تأسیس صندوق پروژه بیمههای زندگی، ابزاری برای تأمین مالی بنگاه های تولیدی
اخبار بانک و بیمه پایشگر-رئیس هیات مدیره بیمه دانا، تأسیس صندوق پروژه بیمههای زندگی را اقدام موثری برای توسعه و تقویت بیمه های زندگی از یک طرف و ابزاری برای تأمین مالی از طریق بازار بیمه از طرف دیگر دانست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر به نقل از روابط عمومی بیمه دانا، دکتر رضا جعفری گفت: با شکلگیری این صندوق و عرضه بیمههای زندگی برای پروژه های تعریف شده سرمایهگذاران میتوان منابع مورد نیاز آن پروژه ها را تأمین و بدین طریق تأمین مالی بنگاه ها از بانک محوری به بیمه محوری تبدیل شود و بیمه شدگان را نیز علاوه بر پوشش بیمههای عمر در سود ناشی از اجرای پروژه ها مشارکت داد.
وی در جمع رئیس کل و اعضای هیات عامل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با تقدیر از اقدامات و تلاشهای نهاد ناظر، به ویژه پشتکار و تلاشهای رئیس کل طی مدت حضورشان در صنعت بیمه به منظور توسعه فرهنگ بیمه و افزایش ضریب نفوذ آن در جامعه و رفع بسیاری از مشکلات موسسات بیمه گفت : با توجه به وضعیت بازار بیمه در حال حاضر و با هدف تقویت شاخصهای عملکردی و رفع برخی مشکلات باقیمانده در این صنعت به نظر میرسد ارائه چند پیشنهاد و اجرایی شدن آن در سطح جامعه بتواند کمک شایانی به حل این مسائل در حوزه اجرایی کند.
وی گفت: سرمایه موجود شرکتهای بیمه نیاز به بازنگری دارد، زیرا به نظر میرسد سرمایه موجود فعلی که برابر مقررات نهاد ناظر و مصوبه هیات دولت تعیین شده، کفایت پوشش تمام ریسکهای بیمهگری و سرمایهگذاری این شرکتها را نمیکند، لذا پیشنهاد میشود با الهام گرفتن از مبانی علمی و نظری، چارچوبی برای تعیین سرمایه بهینه هر یک از شرکتها با توجه به ریسکهایی که پذیرفته اند، برنامههای استراتژیک و در نظر گرفتن انتظارات سهامداران تعریف شود .
همچنین به نظر میرسد آئیننامه توانگری مالی فعلی در شرایط حاضر و با توجه به تغییر متغیرهای تأثیرگذار بر ضرایب ریسک موسسات بیمه نیاز به مهندسی مجدد دارد .
دکتر جعفری، بازنگری در برخی از مقررات بیمه مرکزی و نهاد ناظر از جمله آئین نامه 60 را مورد تأکید قرار داد و افزود: محدودیتهای آئیننامه فعلی مربوط به سرمایهگذاریها موجب میشود شرکتهای بیمه نتوانند از فرصتهای سودآوری سایر زمینههای سرمایهگذاری استفاده کنند و متحمل هزینه فرصت میشوند .
وی همچنین یکی از مشکلاتی را که در بازار بیمه در حال شکلگیری است، ظهور پدیده دامپینگ دانست و پیشنهاد کرد: نهاد ناظر با تعریف حداقل نرخهای لازم و نظارت بر حسن اجرای آن میتواند از ظهور این پدیده در این بازار پیشگیری کند .
رئیس هیات مدیره بیمه دانا در ادامه اظهار داشت: در صنعت بیمه کشور و در حوزه مدیریت مطالبات، آئیننامه شفافی وجود ندارد که تدوین و تصویب آئیننامه مورد اشاره راهکاری برای مدیریت مطالبات درصنعت و مانع از تورم مطالبات میباشد .
وی خواستار استقرار آنلاین سیستم اعتبارسنجی در صنعت بیمه شد و تأکید کرد: با توجه به مشکلات حاکم در صنعت بیمه و بدحسابی بعضی از بیمهگذاران پیشنهاد میشود سامانه سنهاب توسعه و امکان دسترسی آنلاین برای همه واحد های اجرایی اعم از شعب و شبکه فروش برای ارزیابی و اعطای اعتبار به مشتریان فراهم شود .
دکتر جعفری تاسیس آژانسهای رتبهبندی شرکتهای بیمه در کشور را نیاز امروز بازار بیمه دانست و همچنین درخصوص شفاف سازی صورتهای مالی در راستای ارتقاء سطح اعتماد فعالان بازار و سهامداران پیشنهاد کرد گزارشگری مالی بر مبنای استاندارد بین المللی irfs بطور تدریجی و طی برنامه زمانبندی شده در صنعت بیمه نهادینه شود .
دکتر جعفری در پایان ضمن تقدیر از حضور و رهنمودهای ارزشمند رئیس کل بیمه مرکزی در دیدار با کارکنان بیمه دانا و همچنین تلاشهای مدیرعامل و کلیه کارکنان این شرکت در تحقق بودجه پیش بینی شده، رشد فروش و بهبود شاخصهای عملکردی ابراز امیدواری کرد: روند رو به رشد شرکت در سال آینده نیز با بهرهگیری از منویات نهاد ناظر بیمه و رهنمودهای رئیس کل بیمه مرکزی با قدرت و اهتمام بیشتری ادامه یابد.