×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران/تهران باید به بازرسان آژانس اجازه بازدید دهد

تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران/تهران باید به بازرسان آژانس اجازه بازدید دهد

اخبار سیاسی پایشگر– شورای حکام آژانس بین‌الملی انرژی اتمی روز جمعه قطعنامه‌ای را در انتقاد از ایران و نقض تعهداتش در توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ با قدرت‌های جهانی تصویب کرد.

به گزارش پایگاه خبری پایشگر، خبرگزاری فرانسه گفت، این نخستین بار از سال ۲۰۱۲ میلادی به این طرف است که شورای حکام چنین قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی صادر می‌کند. وال استریت جورنال نیز نوشت از سال ۲۰۱۲ قطعنامه‌ای درباره عدم همکاری ایران صادر نشده بود.

رویترز نیز نوشت که این قطعنامه از زمان توافق هسته‌ای در سال ۹۴ سابقه نداشت. به نوشته این خبرگزاری این قطعنامه با ۲۵ رای موافق تصویب شد و روسیه و چین به آن رای منفی دادند.

همچنین این قطعنامه از تهران می‌خواهد امکان دسترسی به دو سایت را برای بازرسان آژانس فراهم کند تا فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی در آنها بررسی شود.

در این قطعنامه همچنین از ایران خوسته شده است که با آژانس همکاری کامل داشته باشد و بدون تاخیر بیشتر به درخواست‌های آن نهاد بین‌المللی، از جمله دسترسی فوری آژانس به محل‌های مدنظرش، عمل کند.

پیشتر اعلام شد که ایران به بازرسان آژانس اجازه بازرسی نداده است.

واکنش آمریکا

نمایندگی ایالات متحده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه‌‌ای در مورد گزارش اخیر آژانس از عدم همکاری ایران، خواستار همکاری کامل آن کشور با آژانس شد.

در این بیانیه که روز پنجشنبه ۲۹ خرداد منتشر شد، آمده است که در زمان انتشار گزارش ماه مارس ایران برای مدت یک ماه اجازه فعالیت به آژانس نداده بود، و اعضای این شورا روشن کرده بودند که این رفتار غیرقابل‌قبول است؛ ولی حالا و با گذشت سه ماه، «ایران نه تنها همکاری نکرده است، بلکه پرسش‌های بی‌اساسی را نیز درباره قانونی بودن درخواست‌های آژانس مطرح کرده و گفته است که موضوعاتی مانند مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده فوری، مهم، و قانع‌کننده نیستند.»

این بیانیه می‌گوید که آژانس نزدیک به یک سال پیش وقوع فعالیت‌های اعلام‌نشده هسته‌ای در سه سایت را تایید کرد و ایران برای چهار ماه اجازه دسترسی به دو سایت را نداد. گزارش اخیر آژانس اطلاعات دقیق‌تری را درباره پرسش‌های مربوط به این سه سایت ارائه می‌دهد.

بیانیه نمایندگی آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تمامی اعضای شورای حکام خواسته است از ماموریت و فعالیت‌‌های آژانس در مورد ایران حمایت کامل به عمل آورند.

موسوی: صدور قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس اقدامی غیرسازنده است

 سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید براینکه صدور قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اقدامی غیرسازنده، غیرمسئولانه و غیرقابل پذیرش است، گفت: اقدام انگلیس، فرانسه و آلمان در معرفی این قطعنامه به شدت محکوم است.

 موسوی با رد کامل قطعنامه سیاسی و غیرفنی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار کرد: در حالی که جمهوری اسلامی ایران بالاترین سطح از همکاری را با  آژانس داشته است، صدور قطعنامه شورای حکام اقدامی کاملاً غیرسازنده و مایوس کننده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بزرگ‌نمایی درخواست های آژانس توسط برخی دولت‌ها و در راس آن‌ها آمریکا، در حالی که اساس و مبنای چنین درخواست‌هایی از سوی آژانس زیر سوال است، تلاش آشکاری برای یک بحران آفرینی جدید بر سر راه همکاری‌های ایران و آژانس به شمار می رود.

موسوی اعضای شورای حکام را به هوشیاری در برابر تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بازگشایی پرونده های جعلی قدیمی که بی اساس بودن آنها پیش از این اثبات شده و توسط خود شورای حکام مختومه شده بودند، دعوت کرد.

وی با تقدیر از دولت‌هایی که با تحلیل دقیق شرایط و شناخت اهداف سیاسی ورای این قطعنامه از همراهی با آن خودداری کرده اند، گفت: از آن دسته از دولت‌های عضو شورای حکام که به این قطعنامه رای مثبت داده‌اند، انتظار می‌رفت با درک اهداف پنهان رژیم صهیونیستی و رژیم حاکم بر آمریکا، با تلاش آنها برای یک تنش غیر ضروری جدید در عرصه بین‌المللی همراه نشوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در معرفی این قطعنامه را به شدت محکوم کرده و آن را اقدامی تحت فشار آمریکا قلمداد و تصریح کرد: این سه دولت که در اجرای تعهدات برجامی خود کاملا عاجز مانده اند با این اقدام قصد فرار به جلو و گریز از مسئولیت های برجامی خود در قبال ایران دارند.

موسوی گفت: این قطعنامه یک زیاده خواهی آشکار و طلبکاری سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی است و جمهوری اسلامی ایران زیاده طلبی را از جانب هیچ کشور و سازمانی نمی پذیرد.

وی تاکید کرد: مسئولیت تنش آفرینی در روابط جمهوری اسلامی ایران و آژانس بر عهده بانیان این قطعنامه است و این کشورها باید عواقب این اقدام خود را پذیرا باشند.

false
true
false
false

true