شناسایی سرمایه های مشکوک در سینما
اخبار فرهنگی هنری پایشگر-دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در نشست خبری این جشنواره ، از مسئولان قوه قضاییه برای شناسایی سرمایههای مشکوک در سینما و جلوگیری از حضور آثار تولیدشده با این سرمایهها در جشنواره درخواست همراهی کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر،داروغه زاده دبیر سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: برای اولین بار سه فیلم سینمایی انیمیشن در جشنواره حضور دارند و سیمرغ بخش مستند و بخش فیلم کوتاه دوباره به جوایز این دوره افزوده شده است.
تخصیص درآمد حاصل از فروش فیلم ها به صاحبان آثار برای اولین بار
وی افزود: امسال برای اولین بار بخشی از درآمد حاصل از فروش فیلم ها در تهران به صاحبان آثار اختصاص خواهد داشت و به مناسبت چهل سالگی انقلاب، برنامه های ویژه ای نیز در نظر گرفته شده است. یک ضیافت مهمانی با حضور سینماگران ۳۷ سال اخیر سینمای ایران به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی در روز ۱۳ بهمن برگزار خواهد شد.
داروغه زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بخش خارج از مسابقه برای برخی فیلم ها در نظر گرفته نشد، بیان کرد: نظر هیات انتخاب در مورد فیلم های موجود در بخش های مختلف بود که این بخش در نظر گرفته نشود. ما تلاش کردیم که این بخش را اضافه کنیم اما از نظر زمانی این امکان وجود نداشت.
نظر هیات داوران اجماعی است
وی در پاسخ به سوال دیگر درباره اینکه هیات داوران رئیس دارد و آیا زودتر کارشان را شروع کرده اند، گفت:ما رئیس هیات داوران نداریم چرا که نظراتشان اجماعی است.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درباره اینکه آیا فیلم ها می توانند قبل از اتمام مراحل فنی داوری شوند و تکلیف همزمانی فوتبال با جشنواره چگونه خواهد بود؟ بیان کرد: امیدوارم امسال تیم ملی در بازی با ژاپن برنده شود و اگر به فینال راه یابد، تمهیداتی برای نمایش فیلم ها در نظر گرفته می شود.
وی افزود: فیلمی که دی سی پی کامل نداشته باشد داوری نمی شود و حتما نسخه ای به دست ما می رسد که می توان آن را داوری کرد.
واکنش داروغه راده به انتخاب داوران تلویزیونی برای جشنواره فیلم فجر
داروغه زاده در پاسخ به این سوال که هیات داوران این دوره انتقاداتی را با خود به همراه داشته است، آیا این موضوع لطمه ای به جشنواره وارد می کند؟ گفت:بهتر است خود شما رسانه ها این فرهنگ را گسترش بدهید که مهمترین رکن جشنواره داوری ها هستند و باید به آن احترام بگذاریم و آن را برای هر مسئله ای زیر سوال نبریم.من به شما قول می دهم هیات داوران با دقت کامل و بدون هرگونه ملاحظه ای انتخاب شده است و کیفیت آن ها قطعا بالا است. اگر بگوییم کیفیت آن ها در حد فیلم های تلویزیونی است توهین خواهد بود.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این سوال که آیا سهم شهرستان برای درصد فروش مثل شهر تهران پرداخت خواهد شد؟ گفت:بله توسط سازمان سینمایی برآورد خواهد شد و پس از برگزاری جشنواره به صاحبان آثار تعلق می گیرد.
وی درباره سرمایه های مشکوک در سینما و جشنواره فجر که بسیار جنجال به همراه داشته است، گفت:من از تمام اهالی سینما، ناظرین قضایی و دستگاه های مرتبط تقاضا می کنم اگر سند و مدرکی دارند به ما و مراجع قضایی اطلاع دهند و طبعا اگر جرمی در این زمینه اثبات شود حتما از نمایش آن ها جلوگیری خواهد شد.
داروغه زاده در پاسخ به این سوال که یکی از فیلم های سودای سیمرغ زیر بار فشار سیاسی هنوز به جشنواره نرسیده آیا این صحت دارد؟گفت:دفتر دبیرخانه جشنواره هیچ اطلاعی از این موضوع ندارد و نام و برنامه نمایش ها را اعلام کردیم و اگر این موضوع باشد، باید به صورت مکتوب ارائه دهند.
