×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
بیش از ۹۹ درصد زائران تعیین تکلیف شدند/استقرار ۱۳ آمبولانس برای خدمات‌رسانی به حجاج

بیش از ۹۹ درصد زائران تعیین تکلیف شدند/استقرار ۱۳ آمبولانس برای خدمات‌رسانی به حجاج

اخبار اجتماعی پایشگر– معاون حج و زیارت مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت: تا امروز بیش از ۹۹ درصد از زائران حج معاینه پزشکی و تعیین تکلیف شده‌اند، کمتر از ۵۰۰ نفر باقی مانده‌اند که عمدتاً از کاروان‌های جدید هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، طاهر درودی افزود: همچنین حدود ۲۰۰ زائر در حال تکمیل آزمایش‌ها و مشاوره‌ها برای نهایی شدن پرونده پزشکی خود هستند.

تشخیص استطاعت جسمی و روانی با سه سطح کمیسیون پزشکی

درودی گفت: معاینه زائران از طریق پزشکان آغاز می‌شود و در صورت عدم احراز استطاعت، فرآیند بررسی به کمیسیون‌های استانی و در نهایت کشوری ارجاع می‌شود، کمیسیون استانی متشکل از پنج پزشک متخصص است که تجربه حضور در حج را دارند، در صورت اعتراض مجدد زائر، پرونده به کمیسیون کشوری ارجاع می‌شود که تصمیم آن نهایی است.

وی درباره جزئیات تمهیدات درمانی، فرآیند معاینه و ارزیابی استطاعت جسمی و روانی زائران، و ترکیب تیم درمانی اعزامی به عربستان اظهار کرد: طبق دستورالعمل جدید دولت عربستان، تمامی مراکز درمانی کشورهای شرکت‌کننده در حج باید با مراکز متناظر خود در عربستان قرارداد همکاری داشته باشند، ایران نیز با یک مرکز عربستانی قرارداد بسته و ارائه خدمات درمانی به زائران را با رعایت ضوابط جدید انجام خواهد داد.

۲۷۰ زائر در کمیسیون کشوری بررسی شد

وی افزود: امسال حدود ۲۷۰ نفر به کمیسیون کشوری ارجاع شدند، بیش از ۶۰ درصد از زائرانی که نیاز به بررسی مجدد داشتند، پس از اصلاح شرایط، تأیید شدند. حدود ۱۰۰ نفر به دلیل نداشتن شرایط جسمی یا روانی مناسب از اعزام امسال معاف شدند، اما ممکن است سال آینده با بهبود وضعیت، اجازه تشرف پیدا کنند.

استقرار ۱۳ آمبولانس؛ ۸ دستگاه با مجوز تردد در مشاعر مقدسه (عرفات، مشعر و منا)

وی افزود: با توجه به شرایط خاص حج، هشت دستگاه آمبولانس مجهز و فعال علاوه بر آمبولانس‌های پیشین اجاره شده است، در مجموع ۱۳ آمبولانس در اختیار زائران ایرانی قرار خواهد گرفت که هشت مورد از آن‌ها با مجوز ویژه در مشاعر مقدسه شامل عرفات، مشعر و منا تردد خواهند داشت، بر اساس قوانین جدید، تنها آمبولانس‌ها مجاز به فعالیت هستند و استفاده از دیگر خودروهای امدادی در مشاعر مجاز نیست.

هر ۵۵۰ زائر یک پزشک

وی ادامه داد: بر اساس مقررات فعلی، به ازای هر ۵۵۰ زائر یک پزشک تعیین شده است، این پزشکان در ایران معاینات را انجام داده‌ و سپس به عربستان اعزام می‌شوند، با وجود رعایت این نسبت، به نظر می‌رسد این عدد نسبت به استانداردهای بین‌المللی اندک بوده و نیاز به بازنگری دارد، البته ایران همواره جزء کشورهای برتر در حوزه پزشکی در حج و زیارت بوده است.

