×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
از ضرورت وجود صندوق حوادث طبیعی تا نقش ذخیره بلایای طبیعی در صورتهای مالی شرکت‌های بیمه

از ضرورت وجود صندوق حوادث طبیعی تا نقش ذخیره بلایای طبیعی در صورتهای مالی شرکت‌های بیمه

اخبار بانک و بیمه پایشگر-در دهه‌های گذشته حوادث طبیعی از جمله سیل و زلزله خسارات اقتصادی و تلفات جانی زیادی به مردم و کشورمان که طبق آمارهای جهانی از جمله کشورهایی است که در معرض بیشترین بلایای طبیعی می باشد تحمیل کرده است و همواره دولت و زیاندیدگان پس از وقوع حوادث طبيعی با مساله جبران خسارت های ناشی از آن روبه رو هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر،در کنار پیشگیری و مدیریت بحران که با اجرای اقداماتی از وقوع حوادث طبیعی و یا کاهش خطرت آن جلوگیری می نماید از چندین سال پیش ضرورت وجود “صندوق بیمه حوادث طبیعی” همچون کشورهای دیگر احساس گردید که لایحه آن در سال 1380 به پیشنهاد بیمه مرکزی تهیه و توسط دولت به مجلس ارسال شد و متاسفانه پس از کش و قوس های فراوان توسط مجلس شورای اسلامی تصویب گردید اما فراز و فرودهای آن باعث گردیده این صندوق رسما تاسیس نگردد.
وجود این صندوق نظیر آنچه در کشورهای دیگر وجود دارد انقلابی در بیمه حوادث طبیعی کشورمان خواهد بود و مشارکت صنعت بیمه، دولت و مردم در ارائه پوشش بیمه ای اجباری و اختیاری را برای حوادث طبیعی فاجعه آمیز به بار خواهد آورد چرا که بنا برگزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی؛ هر سال به صورت میانگین 8 هزار میلیارد تومان از بودجه سالانه نیز به پرداخت خسارت حوادث طبیعی اختصاص می یابد.
“صندوق بیمه حوادث طبیعی” راهی برای پیش بینی و فراهم آوردن امکانات مالی جبران خسارت ها و بازسازی موارد آسیب پذیر به حساب می آید و هدف از ایجاد آن، کمک به آسیب دیدگان و کاهش بار مالی دولت و ارتقا توانایی افراد برای بازگشت به شرایط قبل از حادثه طبیعی است.
در کنار وجود “صندوق بیمه حوادث طبیعی”، شرکت های بیمه طبق ماده 1 آیین‌نامه 58 بیمه مرکزی، علاوه بر ذخایر معمول باید نسبت به احتساب “ذخیره فنی تکمیلی و خطرات طبیعی” نیز اقدام و هر ساله این ذخیره را محاسبه و به‌صورت جمع‌شونده به حساب ذخیره مربوطه در ترازنامه شرکت خود اضافه کنند و با انجام این امر و احتساب این ذخیره، بنا به دلایلی تضادهایی میان استانداردهای حسابداری و قوانین بیمه ای بوجود می آید و باعث تعدیل صورتهای مالی شرکت های بیمه به صورت گزارش مشروط و محدود شدن پرداخت بخش قابل توجهی از سود قابل تقسیم شرکت ها به سهامداران می گردد.
حال که از ابتدای سال جاری بخش هایی از کشور درگیر سیلی ویرانگر شده و خسارت های ناخوشايندی را برای منازل، خودروها، تاسیسات شهری و تلفات جانی و مالی و…. رقم زده است و یقینا بار مالی سنگینی به دولت و به شرکتهای بیمه تحمیل می نماید ضرورت وجود “صندوق بیمه حوادث طبیعی” و همچنین نقش وجود “ذخیره بلایای طبیعی” در صورت های مالی شرکت های بیمه و نحوه برخورد با آن پررنگ تر و مشهودتر از همیشه می باشد.

false
true
false
false

true