true
ربیعی: روحانی منکر قانونی بودن شورای نگهبان نیست
اخبار سیاسی پایشگر- سخنگوی دولت گفت: جایگاه ریاست جمهوری یکی از عمودهای این خیمهای است که به نام جمهوری اسلامی برپا شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، علی ربیعی در جلسه هفتگی سخنگوی دولت گفت: هفته گذشته، هفته بسیار پرتحرک و با نشاطی را پشت سر گذاشتیم. راهپیمایی عظیم اربعین در نهایت شکوه و عظمت برگزار شد که جا دارد از همه دست اندرکاران برگزاری این مراسم عظیم معنوی ـ سیاسی از مسئولان امر گرفته تا مردم عاشقی که پای در این حرکت تاریخ ساز گذاشتند تقدیر و تشکر کنم.
وی یادآورشد: در مسیر برگزاری چنین جنبش و حرکت اجتماعی ـ سیاسی بزرگ که به آن بزرگترین اجتماع بشری لقب دادهاند اقدامات بزرگی انجام میشود که گاه به چشم کسی نمیآید. از آماده کردن زیرساختهای لازم برای انجام این راهپیمایی که سادهترین آن آماده کردن راهها و وسایل ایاب و ذهاب است تا پیچیدهترین بخش آن که تامین امنیت زائران در طول مسیر رفت و برگشت است، آن هم نه فقط در کشور مبدا که در هر دو کشور و برای این کار جدای از اقدامات اجرایی و عملیاتی به هماهنگیهای گسترده، صمیمی و تعامل سازنده میان دو کشور و دو ملت نیاز است.
وی در ادامه با تشکر از همکاری دولت عراق، افزود: بدون شک این راهپیمایی با شکوه حاوی پیامهای جدی سیاسی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی روشنی برای منطقه و جان است و از جمله برای دولت امریکا که بداند ملت ایران ملتی نیست که با فشار حداکثری اقتصادی از پای درآید و شما دیدید که در همین وضعیت تحریمهای فلجکننده و حیرت انگیز که در تاریخ بیسابقه بوده است، ملت و دولت ایران با چنین شور و نشاطی که نشان از جریان داشتن زندگی در بالاترین حد خود است چنین حرکت عظیمی را سازماندهی کردند و بیش از سه و نیم میلیون زائر از ایران به عراق رفتند و برگشتند.
وی خاطرنشان کرد: اربعین فرصتی شد تا ملت ایران و عراق نیز بار دیگر در هم تنیدگیهای مذهبی ـ اجتماعی ـ فرهنگی خود را به منصه ظهور برسانند و مرزبندیهای جغرافیایی و مرزکشیهای سیاسی استعمارگران را که در طول یک قرن اخیر اساسا برای جداسازی ملتها و ایجاد اختلافات قومی ـ مذهبی میان آنها بوده است در این حرکت عظیم و به عشق امام حسین و با محوریت شعار«حسین یجمعنا» نادیده گرفته و زیر پا بگذارند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت امسال برای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم اربعین تلاش زیادی کرد، ادامه داد: امسال با تلاشهای دولت شرط ویزا و به تبع آن پرداخت وجه برای سفر به عراق برداشته شد که خود این امر تاثیر زیادی در افزایش چشمگیر زائران اربعین داشت به طوریکه از ابتدای محرم تا روز اربعین نزدیک به سه و نیم میلیون نفر( ۳میلیون و ۴۶۸ هزار نفر) مشرف به عتبات عالیات شدند. خب ارائه خدمات زیربنایی به این تعداد جمعیت واقعا کار شگرفی بوده است.
وی اضافه کرد: نزدیک به دو هفته کلیه زیرساختهای غرب کشور در خدمت زائران قرار داشت. بیش از ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس شهری و بین شهری در داخل کشور زائران را به پایانههای مرزی رساندند و برگرداندند و بیش از ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس به داخل عراق اعزام شدند. بیش از شش هزار کامیون برای ارسال محمولههای موکب داران به خدمت گرفته شد. روزانه بیش از یک میلیون وعده غذایی و در مجموع نزدیک به ۱۱۳ میلیون وعده غذایی و میان وعده و ۱۵۰ میلیون بطری آب آشامیدنی در میان زائران پیش از ورود به عراق توزیع شد، بیش از ۴۰۰ هزار نفر پیش از ورود به عراق به مراکز اورژانس مراجعه کردند. بیش از ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس و ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس مجهز به مرزهای ۴ گانه کشور اعزام شدند. ۱۷ هزار نیروی عملیاتی اورژانس کشور در حالت آماده باش بودند. ۱۶۰ تیم مجهز بهداشتی در این مدت به پایانههای مرزی ایران و کشور عراق اعزام شدند. ۱۵ فروند بالگرد و ۴ فروند هواپیما در این مدت در مرزها مشغول به خدمات رسانی بودند.
