×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
اژدهای شهری

اژدهای شهری

گروه یادداشت و تحلیل اجتماعی پایشگر: محمد رضا طالبی نژاد-شهردار شهر… به دلیل فساد مالی دستگیر شد.چندتن از اعضای شورای شهر… بدلیل تخلفات مالی بازداشت شدند.

چندتن از مدیران شهرداری… به اتهام مشارکت در اختلاس و سواستفاده از اموال عمومی برکنار و روانه زندان شدند .باند فعال در زمین‌خواری و رشوه‌گیری در شورا وشهرداری… کشف شد.
اژدهای هفت سر فساد مالی و اقتصادی در برخی بخش‌های مختلف دولتی، حاکمیتی و خصوصی هر از چندگاهی، سر خود را نشان می‌دهد.
شوراها و بویژه شهرداری‌ها، بعنوان نهادهای عمومی غیر دولتی، نه تنها از این موضوع استثنا نیستند، بلکه متاسفانه در اوقاتی برخی از مدیران و مسئولان تعدادی از آنها، پای ثابت داستان غم انگیز مفاسد مالی و یک سر اصلی این اژدهای هفت سرهستند.
سواستفاده های مالی واقتصادی، رشوه گیری، اختلاس، زمین خواری و رانت خواری، کلاهبرداری، سواستفاده از فرصت ها وامکانات مدیریتی در اختیار، زد وبندهای مالی، ایجاد انحصار ورانت اطلاعاتی وحقوقی و… از اقسام واشکال فساد مالی در برخی شوراها وشهرداری هاست که با فراز وفرود، اخبار آن در رسانه ها خودنمایی می‌کند، فسادهایی که انجام آن وانتشار اخبار واطلاعات آن در سطح جامعه مانند مفاسد سایر دستگاه‌ها، اعتماد و امید عمومی بخصوص در بین اقشار محروم جامعه را روز به روز کمتر وکمتر می کند و…
صرف نظر از اینکه در مقایسه با دستگاه های دیگر، مفاسد مالی در مدیریت شهری (شوراها وشهرداری ها) در سراسر کشور چه اندازه و چند درصد است و آیا در این زمینه تعمیم وتسری روا یا ناروایی صورت می‌گیرد یا نه واگر بزرگ نمایی و سیاه نمایی بویژه برای جمعیت بزرگ شورایی در زمینه فساد مالی صورت می گیرد، با چه اهدافی است، که همه این موارد نیازمند اطلاعات وآمار دقیق و مستند و متقن هست و تحلیل کامل آن مجالی دیگر می طلبد، اما در عین حال، کلیات این بحث را با ذکر چند سؤال به کاوش وچالش بیشتری می کشیم:

❓فساد پیدا وپنهان مالی و اقتصادی درساختار مدیریت شهری (شوراها وشهرداری ها) چقدر جدی وفراگیر است؟
❓زمینه ها و بستر های بالقوه و بالفعل فساد مالی در مدیریت شهری( شوراها وبخصوص شهرداری ها) کدامند؟
❓چه عوامل ودلایلی، سهم بیشتری در شکل گیری وگسترش فساد های مالی در انواع مختلف آن دارند:
❓تمرکز و انحصار قدرت، رانت و پول در سیستم مدیریت شهری؟
❓نقص قوانین و مقررات مربوطه یا عدم شفافیت قوانین ؟
❓عدم نظارت وکنترل مطلوب سیستمی؟
❓فقدان نظارت موثر و دامنه دار مردمی و نهادهای جامعه مدنی بعنوان دیده‌بان‌های بینا، پایشگر و ناظر مردمی؟
❓نقص واشکال دراعمال نظارت کارآمد شوراها بر شهرداری ها؟
❓وجود بسترهای وسوسه کننده مانند زمین و قیمت بالای آن، منابع سرمایه‌ای ودارایی‌ها و داشتن اختیار تصمیم گیری شوراها وشهرداری ها درمورد آنها، بخصوص در برخی شهرها مانند شهرهای استان تهران؟
❓میل به قانون شکنی، به سخره گرفتن مقررات، رانت خواری و فساد مالی در برخی مدیران این حوزه بعنوان یک تمایل سرایت کرده، عادت شده و گسترش یافته مانند بخش های دیگر جامعه امروز ايران بخصوص در سال‌های اخیر؟
❓فقدان یا ضعف بازدارندگی مجازات های پیش بینی شده و پایین بودن هزینه انجام فساد؟
❓نقص و اشکال در نظام انتخابات شوراها، یا نظام انتصابات مدیران شهری؟
❓برای کاهش جرائم مالی و اقتصادی در سیستم مدیریت شهری چه اقدامات وراهکارهایی لازم است؟
❓نقش نهادهای فرهنگی و اجتماعی در گسترش فرهنگ حساسیت نسبت به فساد وپیشگیری و پیگیری آن چیست؟
❓نقش نهاد‌های نظارتی و قضایی در مبارزه عادلانه، غیرگزینشی و سختگیرانه با مصادیق و مظاهر فساد مالی چیست؟

❓نقش نهادهای قانونگذار وناظر ملی و محلی(مجلس شورای اسلامی و شوراها) در کاهش فساد و سواستفاده های مالی حوزه مدیریت شهری، هرکدام بطور جداگانه چیست؟
❓مردم و نهادهای مردمی و مدنی، رسانه ها و صاحبان قلم و تریبون ها در جامعه، چه نقش و تکلیفی در این زمینه دارند؟
🔶به باور نگارنده، اولا فساد مالی در کشور فقط مخصوص مدیریت شهری نیست، ثانیا به نسبت گستره جغرافیایی وجمعیتی شوراها وشهرداری ها در کل کشور، آنچنان گسترده و قابل تعمیم که بعضا گفته می شود نیست، قاطبه مدیران ودست اندرکاران حوزه مدیریت شهری (شوراها وشهرداری هادر سلامت کاری و با پاک دستی مشغول انجام وظیفه هستند. اما در عین حال وجود فساد در بخش هایی از سیستم مدیریت شهری قابل انکار و قابل تحمل نیست ویکی از رموز ماندگاری وافزایش اعتماد عمومی، پیشگیری ومقابله جدی توامان با فاسد و فساد مالی در انواع مختلف آن درحوزه مدیریت شهری مانند سایر حوزه های جامعه است.

false
true
false
false

true