×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
false
true
هشدار سفیر دولت بایدن در سازمان ملل نسبت به سیاست‌های دولت جدید ترامپ

هشدار سفیر دولت بایدن در سازمان ملل نسبت به سیاست‌های دولت جدید ترامپ

اخبار بین‌الملل پایشگر-سفیر دولت در حال کناره‌گیری آمریکا در سازمان ملل گفت او شاهد تضعیف رهبری آمریکا در جهان در دوره ریاست جمهوری نخست دونالد ترامپ و پر شدن خلاء این رهبری توسط چین بوده و نسبت به احتمال وقوع مجدد این اتفاق در دولت دوم ترامپ هشدار می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، »لیندا توماس-گرینفیلد»، سفیر دولت در حال کناره‌گیری آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس گفت در زمان ریاست جمهوری «جو بایدن»، ایالات متحده بار دیگر رو به تعامل با جهان آورده و ائتلاف‌های خود را بازسازی و «رهبری آمریکا» را مجددا برقرار کرد.

او بیان کرد: «این هدیه‌ای است که ما تقدیم به دولت بعدی می‌کنیم. و من امیدوارم آنها این هدیه را در همان فضایی که در آن به آنها تقدیم شد قبول کنند.»

به نوشته آسوشیتدپرس توماس-گرینفیلد در یک دیدار مختصر با «الیز استفانیک»، نماینده کنگره آمریکا و گزینه معرفی شده از سوی دونالد ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل به او گفت: «سازمان ملل مهم بوده و این همچنین مهم است که ما هیچ فضایی را به رقبای خود واگذار نکنیم. این رقبا قواعد را تغییر خواهند داد. در عین حال رهبری آمریکا دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است.»

دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود گفته بود: «سازمان ملل فقط یک باشگاه برای دور هم جمع شدن افراد، حرف زدن و تجربه یک اوقات خوب است.»

ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود بودجه‌های آمریکا به آژانس‌های مسئول بهداشت و برنامه‌ریزی خانواده در سازمان ملل را قطع کرده و واشنگتن را از آژانس فرهنگی و آموزشی سازمان ملل (یونسکو) و آژانس حقوق بشری آن خارج ساخت. این سیاست ترامپ باعث ابهامات درباره اوضاع آینده سازمان ملل به ویژه از این نظر که ایالات متحده بزرگترین اهداکننده به این سازمان است، شده است.

استفانیک خواستار «ارزیابی مجدد تمام عیار» در کل بودجه‌های ایالات متحده برای سازمان ملل شده و ادعا کرده که این سازمان «لانه یهودستیزی» است. او همچنین خواستار تداوم تعلیق حمایت‌ها از «آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی» (آنروا) شده است.

به نوشته آسوشیتدپرس، توماس گرینفیلد بیان کرد، البته سازمان ملل نهاد کاملی نبوده و نیازمند اصلاحات است.

توماس-گرینفیلد در این مصاحبه خطاب به کسانی که از سازمان ملل به عنوان یک بروکراسی بزرگ یاد و از آن از بابت داشتن دستاوردهای کم یا نادیده گرفتن تصمیمات انتقاد می‌کنند، گفت: «من نقل قولی از مادلین آلبرایت، سفیر اسبق فوت کرده آمریکا در سازمان ملل یاد می‌کنم که گفته بود اگر سازمان ملل وجود نداشت ما آن را ابداع می‌کردیم.»

اودر ادامه این مصاحبه بر اهمیت سازمان ملل در زمینه تعامل با مسائل جهانی مهم، اعم از جنگ تا کمک‌های بشردوستانه و همچنین لزوم قاعده‌مند سازی هوش مصنوعی تاکید کرد.

او اظهار کرد: «ایالات متحده باید پشت این میز بماند تا ما بتوانیم نفوذ داشته و با همکاری با کل سیستم، خدمت این سیستم به جهان را تضمین کنیم.»

او با اشاره به اینکه میز آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل مهم‌ترین میز در این سازمان است گفت به استفانیک توصیه کرده سریعا با تمامی مقامات اعضای این شورا شامل مقامات چین و روسیه که از اعضای دائمی دارای حق وتو هستند، دیدار کند.

وی افزود: «او (استفانیک)‌ قرار است تقریبا هر روز با آنها در پشت این میز بنشیند. بنا بر این مهم است افرادی که قرار است با آنها تعامل کنید چه آنها که دوست باشند، چه دشمن را بشناسید.»

توماس-گرینفیلد همچنین در آخرین سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل روی موضوع سودان تمرکز کرده و خواستار تعامل فعالانه‌تر سازمان ملل و کشورهای جهان به منظور پایان دادن به درگیری‌های کنونی در غزه، اوکراین، کنگو و جاهای دیگر شد.

به گفته او وضعیت سودان که در نتیجه درگیری‌های دو سال اخیر در آن گرفتار قحطی و بدترین بحران آوارگی در جهان شده نمونه‌ای است که در آن جامعه بین‌المللی می‌توانست در صورتی که هر چه زودتر اقداماتی بیشتری انجام می‌داد به درد و رنج‌های آن زودتر پایان دهد.

توماس-گرینفیلد سیاهپوست که ۷۲ سال سن دارد پیش از این سابق کار به عنوان سفیر آمریکا در کشور لیبریا و معاون امور آفریقای وزیر امور خارجه ایالات متحده را داشته و جو بایدن در ابتدای دولتش با خارج ساختن او از بازنشستگی او را به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل به عضویت کابینه خود در آورد.

توماس-گرینفیلد در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت که دیدگاه فراگیرتری را درباره جایگاه مهم آفریقا در جهان به دست آورده و خواستار به رسمیت شناختن مردم و منابع عظیم این قاره شد.

او اظهار کرد: «آفریقا یک قاره به طرزی فوق‌العاده جوان است. این جوانان در آفریقا آینده جهان خواهند بود.»

false
true
false
false

true