وی یادآور شد: البته اینها امارهایی هست که تا همین حالا بهدست من رسیده و قابل بیان بوده است و قطعا میزان خدمات رسانی و حجم کارها خیلی بیشتر از این بوده است. مثلا تلاشهای صورت گرفته برای حفظ امنیت و مسائل مرتبط با ان واقعا قابل بیان و احصاء نیست. در مجموع همه زحمت کشیدند همه دستگاههای دولتی، عمومی، دستگاههای غیر دولتی و از همه مهمتر این مردم بودند که واقعا حماسه آفریدند.
سخنگوی دولت همچنین گفت: امیدوارم همه کسانی که به هرنوعی در هرچه باشکوه تر و هرچه بهتر برگذار شدن این حماسه نقش افرینی کردند ماجور باشند و دولت نیز بتواند میزان خدمات رسانی خود به زائران اباعبدالله را افزایش دهد.
وی در ادامه این نشست خبری به حضور رئیسجمهوری در دانشگاه تهران طی هفته گذشته اشاره کرد و افزود: این سخنان بازتاب وسیعی در رسانهها داشت و برغم استقبال گستردهای که از این مواضع در میان مردم و نخبگان صورت گرفت، معدود افرادی هم مانند همیشه برداشتهای خاصی از این اظهارات کردند که براساس همان برداشتها راه تخریب پیش گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: حال آنکه آن چه رئیسجمهوری در چند سخن اخیرشان بدان اشاره کرده و میکنند، بیسابقه نیست و نه تنها پیش از این، چه به صورت علنی و چه غیر علنی در ارکان نظام جمهوری اسلامی بیان شده است. در واقع همه نخبگان نظام این را قبول دارند که قانون اساسی ما ظرفیتهای بسیاری دارد که همواره میتواند بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند. خب این وظیفه کیست که این ظرفیتها را فعال کند. خود قانون اساسی این مسئولیت را بر عهده رئیسجمهوری گذاشته است. فعالسازی قانون اساسی به منظور تحقق اهداف و آرمانهای شناخته شده انقلاب برای خدمت هرچه بهتر به این ملت در نسبت اعمال حاکمیت بر سرنوشت خود، یک حرکت انقلابی و لازم است.
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه به نظر من رئیسجمهوری در هفته گذشته چند نکته راهبردی را مطرح کرد، گفت: نخست اینکه رئیسجمهوری به ضرورت رشد و توسعه کشور اشاره کرد. موضوع مهمی که در علم اقتصاد به عنوان اقتصاد معیشتی بدون رشد و توسعه مطرح میشود. روحانی در مقام رئیس دولت بارها اعلام کرده است که میتوان یک زندگی اقتصادی محدود و کوچک داشت، اما بدون تعامل با جهان امکان استفاده از فرصتهای جهان برای رشد و توسعه ملی وجود ندارد. مقصود از تعامل هم، سازش یا تسلیم نیست. روحانی از تعامل سازنده در برابر تقابل سخن گفت.
وی افزود: همین تعامل سازنده بود که در نیویورک سبب شد رئیسجمهوری بجای فرار از مذاکره، باب مذاکره سازنده را بگشاید و امریکا را از مدعی مذاکره به متهم مذاکره گریزی بدل سازد. اما مسائله اصلی اصلا مذاکره نیست. مسئله اصلی این است که دشمن میخواهد ایران را تبدیل به کشوری ضعیف از حیث تجاری، صنعتی و مالی و اقتصادی تبدیل کند که طبعا کشوری با چنین وضعیتی قادر به پشتیبانی از یک ایران قدرتمد دفاعی و امنیتی نباشد. ما نه تنها در بعد امنیتی و دفاعی که بحمدلله سرآمد هستیم، بلکه در بعد معیشتی هم باید قدرت اول منطقه باشیم و اصولا هرکاری که میکنیم باید در یک امتداد و یک مسیر باشد.
