true

راهبرد اصلاح طلبان در انتخابات 1400/ حجاریان،عبدی،رنانی و عطریانفر از اصلاح،تندروی،انفعال،تغییر ساختار قدرت و تطهیر خاتمی سخن میگویند
اخبار سیاسی پایشگر– مطالب منتشر شده از چهار شخصیت تاثیرگذار جریان اصلاحات، بازتاب گستردهای در فضای رسانهای کشور داشته، به طوری که هرکدام از این مطالب را میتوان قطعهای از پازلی دانست، که تکمیلکننده مانیفست و راهبرد اصلاحطلبان برای انتخاب ١۴٠٠ است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، با بررسی و تحلیل این مقالات، احتمال میرود که اصلاحطلبان از هماکنون برنامه پیچیدهای را برای فتح سنگر ریاستجمهوری ١۴٠٠ تدارک دیدهاند.
سعید حجاریان در مقاله خود، به لزوم اصلاح و بازنگری در ساختار جریان اصلاحات اشاره دارد. وی اینگونه وانمود میکند که جریان اصلاحات از شعار اصلی خود که احیای دموکراسی سیاسی در جامعه و حمایت از آزادی بیان است، فاصله گرفته و دلیل عدم اقبال مردم به این جریان در انتخابات اخیر مجلس به این امر باز میگردد. حجاریان با زیرکی تمام سعی در جلب حمایت مردم از جریان اصلاحات را دارد و با تطهیر تندرویهای این جریان در سال ٨٨ جریان مقابل خود را که متشکل از نیروهای انقلابی و حزب الهی هستند را تندرو معرفی میکند.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد با محوریت نمایش آشفتگی اوضاع کشور، اوضاع جامعه ایران را در حال زوال دانسته و اشاره میکند که این آشفتگی مرتب وخیمتر میشود. وی شرایط کشور را به انبار باروتی تشبیه میکند که شعلههای متعددی در کنار آن روشن شدهاست و رفتارهای چند وقت اخیر مثل خودکشی کارگر شرکت نفت و خودسوزی یک جانباز در کرمانشاه را رفتارهای خطرناک انفعالی میداند و اینگونه ادعا میکند که “باید همیشه دعا کرد که اگر مردم ناراحت بودند، بهتر است اعتراض کنند، نه آنکه خودسوزی کنند یا خود را به دار بکشند. این انفعال بدتر از آن اعتراض است. اعتراض نشانه زنده بودن یک جامعه است، حتی اگر اعتراض آنان درست نباشد. ولی خودسوزی و خودکشی؛ نشانه بنبست کامل و ناامیدی نزد مردم است و نتایج این رفتار خطرناکتر است.”
اما مصاحبه محسن رنانی با روزنامه شرق درحال تکمیل پازل انتخاباتی اصلاحات میباشد. وی در این گفتوگو پرده از اهداف اصلی جریان اصلاحات برداشته و انتخابات ١۴٠٠ را از آن جهت مهم میشمارد که بسیاری از ساختارهای نهادی و تاریخی کشور را تغییر خواهد داد و بر همه حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تأثیر عمیقی خواهد داشت که متعاقب آن تغییرات گسترده و ریلگذاری جدیدی در عرصه سیاسی کشور صورت خواهد گرفت.
وی در این مصاحبه انتخابات آرام و با هر سطحی از مشارکت و با پیروزی هر شخصی یا هر نگرش سیاسی را سرآغاز سلسله تغییرات اساسی در ساختار کشور میداند و با طرح این موضوع، و با اشاره به دو احتمال برای انتخابات آتی، درصدد است آرامش و ثبات سیاسی و ساختاری کشور را منوط به چرخش سیاسی و روی کار آمدن جریان اصلاحات القا نماید.
در ادامه این گفتوگو رنانی به شرایط امروز آمریکا اشاره میکند و شرایط کنونی را بهترین زمان برای مذاکره با آمریکا میدانند، اما این اصرار بدون دلیل نیست. او با بیان این مطلب و احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات در شرایط کنونی، به دنبال ترمیم چهره اصلاحات به جهت حمایت از حسن روحانی برای مذاکره با آمریکا است.
آخرین مصاحبه مهم امروزِ جریان اصلاحات، محمد عطریانفر ادعاهای جالبی درباره انتخابات ٨٨ داشته است.
عطریانفر هاشمی را مدعی اصلی تقلب در انتخابات میداند و سعی در تطهیر چهره خاتمی و اصلاحات دارد. وی در ادامه با زیرسوال بردن ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، بیان میکند که با دادن اطلاعات غلط باعث گمراهی وی و اصلاحات شدهاند.
عطریانفر در آخر با اشاره به استقلال ستاد انتخاباتی موسوی، مدعی شد که هیچ کدام از چهرههای اصلاحطلب دخالتی در برنامه و خطدهی ستاد انتخاباتی موسوی نداشتهاند.
در انتها با تکمیل پازل انتخاباتی اصلاحات، پر واضح است که این جریان با توجه به عدم اقبال عمومی در جامعه، و همچنین با استفاده از وضعیت سخت اقتصادی و معیشتی حال حاضر کشور، با همه قوا درصدد هستند تا با بازسازی چهره خاتمی و همچنین بدنه این جریان، بتوانند در انتخابات ١۴٠٠ حضور داشته و شاید پیروز میدان گردند.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=70251
false
false