true

فراخوان وزیر به صاحبان زمین و مسکن
اخبار بانک و بیمه پایشگر– وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای دو تفاهمنامه با انبوهسازان و سازمان نظام مهندسی در راستای پیشبرد طرح اقدام ملی مسکن از صاحبان زمین و واحدهای مسکونی آماده عرضه دعوت به همکاری کرد.
به گزارش پایگاه خبری پایشگر به نقل از خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در این مراسم اعلام کرد: از همه افرادی که زمین در اختیار دارند، واحد مسکونی نیمه کاره و یا واحدهای مسکونی آماده مطابق با الگوی غالب تقاضا دارند برای مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن دعوت به همکاری میشود.
وی توضیح داد: افرادی که زمین و واحد مسکونی نیمه کاره دارند و تمایل به مشارکت در طرح اقدام ملی دارند میتوانند برای دریافت تسهیلات و قرار گرفتن در فهرست مشمولان مسکن ملی مراجعه کنند.همچنین افرادی که واحدهای مسکونی آماده مطابق با الگوی تقاضای مسکن مصرفی دارند میتوانند این واحدها را با زمینهای مرغوب شهری تهاتر کنند و پروژههای جدیدی را آغاز کنند.این گروه از افراد همچنین میتوانند با دولت و وزارت راه وشهرسازی وارد مشارکت و همکاری شوند و در واقع همه الگوهای قراردادی برای آنها با دولت میسر است.
وی با تاکید بر اینکه جریان ساخت مسکن در کشور به منظور افزایش عرضه واحدهای مسکونی مورد نیاز متقاضیان مصرفی باید به یک جریان پایدار تبدیل شود خاطرنشان کرد: همه با هم باید برای تحقق این هدف تلاش کنند تا شاهد یک حرکت پایدار برای تولید مسکن در جامعه باشیم.این موضوع اولویت و اصل اول برای ما در وزارت راه وشهرسازی است.
اسلامی خاطرنشان کرد: نکته دوم برای ما در این زمینه آن است که همگان باید این نکته را قبول داشته باشیم که بخش قابل توجهی از التهابات قیمتی بازار مسکن و اجاره تحت تاثیر نابسامانی شرایط اقتصادی و التهاب در بازارهای موازی است. بنابراین قریب به اتفاق التهاباتی که هماکنون در بازار مسکن شاهد آن هستیم از کنترل وزارت راه وشهرسازی خارج است و متاثر از متغیرهای اقتصاد کلان است.این نوع التهابات همواره و در دورههای پیشین نیز در بازار مسکن تجربه شده است.
وی خاطرنشان کرد: به خصوص در مقطع زمانی فعلی که بازار مسکن به یکباره با هجوم منابع و نقدینگی برای تامین وحفظ سرمایه و ارزش آن مواجه شده است و منابع بسیاری به بازار زمین و ساختمان وارد شده است و شرایط در بازار مسکن بحرانی شده است. هر چند در همین شرایط پرالتهاب نیز نباید فراموش کنیم که تولید مسکن باید به یک جریان پایدار تبدیل شود.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه میانگین تولید مسکن در کشور به صورت سالیانه در سالهای اخیر ساخت 300 هزار واحد مسکونی بوده است خاطرنشان کرد: براساس تکلیف برنامه ششم توسعه سالانه باید 900 هزار واحد مسکونی در کشور تولید شود که 200 هزار واحد مسکونی از این تعداد مسکن روستایی و 700 هزار واحد، مسکن شهری است. از تفاضل این 700 هزار واحد مسکونی و 300 هزار واحد مسکونی که به صورت میانگین در هر سال در شهرها ساخته شده است عدد 400 هزار واحد استخراج میشود که تیراژ تولید مسکن در قالب طرح اقدام ملی است.همچنین در کنار این 400 هزار واحد مسکونی اتمام، تکمیل و واگذاری واحدهای مسکن مهر نیز دنبال میشود.
اسلامی همچنین با تشریح آخرین وضعیت پروژه مسکن مهر در کشور گفت: در این دوره بیش از 200 هزار واحد مسکن مهر تحویل مردم شده است؛ همچنین هم اکنون 120 هزار واحد مسکن مهر دیگر آماده و در حال نصب انشعابات است.از سوی دیگر 70 هزار واحد مسکونی دیگر نیز در دست اجرا قرار دارد وحدود 70 تا 80 هزار واحد نیز با مشکلات حقوقی مواجه است که در حال رایزنی برای حل این مشکلات هستیم.