ربیعی همچنین خاطرنشان کرد: نکته بعدی رئیسجمهوری این بود که ایشان خواهان برگزاری یک انتخابات پرشکوه با مشارکت حداکثری مردم است. شکوه انتخابات در مشارکت ملت است و مشارکت ملت در گرو رقابت است. تازمانی که مردم احساس نکنند رای شان معنایی دارد انگیزه رای دادن نمییابند در واقع باید رای مردم را برای تغییر، معنی دار کرد. آن چه تحریم گران آن را فشار حداکثری مینامند باید با مقاومت حداکثری ملی و با مشارکت حداکثری ملت در انتخابات پاسخ نهایی خودش را پیدا کند. رئیس جمهورگفتند انتخابات را در چنان ترازی برگزار خواهند کرد که یک پیام بزرگ از دل این حضور عظیم و همه با هم بیروناید: یک پیام تحریم شکن.
وی تصریح کرد: ما به عنوان دولت و نیز کل حاکمیت بهخصوص شورای محترم نگهبان باید ظرف و ظرفیت و بستر این معنا را بسازیم و فراهم کنیم. رئیسجمهوری منکر موجودیت و قانونیت نهاد شورای نگهبان نیست و اگر به مجلس اول اشاره میکند اولا به تکثر این مجلس توجه دارد و ثانیا به حساسیت خود جوش ملت که با وجود نامزدهای رادیکال در آن انتخابات، بدون شورای نگهبان به رجال معتدل و صاحب نامی رای دادند. الان هم با وجود شورای نگهبان این امکان وجود دارد که مردم بتوانند به گزینههای متنوعی رای دهند. کافی است این شورا عمل کند و اصل را بر مشارکت بگذارد.
وی همچنین یادآور شد: دربحث سیاست خارجی هم جمع بندی رئیسجمهوری این است که امریکا بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت لازم برای یک دیپلماسی سازنده نزدیک شده است چرا که دریافته است عمر تحریمها رو به پایان است و فشار حداکثری او علیه ملت ایران شکست خورده است. از سوی دیگر امریکا به شدت از سوی متحدان خود و جامعه جهانی تحت فشار قرار گرفته است و این موضوع سبب میشود تا همسو با تحرک دیپلماسی ایران، چارهای جز خاتمه دادن به مذاکره گریزی ندارد.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: ملاحظه میکنید که هیچ یک از این موضوعات مطرح شده توسط رئیسجمهوری خارق العاده نیست و اصولا جایگاه ریاست جمهوری یکی از عمودهای این خیمهای است که به نام جمهوری اسلامی برپا شده است. اگر رئیسجمهوری در اجرای همین اصول قانون اساسی پیشنهاد همه پرسی را میدهد درباره همین موضوعات و با همین مفاد حقوقی و قانونی است. رئیسجمهوری به عنوان رئیس ملت ( که ترجمه دقیق عنوان رسمی اوست) و به عنوان رئیس دولت که بخشی عمدهای از مسئولیت هالی اوست در صیانت از این دولت ـ ملت سخن میگوید که اگر چنین نکند خلاف مسئولیت تاریخی خود عمل کرده است. نهایت آن چه رئیسجمهوری میگوید یک تذکر و یادآوری به نهادهای قانونی است و ملت هم شاهد خواهند بود که آن چه رئیس دولت و رئیس ملت شرط صلاح و اصلاح میدید بیان کرد و محک این تغییر قانون اساسی هم در عیار رای ملت روشن خواهد شد که دو سال دیگر در سال ۱۴۰۰ به چه کسی رای میدهند: رئیس قوه مجریه یا رئیسجمهوری اسلامی ایران؟
وی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه خوشبختانه لایحه مهم تعارض منافع به صحن مجلس رسید، افزود: این لایحه در کنار لایحه شفافیت که گام اول شفافیت اقتصادی است، به مجلس ارسال شده و در گامهای بعدی لایحههای شفافیت قضایی و سیاسی هم به نحوی که همه تصمیم گیریها در معرض افکار عمومی قرار خواهد گرفت، به مجلس ارائه خواهد شد. پیش از این نیز لایحه ارتقاء سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد به مجلس رفته بود. ما معتقدیم که مبارزه با فساد مسیری است دراز مدت، همیشگی، ساختار مند ریشهای و جامعه محور. یکی از شاخصهای اصلی مبارزه با فساد افزایش نظارت مدنی است. تجربه و مطالعات تاریخی من نشان میدهد هرگاه مبارزه با فساد کوتاه مدت، هیجانی و سیاست زده صورت گرفته، فساد عمیق تر شده و به لایههای پایینی رسوخ کرده است.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=51690
false
false