true
پرداخت نقدی، در باجه الکترونیک آزاد راه ها
گروه یادداشت و تحلیلی اجتماعی پایشگر- آرزو محمدی-برای راحتی تردد کننده های آزاد راهی ، روش هایی در نظر گرفته شده اما راحت ترین کار، پرداخت الکترونیک عوارض است .
مدتی است که پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه ها از طریق رسانه ها تبلیغ می شود. این برنامه ،هدف و یا شعار ، در ابتدا خیلی جذاب به نظر می رسد اما فقط نباید در حد تبلیغ باشد و مسئولان باید پیش از اجرای هر کارباید تمام جوانب آن را سنجیده و بعد اجرا کنند و مردم هم مطمئنا وقتی با طرح و برنامه ای سنجیده روبه رو می شوند، از آن استقبال می کنند ، به خصوص وقتی بدانند که با مشارکت در کاری ، از اتلاف وقتشان جلوگیری می شود.
پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه ها،طرح جالبی است که هم مشترکان از آن نفع می برند و هم بانکها ، شرکتهای طرف قرارداد و البته کسانی که از پرداخت عوارض آزادراه ها منتفع میشوند.
علیرغم این که چنین طرحی می توانست نتایج بهتری داشته باشد متاسفانه با کاستیهای هم مواجه است. یکی از مزایای این طرح این است که اگر چه در تمامی ایستگاههای پرداخت عوارض برای پرداخت الکترونیکی جایگاهی تعبیه شده ولی در برخی از کیوسک ها ،هم چنان متصدیان حضور دارند که از مسافران درخواست پول می کنند و وقتی اعلام میکنیم که هزینه لازم برای پرداخت عوارض شارژ شده، میگویند که در این جایگاهها امکان پرداخت الکترونیکی عوارض وجود ندارد و مسافران مجبور به پرداخت نقدی می شوند. به همه اینها اضافه کنید پیامکی را که یک ماه بعد به دست مسافر می رسد و در آن شرح تردد و پرداخت عوارض و البته مبلغی که این بار از حساب بانکی شارژ شده در طرح آنی خودرو کسر میشود.
این در حالی است که به دلیل نقص در اجرای این طرح در برخی از ایستگاه های پرداخت عوارض خودرو مسافران مجبور به پرداخت دوبار عوارض میشوند و دست شان هم به هیچ جایی بند نیست و رقم پرداختی عوارض ،چندان زیاد نیست که مسافران آن را پیگیری کنند اما به این مسئله کنید که اگر در هر مسیر دو هزار تومان از جیب می دهید و دوهزار تومان هم از حسابتان کسر شود، با توجه به تردد بسیار بالایی که در آزادراهها وجود دارد چه رقم بالایی روزانه از جیب مردم میرود و چه رقم بالایی به جیب برخی سرازیر می شود. کسی هم برای این که دوبار پولی را از جیب پرداخت کرده،شکایت نمی کند اما رقم بالایی بدون رضایت از جیب مردم پرداخت می شود.
ای کاش مسئولان قبل از اجرایی شدن هر طرحی و تبلیغات گسترده برای آن امکانات اجرایی کارهایشان را تکمیل و بعد آن رااجرا می کردند تا مردم از یک سوراخ ، دوبار گزیده نشوند.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=43395
false
false