وی در ادامه درباره محل دائمی جشنواره و حضور همه منتقدان، صاحبان آثار و آن هایی که حتی فیلم ندارند، گفت:ما هیچ جای دنیا چنین محلی نداریم که همه کنار هم بتوانند فیلم ببینند بلکه یک سالن برای خبرنگاران و صاحبان فیلم است که کنار هم فیلم را دیده و بعد جلسه نقد و بررسی می گذارند.
داروغه زاده افزود: ساختن محل دائمی کار سازمان سینمایی و وزارت ارشاد نیست بلکه شهرداری باید این کار را انجام بدهد.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این سوال که به نظر شما هیات داوری همگونی و استقلال دارد؟ آقای داوودی این اعتقاد را نداشتند و داوری را قبول نکردند،گفت:ما برای داوری با سینماگران صحبت می کنیم که هرکدام برای حضور یا عدم حضور شرایطی دارند و بهتر است بین خودمان بماند.در خصوص آقای داووی نیز باید بگویم، ایشان گفتند اگر تیم داوری عوض شود می آیم، اما چون تیم داوری انتخاب کرده بودیم، دیگر این امکان وجودنداشت و قول می دهم امسال بهترین تیم داوری را داشته باشیم.
وی در خصوص فراهم کردن امکان اکران فیلم ها برای معلولین گفت:ما در فضای شهری برای استفاده عزیزان کم توان امکانات خوبی نداریم که این نقصان با فرهنگ سازی باید حل شود و در سینماها هم این مشکلات وجود دارد.در سینما بهمن تمهیداتی برای این عزیزان در نطر گرفتیم و سینما کورش نیز امکاناتی برای ناشنوایان عزیز فراهم کرده است.
داروغه زاده درباره اینکه چرا فهرست کامل فیلم هایی که فرم پر کردند منتشر نمی شود؟بیان کرد:تمام فیلم هایی که شرکت کردند می توانند خودشان بگویند و ترجیح ما این است که فیلم هایی که انتخاب نشدند را اعلام نکنیم. چرا که امکان دارد در زمان نمایش آسیب ببیند ولی خود صاحبان آثار می توانند این موضوع را اعلام عمومی کنند.
وی افزود:رسالت اصلی جشنواره فیلم فجر به نفع سینماگر و سینما است ما اسامی فیلم هایی که در جشنواره ثبت نام کردند را اعلام نکردیم تا فیلم هایی که نرسیده اند به لحاظ روانی آسیب نبینند.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بیان کرد:امسال همه فیلم هایی که نقص هایی داشتند و حتی نسخه هم نداده بودند پیگیر نتایج هیات انتخاب بودند و در نهایت تعدادی انتخاب شدند اما باز هم نام فیلم هایی که جاماندند را نخواهیم گفت چون به نفع سینما و سینماگر می شود.
وی ادامه داد:قانون فیلم های کوتاه جزو آیین نامه است که فیلم کوتاه داستانی زیر ۱۵ دقیقه فقط می توانند در جشنواره شرکت کنند.
پردیس تئاتر تهران مکان خوبی برای فاصله گرفتن از بالانشینی است
داروغه زاده درباره دلیل برگزاری افتتاحیه در پردیس تئاتر تهران گفت:چرا برگزار نشود؟ یک پردیس خوب در جنوب تهران است و امکانی فراهم است تا از این بالا نشینی فاصله بگیریم. صاحبان اصلی انقلاب بچه های جنوب هستند و چه اشکالی دارد که این جشن با شکوه در این محل برگزار شود. فکر می کردیم خبرگزاری مثل فارس از این موضوع استقبال و حمایت می کند ولی جای سوال دارد که چرا شما هم به این موضوع نقد وارد می کنید؟
در ادامه برنامه یکی از خبرنگاران از داروغه زاده پرسید آیا شما جشن و جشنواره های سینمایی دنیا را رفته اید که می گویید مانند آن ها یک سالن داریم و چرا سینمای ایران مال و امثال آن که سالن های خوبی دارند را کنار می گذاریم و با لجبازی اینجا را انتخاب می کنید؟
داروغه زاده در پاسخ به این سوال گفت:برای من جالب است که خبرنگار فارس می گوید چرا جنوب شهر می رویم و خبرنگار تابناک می گوید جشنواره فیلم فجر چه ربطی به جشن انقلاب دارد؟ ساده است ما سعی می کنیم یک جشنواره با اصول حرفه ای برگزار کنیم و از سویی همزمان با جشن انقلاب سعی کردیم بهترین اتفاق را رقم بزنیم و حقوق صاحبان آثار را به آن ها می دهیم.
