×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
احتمال فشار مجلس بر دولت به منظور مدیریت بحران اقتصادی/ آیا اصولگرایان مجلس، اصلاح طلب می شوند؟

احتمال فشار مجلس بر دولت به منظور مدیریت بحران اقتصادی/ آیا اصولگرایان مجلس، اصلاح طلب می شوند؟

اخبار سیاسی پایشگر– سخنان اخیر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در خصوص گرانی و تورم در کشور، بازتابی از نارضایتی‌ها و مشکلات اقتصادی است که از مدت‌ها پیش گریبان‌گیر مردم ایران بوده است.

به گزارش پایگاه خبری پایشگر، او در نشست خبری دیروز با خبرنگاران، ضمن اشاره به نقش مهم دولت، بانک مرکزی و خود مجلس در بروز وضعیت کنونی، تاکید کرد که مشکلات اقتصادی از جمله تورم و گرانی، نتیجه عملکرد نادرست این نهادها در سال‌های اخیر است.
این اظهارات نشان‌دهنده تغییر رویکرد رئیس مجلس و احتمالاً بازنگری در سیاست‌های اقتصادی و نظارتی است که در گذشته توسط این نهادها اتخاذ شده است.

وی همچنین در سخنانش دولت را عامل اصلی بحران های اقتصادی کشور می‌داند، در حالی که در زمان دولت شهید رئیسی، چنین دیدگاهی نداشت و حالا در دولت پزشکیان، ناگهان طرفدار انجام اصلاحات اقتصادی شده است.

یکی از نکات برجسته در سخنان قالیباف، اشاره به نقش دولت و بانک مرکزی به عنوان مقصران اصلی در ایجاد تورم و گرانی است.
رئیس مجلس ضمن انتقاد از سیاست‌های مالی و پولی دولت، بر لزوم اصلاحات در این حوزه‌ها تاکید کرد.
او معتقد است که بانک مرکزی باید سیاست‌های خود را در زمینه کنترل نقدینگی و کاهش نرخ تورم تغییر دهد.
در واقع، به نظر می‌رسد که قالیباف از تصمیمات اقتصادی دولت در گذشته به شدت انتقاد دارد و آن‌ها را عامل اصلی بحران‌های کنونی می‌داند.

از طرفی، سخنان قالیباف همچنین به مجلس به عنوان یکی از نهادهای مسئول در بحران اقتصادی اشاره دارد.


این سخنان نشان می‌دهد که رئیس مجلس، در عین حال که دولت و بانک مرکزی را مقصر می‌داند، خود را نیز از این انتقادات بی‌نصیب نمی‌داند و به نوعی از بابت نظارت ناکافی بر تصمیمات اقتصادی و عدم واکنش مناسب به وضعیت اقتصادی انتقاد می‌کند.
این تغییر رویکرد به نوعی نشان‌دهنده پذیرش برخی مسئولیت‌ها از سوی مجلس است و شاید به‌منظور اصلاح و بازنگری در سیاست‌های اقتصادی گذشته باشد.

همچنین، در این سخنان اشاره به لزوم تغییر رویکرد اقتصادی و اتخاذ تصمیمات جدید برای کنترل تورم و گرانی از سوی رئیس مجلس مشهود است.
این تغییر رویکرد می‌تواند به معنای فشار بر دولت و بانک مرکزی برای اجرای سیاست‌های سختگیرانه‌تر و کارآمدتر در زمینه مدیریت بحران اقتصادی باشد.
به نظر می‌رسد که قالیباف به‌دنبال تغییراتی در سیاست‌های اقتصادی است که بتواند به کاهش نرخ تورم و مهار گرانی کمک کند.

این تغییر رویکرد در سخنان قالیباف، احتمالاً با هدف ایجاد هم‌افزایی بیشتر بین مجلس و سایر نهادهای اجرایی برای مقابله با بحران اقتصادی است.
آنچه از اظهارات وی برمی‌آید، این است که مجلس قصد دارد نقش فعالتری در نظارت بر سیاست‌های اقتصادی ایفا کند و به‌طور مستقیم‌تر بر روند تصمیم‌گیری‌های اقتصادی اثر بگذارد.
این به‌ویژه در شرایطی که نقدها به عملکرد دولت و بانک مرکزی در کنترل بحران اقتصادی بیشتر شده است، می‌تواند نشانه‌ای از تلاش برای تقویت جایگاه نظارتی مجلس باشد.

در نهایت، سخنان قالیباف می‌تواند حاکی از یک تغییر استراتژیک در رویکرد مجلس و به‌ویژه رئیس آن نسبت به مسائل اقتصادی کشور باشد.
رئیس مجلس به‌خوبی آگاه است که مسئولیت‌های مجلس در نظارت و اصلاح قوانین اقتصادی می‌تواند به بهبود شرایط کشور کمک کند.
از این‌رو، تغییر رویکردی که در سخنان او مشهود است، شاید بیانگر تصمیمات جدید و تلاش برای بازسازی سیاست‌های اقتصادی کشور باشد که بتواند به کاهش تورم و گرانی کمک کند.

false
true
false
false

true