×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
از تقابل تا تساهل؛ سندیکای بیمه‌گران عقب نشست یا صحنه‌گردان شد؟

از تقابل تا تساهل؛ سندیکای بیمه‌گران عقب نشست یا صحنه‌گردان شد؟

اخبار بانک و بیمه پایشگر: شهراد اثنی عشری– در حالی‌که هنوز جوهر بیانیه انتقادی سندیکای بیمه‌گران ایران درباره صلاحیت مدیران کلیدی خشک نشده، حالا این نهاد با لحنی آشتی‌جویانه رسانه‌ها را به سکوت و خویشتنداری فرا می‌خواند.

تغییر ناگهانی موضع سندیکا، پرسش‌های تازه‌ای درباره پشت‌پرده اختلافات با بیمه مرکزی به‌وجود آورده است.
آیا این عقب‌نشینی نشانه حل اختلافات است یا تلاشی برای مدیریت بحران زیر پوست صنعت بیمه؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پایشگر، صدور بیانیه اخیر از سوی روابط عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران در واکنش به گزارش‌هایی که به زعم آن «سوءبرداشت رسانه‌ای» از اختلافات با بیمه مرکزی را دامن می‌زنند، نشان از نوعی عقب‌نشینی یا بازنگری در موضع‌گیری‌های پیشین دارد.

این در حالی است که همین سندیکا، در بیانیه‌ای جداگانه و نسبتاً صریح، به نقد اقدامات بیمه مرکزی در زمینه تأیید صلاحیت مدیران کلیدی شرکت‌های بیمه پرداخت و خواستار شفافیت و اصلاح رویه‌ها شد.

اکنون دعوت رسانه‌ها به «خویشتنداری» و «هم‌صدایی»، این شائبه را تقویت می‌کند که فشارهایی درون‌سازمانی یا حتی بیرونی، موجب تغییر لحن و استراتژی ارتباطی سندیکا شده است.

از منظر فنی، صنعت بیمه نیازمند تعادل میان نظارت مقتدر و استقلال عملیاتی است.
نقد به عملکرد نهاد ناظر (بیمه مرکزی) اگر در چارچوب تخصصی و به‌منظور بهبود ساختارهای حکمرانی باشد، نه تنها منفی تلقی نمی‌شود بلکه ضروری است.
اما چرخش ناگهانی مواضع و تلاش برای تقلیل اختلافات اساسی به «سوءتفاهم رسانه‌ای»، اعتبار گفتار و اقدام سندیکا را با چالش مواجه می‌سازد.

وقتی بدنه کارشناسی صنعت بیمه احساس کند مسائل پشت درهای بسته و با مماشات حل می‌شوند، انگیزه برای مشارکت سازنده در اصلاحات از بین می‌رود.

از سوی دیگر، واکنش تلویحی یا سکوت مصلحتی بیمه مرکزی در قبال این فراز و فرودها نیز قابل تأمل است.

نهاد ناظر به‌جای اتکا به سکوت یا واکنش‌های غیررسمی، می‌تواند با شفاف‌سازی در مورد سیاست‌ها و چرایی تصمیماتش، از سطح تنش‌ها بکاهد و مانع از شکل‌گیری گمانه‌زنی‌های مضر شود.

اگر بیمه مرکزی و سندیکا هر دو مدعی هستند که هدفشان ارتقای صنعت بیمه است، که قاعدتاً هست، می‌بایست این هدف در رفتار و گفتارشان نیز قابل مشاهده باشد، نه آن‌که با بیانیه‌های متناقض فضا را مبهم‌تر کنند.

برای خاتمه دادن به این غائله، پیشنهاد می شود یک نشست مشترک علنی با حضور نمایندگان سندیکا، بیمه مرکزی، و رسانه‌ها برگزار شود.
در این نشست می‌توان هم به تبیین اختلافات پرداخت و هم برای رسیدن به سازوکارهای اصلاحی و تعامل‌پذیر توافق کرد.
شفافیت، گفت‌وگوی مستند و پرهیز از بیانیه‌نویسی‌های دوپهلو، تنها راه بازسازی اعتماد عمومی و حرفه‌ای به این دو رکن کلیدی صنعت بیمه است.

منبع خبر : پایشگر
false
true
false
false

true