وی ادامه داد:در پردیس ملت، مشکل آنتن دهی و پارکینگ را داشتیم که امسال مرتفع شد.ایران مال هم یکی از بهترین سالن ها است و کیفیت دارد از این رو امسال آن را برای اولین بار وارد جشنواره کردیم تا نقاط ضعف و قوتش را بررسی کنیم که اگر مناسب باشد برای سالن رسانه ها برای سال های بعد استفاده می شود و البته بحث هایی مانند مسافت و دیگر امکانات از طرف شما بررسی شود بهتر خواهد بود.
داروغه زاده گفت:در مورد بحث مالی هم با بررسی کامل، بهترین گزینه انتخاب شد و می تواند همراه خوبی برای جشنواره باشد.
وی با بیان اینکه میزان اهمیت جشنواره فیلم فجر نسبت به بقیه جشنواره ها بیشتر است، گفت: طبیعتا نظرها و رای ها در هر دولتی متفاوت می شود و چون در دولت های مختلف پیش می رود نظرهای مختلفی خواهیم داشت.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت:برخی از تغییرات اجتناب ناپذیر و برخی اجتناب پذیر است اما در کل هرچه ثبات بیشتری در آیین نامه داشته باشیم بهتر و محکمتر پیش خواهیم رفت.
وی در خصوص تغییر برخی از سالن های شهرستان ها در نمایش فیلم های جشنواره فیلم فجر که حتی کیفیت خوبی دارند، گفت:یکی از سیاست های جشنواره فجر این بوده است که سالن های جدید برای سینماهای مردمی انتخاب شوند تا برای دیده شدن تشویق شوند و در استان ها مسئولیت برگزاری بر عهده نهادهای ارشاد هر استان است.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درباره این موضوع که اگر داورها فیلم ها را در حد راف کات ببینند،تکلیف فیلم هایی با موضوع مبتذل چه می شود؟ گفت: من به عنوان مسئول نمی توانم بگویم که همه سینمای ایران ابتذال است. ۳۰ فیلم امسال وجود داشتند که به عنوان فیلم های بسیار حرفه ای روی پرده رفتند و فیلم های خیلی خوبی در این کشور ساخته می شوند. ما سالی ۷۰ فیلم اکران می کنیم که شاید برخی از آن ها برگرفته از فضای جامعه اشکالاتی داشته باشند.
تلاش می کنیم مسائل سیاسی و حزبی سانسور نشود
وی افزود: تلاش می کنیم تمام فیلم های دارای پروانه نمایش اکران شوند و من به عنوان مسئول تلاش می کنم تا سانسورها به سمت ابتذال برود و مسائل دیگر سیاسی و حزبی مورد سانسور قرار نگیرد. شما هم می توانید که به عنوان رسانه در این زمینه کمک کنید.
وی در مورد تاثیر مطرح شدن برنده سیمرغ ها قبل از اعلام آن ها روی تصمیم داوری ها بیان کرد:این تیترهایی که رسانه ها منتشر می کنند به شکل طبیعی تاثیری در نگاه داوری ها نخواهد داشت چون با دقت فیلم ها را می بینند و مسئولیتشان را عهده دار می شوند. نماینده ای از نهادها و ارگان ها در اسامی هیات داوران وجود ندارد.نه سازمان صدا و سیما و هیچ ارگانی از ما نخواسته و سهم خواهی پدیرفته نیست.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درباره سیاست های مدون سازمان سینمایی و حمایت از فیلم های انیمیشن گفت: تمام آنها زیر مجموعه های سازمان سینمایی توصیه شده است که حمایت های ویژه ای انجام دهند. دبیر جشنواره از اختیارات خودش استفاده کرد و سه فیلم را وارد بخش سودای سیمرغ کرده است. این فیلم ها به طور مستقل داوری و یک جایزه ویژه به آن ها تعلق می گیرد.
داروغه زاده درباره نقش آقای رضا داد در به سرانجام رساندن سیاست های جشنواره گفت:مشاور عالی سازمان هستند و همان نقشی که رئیس سازمان در نظر گرفتند را انجام می دهند.