×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
استقبال مجلس از تغییرات کلان مدیریتی در صنعت بیمه/وزارت اقتصاد متولی اصلی مبارزه با فساد است/ادغام، مشکل بیمه‌ها را برطرف نمی‌کند

 

استقبال مجلس از تغییرات کلان مدیریتی در صنعت بیمه/وزارت اقتصاد متولی اصلی مبارزه با فساد است/ادغام، مشکل بیمه ها را برطرف نمی کند

اخبار بانک و بیمه پایشگر– یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، از تغییرات کلان مدیریتی در صنعت بیمه کشور استقبال کرد.
به گزارش پایگاه خبری پایشگر،مهرداد بائوج لاهوتی نائب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم لنگرود در گفتگو با خبرنگار پارلمانی “پایشگر“، اظهار داشت: یقینا با تغییر دولت ها و روی کار آمدن دولت جدید، تغییرات مدیریتی در صنعت بیمه رخ خواهد داد، اما اینکه آیا همه این مدیران تغییر خواهند کرد یا خیر، هنوز مشخص نیست.
وی با اشاره به اینکه تاکنون در این زمینه خبر خاصی نشنیدم، افزود: باید منتظر بمانیم ببینیم چه اتفاقی رخ خواهد داد، البته بعید می‌دانم تمامی مدیران عامل شرکت‌های بیمه تغییر کنند، اما یقینا تعدادی از آنها شامل این مساله می‌شوند.

اقدامات مجلس برای مقابله با فساد در صنعت بیمه

چندی پیش وزیر اقتصاد در مراسم معارفه رییس کل جدید بیمه مرکزی از وقوع فساد در صنعت بیمه ابراز نگرانی کرد و خواستار اقدامات لازم برای رفع این مشکل شد.
نایب رییس اول کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع و در پاسخ به این سوال که برای رفع این مشکل و کمک به صنعت بیمه چه اقدامات و راهکارهایی را پیشنهاد می کنید؟ به خبرنگار ما گفت: نخست از دولتی شدن صنعت بیمه باید پرهیز شود، به بیان دیگر هر چه جلوتر می رویم، باید صنعت بیمه را به سمت بخش خصوصی و در واقع خصوصی شدن سوق دهیم.
او افزود: دوم اینکه، با توجه به آنچه از اظهارات آقای همتی شنیدم، بر این باورم که باید تعداد مجوزهای صادره را محدود کنیم. البته معتقدم که این رقابت بین شرکت ها باید وجود داشته باشد، اگر ما بخواهیم بیمه را در انحصار مثلا دو شرکت بیمه ای قرار دهیم که یکی هم دولتی است، طبیعتأ آن رقابت لازم ایجاد نمی شود و هر چیزی را به مردم تحمیل می کنند.‌
لاهوتی ادامه داد: در واقع اگر بتوانیم دامنه رقابت در صنعت بیمه را گسترده تر کنیم، طبیعی است که همه شرکت ها تلاش می کنند با توسعه بازاریابی، به سمت افزایش پرتفوی حرکت کنند.‌
یکی از مشکلاتی که در کشور ما وجود دارد این است که بیمه ها نتوانستند نظر و اعتماد مردم را به سمت خودشان جلب کنند، بنابراین در گام اول، شرکت ها باید تلاش کنند این اعتماد را جلب کنند و در عین حال به این بی اعتمادی، دامن نزنند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: وقتی در کشورهای جهان حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی رخ می دهد، دولت ها خسارتی پرداخت نمی کنند، بلکه بیمه ها این کار را انجام می دهند و پای کار می آیند.
به گفته وی، چون بیمه ها نتوانستند اعتماد لازم را در بین مردم ایجاد کنند، در نتیجه فرهنگ بیمه نیز آن گونه که باید ترویج نیافته است. به عنوان مثال فردی که خانه خود را بیمه می‌کند، سال ها بعد شرکت بیمه به دنبال ایراد و اشکالی است تا به هر نحو ممکن خسارت آن فرد را پرداخت نکند یا کمتر پرداخت کند که همین موضوع به نوعی، ضایع شدن حق مردم است.

وظیفه وزارت اقتصاد در مبارزه با فساد

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: آقای همتی و دوستانشان باید دقت کنند که این نوع مسائل را مدیریت کنند.
من محدود کردن تعداد شرکت های بیمه را به مصلحت نمی دانم، بلکه باید این رقابت وجود داشته باشد تا به اهداف واقعی در حوزه بیمه برسیم.
بائوج لاهوتی در باره ادغام برخی شرکت های بیمه نیز عنوان کرد: آقای همتی گفتند ادغام شوند تا هزینه ها کم شود، اما در واقع به اعتقاد بنده این ادغام به معنای انحصار است. وقتی انحصار در صنعت بیمه ایجاد شود، هر گونه که بخواهند با مردم رفتار می‌کنند.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد با توجه به سخنان وزیر اقتصاد و رییس کل بیمه مرکزی و نیز سایر کارشناسان اقتصادی، بررسی و رسیدگی به موضوع فساد در صنعت بیمه یکی از اولویت‌های مهم مدیران ارشد این صنعت به خصوص مقامات نظارتی و بازرسی باشد.
به نظر شما چرا این سخنان در این شرایط مطرح می‌شود و چگونه می‌توان جلوی فساد در بیمه را گرفت؟ اظهار داشت: وزارت اقتصاد متولی این قضیه است.
به عنوان مثال ما می توانیم بگوییم که دولت بیمه های دولتی را حذف کند، وظیفه اصلی دولت در ارتباط با صنعت بیمه هدایت، حمایت و نظارت است، یعنی با هدایت راه آن را مشخص کند. همچنین از آنها در صورت درخواست کمک، حمایت ‌و در نهایت بر شرکت های بیمه نظارت کند.

پیگیری جدی نظارت ها

اما تا زمانی که اتفاقی نیفتاده و پرونده‌های فساد به قوه قضاییه نرسیده، باید این نظارت ها به طور جدی پیگیری شود تا دیگر فسادی رخ ندهد.
او ادامه داد: وظیفه وزارت اقتصاد که متولی اصلی صنعت بیمه است، در اینجا بسیار مهم است، بنابراین این سوال مطرح می شود که اگر فسادی در صنعت بیمه رخ داده، وزارت اقتصاد کجا بوده؟! و چه برخوردی با این فسادهای رخ داده صورت گرفته است؟
در واقع متولیان و ناظران صنعت بیمه باید پاسخ دهند که چرا و چگونه در صنعت بیمه فساد رخ داده است! اینکه صرفا عنوان شود که در گذشته در صنعت بیمه فساد یا فسادهایی رخ داده است، به تنهایی کافی نیست.

false
true
false
false

true