true

چگونه با ترس از «کرونا» مقابله کنیم؟
اخبار اجتماعی پایشگر– یک روانشناس معتقد است، با انجام برخی راهکارهای آرامسازی به راحتی میتوان با فشار روانی ناشی از ترس ابتلا به بیماری “کرونا” مقابله کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، محمد خلخال، با اشاره به شیوع بیماری کرونا، گفت: اگرچه ویروس کرونا تاثیر جسمی دارد، اما در این بین ترس و استرس ناشی از بیماری هم دارای تاثیرات روحی و روانی است که نیاز است افراد مقابله با آن را یاد بگیرند.
وی افزود: در بحث مراقبتهای بهداشت جسمی در مقابله با بیماری کرونا، همه افراد اغلب آگاهی وآشنایی لازم را دارند، اما موضوع مهمی که در این شرایط باید به آن توجه کرد، لزوم مراقبتهای روانی در برابر فشارهای روانی ناشی از این بیماری است.
وی در خصوص راهکارهای کاهش استرس ناشی از خطر ابتلا به این بیماری، گفت: افراد در نخستین گام باید ذهن خود را معطوف کارهای روزانه کرده و از بحث بیماری کرونا دور کنند و برای این کار بهتر است طراحی و برنامهریزی برای انجام برخی فعالیتهای روزانه صورت گیرد.
وی افزود: این طراحی و برنامهریزی کارهای روزانه از جمله برنامهریزی برای ورزش کردن، کتاب خواندن، شستن ظروف و آشپزی، درس خواندن و… میتواند در زمینه کاهش هیجانات منفی بسیار کمک کند.
وی تصریح کرد: راهکار دوم مقایسه کردن است؛ به این صورت که فرد شرایط فعلی را با شرایط دشوارتری که قبلا با آن روبهرو شده مقایسه میکند. این کار باعث کاهش پریشانی و آرام شدن فرد شده و منجر میشود فرد دیدگاه متفاوتی نسبت به وضعیت موجود داشته باشد.
این روانشناس راهکار سوم در این زمینه را معنابخشیدن عنوان کرد وافزود: در این روش فرد باید دلایل و تواناییهای خود را برای نجات یافتن از این بحران بنویسد و این کار نوعی معنابخشی به تجربههایی است که هر فرد میتواند از این شرایط سخت بیاموزد.
خلخال راهکار دیگر در این زمینه را تصویرسازی مثبت عنوان کرد وافزود: تصویرسازی منفی میتواند اثرات مضری روی ذهن داشته باشد، بنابراین توصیه میشود در مورد این بیماری و عوارض آن تصویرسازی منفی را کنار گذاشته و تصویرسازی مثبتی داشته باشیم که مثلا شیوع این بیماری باعث شده بیشتر در کنار خانواده بمانیم و با خانواده خوش بگذرانیم.
وی با بیان اینکه تجربه کردن احساسات ناخوشایند در شرایط بحران کنونی قطعی است، گفت: تجربه احساساتی مانند ترس، اضطراب، خشم، غم، احساس گناه، احساس تنهایی، ناامیدی، سردرگمی و… دراین شرایط طبیعی است و به عنوان راهکار پنجم برای مقابله با این احساسات، باید پذیرش و گشودگی نسبت به خود را تقویت کنیم، به این معنی که باید در درونمان برای تجربه کردن احساسات ناخوشایند و مهربان ماندن باخود فضایی ایجاد کنیم.
خلخال رسیدگی به کارهای عقب افتاده را راهکار دیگر مقابله با فشار روانی کرونا عنوان کرد وافزود: الان بهترین فرصت برای انجام کارهایی است که تاکنون به دلیل مشغله کاری و نبود وقت فرصت انجام آنها را نداشتید. کارهایی مثل بازی با بچهها و رسیدگی به امور تحصیلیشان، مراوده و تعامل کلامی بیشتر با همسر و… و انجام همین کارها میتواند استرس را از شما دور کند.
این روانشناس توجه به ارزشهای انسانی را راهکار موثر دیگر در این زمینه عنوان کرد وافزود: عشق، احترام، شوخ طبعی، صبوری، شجاعت، صداقت و مهربانی…ارزشهای انسانی هستند که میتوانید در این ایام به آنها فکر کرده و چگونگی پرورش آنها را در درون خود تمرین کنید.
خلخال تمرین آرامسازی را آخرین راهکار در این زمینه عنوان کرد وافزود: برای انجام این کار باید از طریق تنفس عمیق و تمرین آرامسازی به شیوه عضلانی بهصورت روزانه به خودتان آرامش بدهید.
وی افزود: آرامسازی به این صورت است که اول با چند نفس عمیق توجه را به جسمتان معطوف میکنید و بعد از انگشتهای پاها شروع میکنید به سفت و شل کردن ماهیچهها و هر عملی را سه تا پنج ثانیه(سفت و شل کردن) انجام داده و این کار را برای تمام اعضای بدن انجام میدهید.
خلخال خاطرنشان کرد: این راهکارها تا زمانی است که فرد استرس دارد و اگر فرد وارد فاز اضطراب شد و افکار و احساسات او وضعیت زندگی عادی را دچار اختلال کرد، حتما باید با یک روانشناس و مشاور مشورت شود.
وی یادآور شد: درحالحاضر نیز برای پیشگیری از مراجعه حضوری، خط ارتباطی ۱۴۸۰ “صدای مشاور بهزیستی” آماده خدمات رسانی و انجام مشاورههای روانی به مردم در بحث مقابله با فشارهای روانی بیماری کرونا است.
false
true
https://paieshgar.ir/?p=64336
false
false