وی گفت: تلاش داریم با اتمام واحدهای نیمه تمام در آبان ماه 99 ،پایان سال جاری را به عنوان اختتامیه مسکن مهر اعلام کنیم. این در حالی است که به موازات اتمام مسکن مهر در کشور طرح اقدام ملی و تامین زمین و ساخت مسکن ملی نیز پیگیری خواهد شد. از همین ماه نیز برنامه افتتاح و تحویل فاز اول مسکن ملی به متقاضیان را خواهیم داشت و در این مقطع زمانی آنچه مهم است اینکه بتوانیم برای پروژههایی که تا الان آغاز نشدهاند اما زمین آنها تامین شده است عملیات ساخت را به صورت جهشی انجام دهیم.
وی همچنین با قدردانی از اعلام آمادگی انبوهسازان برای مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن خاطرنشان کرد: در مسکن ملی تلاش داریم به سمت صنعتی سازی حرکت کنیم تا از این طریق مدت زمان اجرای پروژهها را به حداقل رسانده و دوره ساخت را از میانگین 18 ماه به حداکثر 90 روز کاهش دهیم.
اسلامی ادامه داد: صنعتی سازی الزاما به معنای انبوهسازی نیست؛ بلکه به این معناست که باید بتوانیم و تلاش کنیم تا سهم بزرگی از فعالیتهای ساخت و ساز را در کارخانهها انجام دهیم و در کوتاهترین زمان ممکن قطعات ساختمان را که در کارخانهها تولید شدهاند بر روی زمینها نصب کنیم.از این طریق میتوان راندمان، سرعت، حرکت و بهینهسازی در زمان و هزینههای ساخت مسکن را افزایش داد و خروجی با کیفیتتر مطابق با الگوی معماری ایرانی –اسلامی را به متقاضیان مسکن ارائه کرد.
وی همچنین اعلام کرد: در جلسات شورایعالی مسکن و ستاد اقتصادی دولت چندین مصوبه در خصوص تسریع و تسهیل ساخت و ساز مسکن به تصویب رسیده وابلاغ شده است. از آن جمله بانکها مکلف شدند 20 درصد از تسهیلات اعطایی خود را به بخش مسکن اختصاص دهند. این در حالی است که این میزان سال گذشته حدود 7 درصد بوده است. سال 98 بانکها مجموعا رقمی معادل 1000هزار میلیارد تومان به مردم تسهیلات دادهاند که از این میزان تنها 68 هزار میلیارد تومان به بخش مسکن وساختمان اختصاص یافته است. اگر تقریبا چیزی معادل نیمی از تکلیف جدید برای پرداخت تسهیلات به بخش مسکن در سال جاری محقق شود عملا چرخش قابل ملاحظهای در حوزه تولید مسکن وساختمان شاهد خواهیم بود.هماکنون نیز قریب به اتفاق بانکها برای مشارکت در بخش مسکن اعلام آمادگی کردهاند.
در این مراسم همچنین نایب رییس انجمن انبوهسازان تهران به نمایندگی از انبوهسازان برای مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن اعلام آمادگی کرد.
ایرج رهبر گفت: برای مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن وهمکاری با وزارت راه وشهرسازی و سایر متولیان این طرح آمادگی کامل داریم.
رهبر با بیان اینکه با اتمام مسکن مهر انبوهسازان در انتظار تعریف طرح دیگری برای تامین مسکن و همکاری در این طرح به منظور تولید مسکن وخدمترسانی به جامعه بودهاند خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که روز به روز اخبار ناگوار در مورد قیمت و اجاره بها شنیده میشود که مخصوصا منجر به ایجاد نگرانی برای اقشار ضعیف جامعه میشود طرح اقدام ملی مسکن کمک بسیار خوبی محسوب میشود.
وی همچنین از بانک مسکن، وزارت راه وشهرسازی و سازمان نظام مهندسی برای همکاری با انبوهسازان تشکر و قدردانی کرد.
در پایان این مراسم دو تفاهم نامه برای پیشبرد طرح اقدام ملی مسکن بین وزارت راه وشهرسازی و انبوهسازان و سازمان نظام مهندسی منعقد شد.در این مراسم علاوه بر وزیر راه وشهرسازی و برخی معاونان وی،رییس اتاق بازرگانی تهران،رییس و نایب رییس انجمن انبوهسازان استان تهران و همچنین مدیرعامل و رییس هیات مدیره بانک مسکن نیز حضور داشتند.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=70851
false
false