره موسیقی گروه نوازی تهران رونمایی شد.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=183035
false
false