×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
موزه‌ها آرامستانی برای آثار هنری نیستند

موزه‌ها آرامستانی برای آثار هنری نیستند

 

اخبار فرهنگی هنری پایشگر- نشست نمایشگاه “ردپا وهایپر رئالیسم” در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد ومشاور هنری نمایشگاه‌  گفت:امروز موزه‌ها به عنوان آرامستانی برای آثار نیستند  و تعامل مخاطب با این مکان فعال خواهد بود.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی پایشگر؛ در این نشست که با حضورعباد رضا اسلامی رئیس  موزه هنرهای معاصر و امیر راد مدیر هنری این نمایشگاه برگزار شد، ابتدا اسلامی با تاکید بر برنامه‌های موزه  گفت :در این نمایشگاه طراحی و ارتباط موزه با مخاطب به عنوان محور مورد توجه قرار گرفته است همچنین سعی داریم تا با تلفیق نشانه های معتبر سنتی و مدرنیته آثار موزه، با نگاه بازدید کننده تلفیق شود.

وی از خبرها و حاشیه‌هایی که در رابطه با فضای سبز موزه ایجاد شده ، گفت:

موزه هنرهای معاصر تهران براساس نمادهایی که در آن کار شده است همچون خانه ایرانی، باغ ایرانی و معماری از اندرونی و بیرونی‌های متعددی برخوردار است به ویژه ۶ باغچه‌ای که در فضای مرکزی آن تعبیه شده است، از بدو تاسیس این موزه با پوشش‌ گیاهی که داشته، پابرجاست. باغچه‌هایی که در موزه هنرهای معاصر تهران است، بخشی از آنها عمیق هستند، درختچه‌ها و گل‌هایی که ضرورت دارد در مکان‌های عمیق‌تر کاشته شود، کاشته شده است و بخشی از آنکه عمق ندارد، در طول سالیان اخیر از گیاهانی؛ با بوته و گیاهان کوتاه استفاده  شده است.

رئیس موزه هنرهای تهران بیان کرد: آنچه که درباره فضای سبز موزه هنرهای معاصر تهران و کاشت گیاهانی خاص در فضای مجازی منعکس شد، بخشی از آن واقعیت بود، سپاسگزاریم که به این موضوع حساس شدید، و برای من که مسئول این نهاد و پاسخگو هستم خیلی رضایت بخش است که تا این حد جامعه به موضوع موزه حساس است و این حساسیت برای ما سرمایه‌ای است که بتوانیم از آن بهره‌مند شویم، البته این سرمایه می‌تواند، مشاوره‌هایی را به موزه هنرهای معاصر تهران ارایه دهد.

وی اظهارداشت: برنامه‌ریزی‌هایی در حوزه فضای سبز موزه هنرهای معاصر تهران انجام شده است، قرار است برای نخستین بار به مناسبت‌های مختلف آثار فضای باغ مجسمه موزه به دلیل ارتباط حجم، کارهای دست و محیط زیستی، به صورت آلبومی منعکس شود و همزمان با نوروز امسال بخشی از آنکه با این رویداد مطابقت داشت به صورت آلبوم منتششر شد و ۲۵ خرداد به مناسبت روز جهانی گل و گیاه، برنامه‌هایی در این حوزه خواهیم داشت.

وی در در ادامه افزود: همکاری‌هایی با ناشران، گالری‌داران و دانشگاه تهران، دانشکده هنرهای زیبا و دانشگاه سوره داشتیم و  به زودی۹ اثر رونمایی خواهد شد.

راد در ادامه گفت: نمایشگاه “رد پا” (درنگی بر مراوده هنرمند و جهان پیرامون)، از گالری اول تا ششم توسط گروه پژوهش موزه هنرهای معاصر برپا شده و نمایشگاه “هایپررئالیسم” (مروری بر آثار پست‌مدرن گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران) از گالری هفتم موزه با نمایشگاه‌گردانی جمال عرب‌زاده برپا شده است. در نمایشگاه “رد پا”، آثار فاخری از هنرمندان داخلی و خارجی از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شده است و تعدادی از آثار این نمایشگاه نیز خارج از آثار گنجینه موزه است، ۲۳ اثر برای نخستین بار در این رویداد به نمایش گذاشته شده است. درواقع در دو نمایشگاه ۳۳ اثر برای نخستین بار به نمایش گذاشته است.

وی با تاکید بر تغییر رویکرد موزه ها گفت: امروز موزه‌ها به عنوان آرامستانی برای آثار نیستند و در جریان تعامل مخاطب با این مکان فعال خواهد بود، مخاطب جزیی از آثار و جزیی از موزه تلقی می‌شود و صرفا بیننده نیست و مخاطب فعال خواهد بود.

سپس حسن نوفرستی مدیر روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران نیز در این نشست اظهارداشت: تاکنون  بیش از ۲۵ هزار نفر از این نمایشگاه‌ها بازدید کردند. میانگین بازدید روزانه شنبه تا چهارشنبه، بیش از ۵۰۰ نفر و پنجشنبه و جمعه بیش از ۹۰۰ نفر بوده است.

در ادامه اسلامی درخصوص تعامل و نحوه آشنایی کودکان و نوجوانان امروزه گفت: این مسئله یکی از دغدغه های ماست وکارگروه هایی تشکیل شده و تعاملات هم صورت گرفته است. برنامه‌هایی برای روز جهانی موزه تدارک دیده ایم و از مدارس هم در این بخش حضور خواهند داشت.

در پایان نشست ، اصحاب رسانه از آثار نمایشگاه‌ بازدید کردند.

false
true
false
false

true