درودی گفت: ترکیه و مالزی در حال نزدیک شدن به استانداردهای ایران هستند جمهوری اسلامی ایران همواره از نظر خدمات پزشکی در حج در میان کشورهای برتر قرار داشته است، ترکیه در سال‌های اخیر با افزایش کیفیت خدمات خود به ایران نزدیک شده و کشورهای مالزی، اندونزی و عراق نیز در حال پیشرفت در این زمینه هستند. ایران و ترکیه تنها کشورهایی هستند که در عربستان بیمارستان دارند، بیمارستان ایران در زمان مراسم حج به زائران ایرانی خدمات ارائه می دهد.

۶۰ کلینیک و یک بیمارستان ۶۴ تخت‌خوابی در مکه

وی اضافه کرد: ایران در حج امسال حدود ۶۰ کلینیک در سطح شهر مکه فعال خواهد داشت، همچنین بیمارستان تخصصی جمعیت هلال‌احمر با ظرفیت ۶۴ تختخواب در این شهر مستقر خواهد بود، خدمات پزشکی در سه سطح درمان اولیه در کلینیک‌ها، خدمات تخصصی در درمانگاه‌های ویژه و در صورت نیاز بستری در بیمارستان به زائران ارائه می‌شود.

عدم مجوز راه‌اندازی اتاق عمل؛ ارجاع موارد خاص به بیمارستان‌های عربستان

درودی گفت: هیچ‌یک از کشورهای مهمان در عربستان مجاز به راه‌اندازی اتاق عمل نیستند، در صورت نیاز به جراحی، زائران به بیمارستان‌های کشور عربستان ارجاع می‌شوند، در بیمارستان ایران خدماتی چون رادیولوژی، سونوگرافی و سایر خدمات پاراکلینیکی ارائه خواهد شد.

تیم درمان ۳۶۰ نفره؛ ۳۰ درصد نیروهای تازه‌ وارد

وی افزود: تیم درمانی حج شامل حدود ۳۶۰ نفر است که ترکیبی از پزشکان عمومی، متخصص، پرستار، تکنسین دارویی، پشتیبانی، خدمات و راننده هستند. از این تعداد، حدود ۳۰ درصد برای نخستین بار در حج شرکت می‌کنند تا برای سال‌های آینده نیروسازی انجام شود. کادر تیم درمان به‌ جز یک عمره چندساعته، در طول عملیات حج صرفاً به زائران خدمت می‌کنند.

وی با بیان اینکه همچنین در صورت نیاز به بستری شدن بیماران در شهر مدینه، از ظرفیت بیمارستان‌های دولتی و خصوصی این شهر استفاده می‌شود، توضیح داد: در این مسیر، پزشکانی به عنوان رابط هلال‌احمر با بیمارستان‌های عربستانی همکاری می‌کنند تا روند بستری، درمان و پیگیری وضعیت زائران ایرانی با دقت و سرعت انجام شود، این پزشکان به صورت روزانه روند پیشرفت بیماری و سیر درمان بیماران بستری را رصد می‌کنند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر عنوان کرد: در مکه نیز بر اساس پراکندگی زائران در هتل‌ها، پوشش درمانی گسترده‌ای در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه زائران ایرانی در ۵۷ هتل اقامت دارند، در هر کدام از این هتل‌ها خدمات درمانی به صورت ۸ ساعته، ۱۶ ساعته یا ۲۴ ساعته ارائه می‌شود.

امسال ۸۳ هزار زائر در قالب ۶۴۳ کاروان به عربستان اعزام می شوند؛ نخستین کاروان حج تمتع در قالب زائران مدینه قبل، از ۱۵ اردیبهشت راهی سرزمین وحی می شود و پروازهای جده که مربوط به زائران مدینه می‌شود، از ۲۳ اردیبهشت انجام خواهد شد.

false
true
false
false

true