×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
علت عدم انتشار ماهانه آمار شرکتهای بیمه از سوی بیمه مرکزی

پایشگر- علت عدم انتشار ماهانه آمار شرکتهای بیمه از سوی بیمه مرکزی از مرداد ماه سال گذشته خبر از وجود مغایرتهائی داد که شرکتهای بیمه در نهایت ملزم به برطرف کردن این مغایرتها شدند.

به گزارش پایشگر به نقل از ریسک نیوز، در زمان ریاست عبدالناصر همتی بر بیمه مرکزی و بالاگرفتن انتقادات در خصوص عدم بروزرسانی ماهانه آمار عملکرد شرکتهای بیمه ،شرکتها در فرصتی که بیمه مرکزی در اختیار انها قرار داد، ملزم شدند تا مغایرتهای موجود را مرتفع کنند.

برخی شنیده ها از وجود حدود 3000 میلیارد تومان مغایرت خبر می داد که البته در همان زمان مدیر کل مرکز فاوا در بیمه مرکزی به ریسک نیوز گفت که با اقدامات شرکتها برای رفع مغایرتها این میزان کاهش یافته است.

اما با وجود گذشت ماهها از زمان بندی بیمه مرکزی و عدم انتشار ماهانه امار شرکتهای بیمه ، به نظر می رسد همچنان این مغایرتها به طور کامل برطرف نشده است.

با بررسی علل اصلی مغایرتهای اماری این سوال ایجاد می شود که چرا هنوز بیمه گران موفق به برطرف کردن این مغایرتها نشده اند؟آیا پنهان سازی برخی آمار مربوط به خسارات غیر واقعی و فاصله میزان حق بیمه وصولی و صادره منجر به طفره رفتن شرکتهای بیمه از رفع مغایرتها شده است؟

ضعف سیستم های نظارتی شرکتهای بیمه سبب شده نتوانند بر بیمه گذاران خود نظارت کنند و این امر به افزایش خسارات غیر واقعی دامن زده ، شرکتهای بیمه نیز برای پنهان سازی میزان خسارات واقعی در رفع مغایرتها تعلل می ورزند.

از سوی دیگر اختلاف قابل توجهی میان حق بیمه صادره و وصولی شرکتهای بیمه وجود دارد که احتمالا این عامل نیز می تواند به تعلل شرکتهای بیمه در رفع مغایرتها مرتبط باشد.

علاوه بر دلایل فوق مشکلات فنی سنهاب ، عدم برخورد نظارتی و ضعف توانایی کارشناسی در بیمه مرکزی و شرکت های بیمه را نیز باید اضافه کرد.

لازم بذکر است که برخی از شرکتهای بیمه نیز این مشکلات را به گردن ضعف سامانه سنهاب می اندازند و در نهایت مشخص نیست این پاس کاری مشکلات میان بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه به کجا می انجامد.

اهمیت ارایه اطلاعات بروز از سوی شرکتهای بیمه را در بخشی از سخنان رئیس کل بیمه مرکزی در میان مدیران فاوا می توان جستجو کرد در جائی که سلیمانی تاکید می کند که موفقیت مجموعه ها در گرو انباشت اطلاعات است و به هنگام بودن اطلاعات در پردازش آن اثر جدی دارد و گاه اطلاعاتی که نابهنگام در اختیار نهاد ناظر قرار می گیرد از اثربخشی کافی برخوردار نخواهد بود.

شاید از این جمله رئیس کل بیمه مرکزی بتوان استفاده کرد که عدم ارائه اطلاعات بهنگام که بیش از ماهها از ان می گذرد صنعت بیمه را از شفافیت دور کرده و نمی توان انتظار داشت که در فضای غیر شفاف تحلیل های درستی از صنعت صورت گیرد.

رئیس کل بیمه مرکزی با توجه بر اینکه در نفطه نظرات خود بارها بر نظارت میدانی و مبتنی بر فناوری اطلاعات تاکید داشته ، برای عمل کردن به گفته های خود می تواند از رفع این چالش کار را آغاز کند.

false
true
false
false

true